Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 14-12-2011, 12:07 AM   #33
quake2
Banned

Default Re: Mikrofon do 500 ?

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Hmmm, eto ti sad... AT40 serija je veoma karakterna za moje uho, ne znam na čemu obično snima? ako ima? takav utisak, mada su i izvikaniji mikrofoni pored njega manje, ili podjednako karakterni.
Znaci 4050,najkarakterniji mikrofon na svetu...jel sam lepo rekao da se ne ljutite,meni se ne svidja i to je to.

Quote:
Mada sad vidim ka?e? 441 pod dobo?, uuuh ?to je to tvrdo za ispod...
Pa Matori koje ti to special editions verzije imas,od desetak 441-ica koje su mi prosle kroz ruke,ni jedan nije bio TVRD....mozda je problem terminologija.Ako si mislio da je zvuk 441-ce CVRST,ajd to se slazem.A ispod dobosa je kraj sveta,probaj nekad.Ustvari...mozda ti se i ne svidi,opet stvar ukusa.

Quote:
Kupio sam pre par dana AT2035, vi?e zbog cene nego ?to sam znao kako radi, znam da mi je 4047 ostavio odličan utisak, pa sam pomislio da će ovaj mikrofon uraditi deo trika.
Hmmm, na kraju kad je mikrofon stigao stali smo zatečeni. Karakter, prezentnost u sredini, podsetio me malo na U87.
Stavim U87 pored njega, postavim pevača ispred oba u isto vreme i snimam-totalno iznenađenje.

Mikrofon kod nas ko?ta oko 200 Eura, ja sam ga iz Amerike dobio za 90 , moja je topla preporuka, daleko pre Rode NKT, ili K2, kad se pogleda globalno i pre U87.
Ko ?eli da čuje usnimak zajedno sa U87 mogu mu poslati, pa neka sam odluči, neka slu?a pre svega, a onda nek se opterećuje cenom koliko mu volja...
Ako se ne opterecujes cenom Matori,onda odes i kupis u47 i nemas potrebe da ceo zivot testiras milion majkova od po 90e trazeci mu zamenu i postanes tester majkova umesto snimatelj.Nema se kesha,ali se odavno zna sta je sta,i tesko da cemo mi sada ovde otkriti nesto novo u vezi majkova sto vec u startu ne pokazuje i njihova cena.U krajnjem slucaju treba da smo sretni kada majk svira "za sve pare" (jer to precesto nije slucaj) i pokusamo da ga svojim znanjem budemo vredni jer je opremu mnogo lakse kupiti nego korisno upotrebiti.Pozzzz

Last edited by quake2; 14-12-2011 at 12:12 AM.
quake2 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules