|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Banned
|
![]()
Iako se ja malo zezam i na račun hardveraša i softveraša
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Senior Member
|
![]()
ajde dajte mp3 od hardverskog i softverskog kicka pa da cujemo razliku
#53 |
Moderator
|
![]()
Docekasmo i vintage digitaliju...
Da mi je neko 96. rek'o da ce Akai s3000i sa 8 mb memorije (u koji ne moze da se ucita bas ceo set bubnja ali istina, moze kick...) i onim prcvoljkom od ekrancica biti do jaja, ne bih mu verovao, ali vidis i ta digitalija, sto vreme odmice ima sve bolji (rum) punch... ![]() ![]() ![]() wav in -> wav out shit in -> shit out Ovo sve ne vazi ako su u pitanju Akai konverteri koji su misona imenica za Apogee, Lavry i ostala nova niskobudzetna sranjca koja jos uvek nisu dovoljno odstajala da bi postala "vintage"... I imala takav punch... ![]()
#54 |
Moderator
|
![]()
Da, za punch izgleda treba sto nizi sample rate i bitaza...zato su bitcrusheri i dalje u modi
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Moderator
|
![]()
kachio mi ortak sa drugog foruma drum sekciju u dve varijante.. jedna sa mpc1000 a druga iz baterija.. isti su semplovi.. zvuche drugachije, istina.. kick na akaiu udara tamo gde treba, a snare je masniji.. e sad, ja se svadjah sa njim oko toga.. isti taj akai kick moze da se napravi eq-om i transient shaperom.. ali ne, jednostavno.. on kao i dosta ljudi, ne zeli da se bakce sa time, nego zeli da ima gotov proizvod u startu.. a to shto taj gotov proizvod nece moci da upadne bash u svaku pesmu, o tome ne razmishlja.. lozim se i ja na mpc.. voleo bih da imam najskuplju varijantu.. skratilo bi mi posao dosta.. al jbg, mislim da zaista nije potreban da bi se zvuk poboljshao..
ako znash shta zelish da dobijesh, uz malo iskustva, to cesh i dobiti.. |
![]() |
![]() |
#56 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#57 |
Moderator
|
![]()
Znaci da se ovde ipak radi o magicnoj spravi koja zvuk pusta boljim nego sto on to sam jeste...
![]()
#58 |
Moderator
|
![]()
^to ti kazem...
|
![]() |
![]() |
#59 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() @Oggy-vidis, chudi me da Akai nikad nije napravio neki konverter, tipa stereo in/out, s obzirom da imaju vec razvijenu tehnolohiju koja jede za doruchak sve te fensi varijante koje si spomenuo. |
|
![]() |
![]() |
#60 | |
Banned
|
![]() Quote:
Što se tiče sekvencera i qvantizera, MPC nije ništa posebno u poređenju sa onim što ti FL pruža za kvantizaciju i sekvenciranje bubnjeva...ponavljam se stalno...al iskreno, ne znam šta bi više i "bolje" trebalo od frutija za drum programing - ima taj program mana - tačno je! Ali danas nema praktičnije sprave za sekvenciranje bubnejva od njega (ni soft, a ni hard!) - (ne govorim o live nastupu, već , da kažem, fiksnom programiranju) Nek priča šta god ko oće... |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Basshunter kick | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 70 | 29-07-2009 03:19 PM |
kick i bass | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 09-10-2008 09:37 PM |
Kick i Bass trikovi | FrankoPanko | Zoran Vračević - Vrač | 17 | 22-08-2006 07:56 PM |
Bass+kick | Eon | Vlado Georgiev | 6 | 25-02-2005 07:52 PM |