|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() Svejedno mi je sta ces ti/on/ona/ono misliti/reci... Boli me hardver. ![]() Dobro. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Senior Member
|
![]()
Pa tako nekako ispadne, ako ti nikad ne treba inspiracija, vec si uvek spreman da komponujes na istom (visokom) nivou.
Da, ima toga dosta ovde. Pazi gde ga guras. ![]() RM Last edited by RetroMan; 21-03-2010 at 01:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Banned
|
![]() Quote:
Onaj koji nikad nista nije uradio, umislja da kompozitori zapadaju u razna stanja kada "stvaraju". To je budalastina. Imas ideju i posle treba dosta raditi na tome. To je sve. A nikom se ne radi, a pogotovo nemaju ideja. A i da imaju i da (kojim slucajem) urade kako treba, upropastice je sa aranzmanom. Nisam tvrdio ni to. To je uvek isti stil. Nema razlike u stilu onoga to sam napisao pre vise od 20 godina i onoga sto sam pisao pre par meseci. Pesme su ujednacene, neko bi rekao da su dobre, drugi da su lose, ali nema suvise velike razlike medju njima. Zato sam napisao kako to izgleda iz iskustva, da se klinci ne loze. Nema potrebe. Tu nema NISTA misticno. Kreativnost + rad. To je sve. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
- kvalitet pisanja ti je isti kao kad si bio mali i sad (u prevodu, posto SIGURNO nisi neki jak talenat za komponovanje, ako je sve ostalo na istom nivou onda je sigurno sve lose.) - Da je dobro - neko bi vec to primetio (a i ti bi sigurno primetio) - svi dobri / nadareni kompozitori vec u ranoj mladosti "prave talase" (od George Michaela, poceo sa 17-18 godina u Wham, ili sad Lady Gaga, takodje imala 2-23 godine kad je razvalila..ili Mocart na primer itd..) - Talenat se vidi rano. - Inspiracija postoji...kod svakoga se ispoljava razlicito..neko treba da "dune" nesto da bi usao u fazon..neko radi nocu, neko rano ujutro...neko svakog dana, neko jednom mesecno...ali TO IMA. - Posto to kod tebe nema, znaci da nema nicega specijalnog u tome sto radis, jer si uvek sposoban da izbacis nesto istog (obicnog ili srednjeg ) kvaliteta..
![]() |
![]() |
#45 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Nema potrebe da dupliras postove. Misli sta god hoces... Quote:
(Moj bold) Sto pises u mnozini? Inspiracija? ![]() Last edited by google; 21-03-2010 at 12:17 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
![]()
Zdravo google,
Forum je nesto zagusen ovih dana i greskom je dva puta je kliknuo na "Submit Reply"... obrisao sam duplikat (to se desava cesce ovih dana) Za baratanje bilo kojom alatkom ili instrumentom cak ni talenat nije neophodan nego gvozdena disciplina i vezba... jedino sto posle od te osobe ne ostade nista osim automata za izvodjenje vec ranije naucenog... nista dalje od toga. Talenat je neophodan za bilo kakav brzi razvoj i napredak u bilo kom kreativnom poslu, makar to ne bila umetnost. Jednostavno osobi biva lakse da se time bavi ako ima talenat nego ako nema. Inspiracija postoji, cak i u oblastima koje nisu umetnost, i ako ti smeta termin, mozemo ga drugacije nazvati, ali mislim da je nepotrebno... vec su ljudi ranije definisali termin da bi se bolje razumeli.... izbacivanje termina nece doprineti boljem razumevanju i promeni trenutnog stanja.... http://en.wikipedia.org/wiki/Artistic_inspiration Ako mislis da je ceo svet na pogresnom putu.... krajnje je vreme doslo da ga promenis... ali nemoj vezbati u prazno na Rumskom... od nas ovde ne zavisi ama bas nista... niti mi zastupamo sustinu termina "inspiracija" (nismo "glavni") niti mozemo da ga ukidamo... pogotovo je to bezveze ako zelimo da se medjusobno razumemo... inspiracija ili nadahnuce postoji, ma sta mi ovde "zakljucili"... a i ako nisam u pravu, nikakvu stetu nisam napravio sto stvari ne "menjam" samo da bi se "nesto desavalo" pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 21-03-2010 at 01:00 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Banned
|
![]()
Lep clanak. U umetnost se najbolje razumeju kriticari. Oni ne znaju samo jedno, a sve ostalo im ide od pera...
Uvod se obicno pise kada prvi deo pesme nije dovoljno ubedljiv, ili kada treba da se jasno cuje i drugi plan, pa prvo odsvira ono sto je iza... Ili radi kontrasta, i sl. Uvek postoji neki praktican razlog. A najbolje je kada uvod uopste ne treba. Last edited by google; 21-03-2010 at 01:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Mozes uvijek posjetiti moj web site i vidjeti kako napredujem. ![]() http://www.anitaandreis.com |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Banned
|
![]()
Ok. Pogledacu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() A ko to sve mo?e 'vidjeti' kako (i koliko) napreduje?? ![]() ![]() Kritizeri hladnog srca i vruće glave (koji k'o ne?to znaju a nikada ni?ta nisu stvorili), ponavljači poznatih firova, fraza, prolaza, ... , algoritma?i - slagalice tonova po Gausijusovoj ili nekoj drugoj 'zakonitosti', ili ... ??? Boggy ovo lijepo opisa gore. Izvansvakodnevna ljepota je (dokazano) samo, u nadahnuću 'stvorena' izvansvakodnevna ljepota. A Izvor nadahnuća je sasvim druga tema. Svako ga ima ; makar po zrnce (mo?e li i hoće li ga neko upotrijebiti ili ne - individualna stvar) ; a biva razdjeljivano po nahođenju koje nije na?om voljom. Za sada samo toliko o ovome. Konfekcija svakako mo?e biti veoma privlačna : par ?nitova, lako se i jeftino izrađuje, stoga i jeftino prodaje u velikim količinama. Ali, umjetničko djelo izrađeno osnovnim alatima (koji su preteča konfekciona?ke ma?inerije) je unikatno. Da je ovo gore napisano tako - znao sam kao teoriju. Ali, praktično sam 'konačno shvatio' tu istinu pa?ljivim preslu?avanjem npr. zbirke djela Johana Sebastiana Baha pod nazivom : "Organ Works", i mno?tva slične 'literature'. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Inspiracije, plagijati i video trake... | Mogli | Predlozi i sugestije | 3 | 26-03-2007 02:03 PM |
Stereo Tehnike | dvuckovic | Tutorijali | 2 | 30-09-2005 11:39 PM |
Vokal::: tehnike | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:52 PM |