Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 22-08-2008, 08:48 PM   #51
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Kick, Kick i Kick

Iako se ja malo zezam i na račun hardveraša i softveraša , sad ozbiljno mislim : dobar sempl daleko se čuje kroz šta god da ga puštaš, pa makar (ako to može) kroz casio digitron
balthazaar is offline  
Old 22-08-2008, 09:01 PM   #52
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

ajde dajte mp3 od hardverskog i softverskog kicka pa da cujemo razliku
Old 22-08-2008, 09:07 PM   #53
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Docekasmo i vintage digitaliju...
Da mi je neko 96. rek'o da ce Akai s3000i sa 8 mb memorije (u koji ne moze da se ucita bas ceo set bubnja ali istina, moze kick...) i onim prcvoljkom od ekrancica biti do jaja, ne bih mu verovao, ali vidis i ta digitalija, sto vreme odmice ima sve bolji (rum) punch...

wav in -> wav out

shit in -> shit out

Ovo sve ne vazi ako su u pitanju Akai konverteri koji su misona imenica za Apogee, Lavry i ostala nova niskobudzetna sranjca koja jos uvek nisu dovoljno odstajala da bi postala "vintage"... I imala takav punch...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 22-08-2008, 09:21 PM   #54
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Da, za punch izgleda treba sto nizi sample rate i bitaza...zato su bitcrusheri i dalje u modi
Everbeatz is offline  
Old 23-08-2008, 01:27 PM   #55
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

kachio mi ortak sa drugog foruma drum sekciju u dve varijante.. jedna sa mpc1000 a druga iz baterija.. isti su semplovi.. zvuche drugachije, istina.. kick na akaiu udara tamo gde treba, a snare je masniji.. e sad, ja se svadjah sa njim oko toga.. isti taj akai kick moze da se napravi eq-om i transient shaperom.. ali ne, jednostavno.. on kao i dosta ljudi, ne zeli da se bakce sa time, nego zeli da ima gotov proizvod u startu.. a to shto taj gotov proizvod nece moci da upadne bash u svaku pesmu, o tome ne razmishlja.. lozim se i ja na mpc.. voleo bih da imam najskuplju varijantu.. skratilo bi mi posao dosta.. al jbg, mislim da zaista nije potreban da bi se zvuk poboljshao..

ako znash shta zelish da dobijesh, uz malo iskustva, to cesh i dobiti..
HeatMan is offline  
Old 23-08-2008, 01:38 PM   #56
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
kachio mi ortak sa drugog foruma drum sekciju u dve varijante.. jedna sa mpc1000 a druga iz baterija.. isti su semplovi.. zvuche drugachije, istina.. kick na akaiu udara tamo gde treba, a snare je masniji.. e sad, ja se svadjah sa njim oko toga.. isti taj akai kick moze da se napravi eq-om i transient shaperom.. ali ne, jednostavno.. on kao i dosta ljudi, ne zeli da se bakce sa time, nego zeli da ima gotov proizvod u startu.. a to shto taj gotov proizvod nece moci da upadne bash u svaku pesmu, o tome ne razmishlja.. lozim se i ja na mpc.. voleo bih da imam najskuplju varijantu.. skratilo bi mi posao dosta.. al jbg, mislim da zaista nije potreban da bi se zvuk poboljshao..

ako znash shta zelish da dobijesh, uz malo iskustva, to cesh i dobiti..
ali i uz dosta muke, a to ne moze svako da priusti jer je vreme novac, a i ne kosta ga zivaca.
lesha is offline  
Old 23-08-2008, 02:08 PM   #57
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Znaci da se ovde ipak radi o magicnoj spravi koja zvuk pusta boljim nego sto on to sam jeste...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 23-08-2008, 02:34 PM   #58
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

^to ti kazem...
HeatMan is offline  
Old 24-08-2008, 03:26 PM   #59
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
lozim se i ja na mpc.. voleo bih da imam najskuplju varijantu.. skratilo bi mi posao dosta.. al jbg, mislim da zaista nije potreban da bi se zvuk poboljshao..
Kod MPC-a ti je fora u editoru, tj. chop chop varijantama, nista vise... A sumnjam bas da ti treba za seckanje lupova itd. I naravno prednost je sto imaju usb i hard disk koji chita wave A ako bas zelis taj zvuk Akaija, kupis za 200 evrosa neki iz s 3000-3200 serije. Jedino sto je malo cimanje oko prebacivanja semplova

@Oggy-vidis, chudi me da Akai nikad nije napravio neki konverter, tipa stereo in/out, s obzirom da imaju vec razvijenu tehnolohiju koja jede za doruchak sve te fensi varijante koje si spomenuo.
silicon science is offline  
Old 24-08-2008, 03:56 PM   #60
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Znaci da se ovde ipak radi o magicnoj spravi koja zvuk pusta boljim nego sto on to sam jeste...
Upravo to brate....hehehehehe ...to si dobro formulisao..."pušta bolji zvuk nego što on sam jeste"....

Što se tiče sekvencera i qvantizera, MPC nije ništa posebno u poređenju sa onim što ti FL pruža za kvantizaciju i sekvenciranje bubnjeva...ponavljam se stalno...al iskreno, ne znam šta bi više i "bolje" trebalo od frutija za drum programing - ima taj program mana - tačno je! Ali danas nema praktičnije sprave za sekvenciranje bubnejva od njega (ni soft, a ni hard!) - (ne govorim o live nastupu, već , da kažem, fiksnom programiranju) Nek priča šta god ko oće...
balthazaar is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules