Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 18-08-2008, 05:06 PM   #1
Alen@l5
Junior Member

Angry Kick, Kick i Kick

Pozdrav svima!

Dakle, moj jedini problem je kick, tj. kompresija i eq predpostavljam ! Niako da ga nastelam da zvuci kako bi htjeo, nego uvjek zvuci kao da je izasao iz FL-a (uvjek prepoznatljiv nekako ) ili ima previse niskih, ili premalo moci u kicku ako se maknu niske ... Inace, i produciram vec duze vrijeme u FL

Dakle, zanima me kako vi rjesavate kick, posebno ekipa koja radi u spomenutom DAW-u... I zanima me dali stavljate mastering efekte na master channel, ili vam je master prazan, pa to rjesavate u postprodukciji ?
Alen@l5 is offline  
Old 18-08-2008, 05:18 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Kick, Kick i Kick

Quote:
Originally Posted by Alen@l5 View Post
Pozdrav svima!

Dakle, moj jedini problem je kick, tj. kompresija i eq predpostavljam ! Niako da ga nastelam da zvuci kako bi htjeo, nego uvjek zvuci kao da je izasao iz FL-a (uvjek prepoznatljiv nekako ) ili ima previse niskih, ili premalo moci u kicku ako se maknu niske ... Inace, i produciram vec duze vrijeme u FL

Dakle, zanima me kako vi rjesavate kick, posebno ekipa koja radi u spomenutom DAW-u... I zanima me dali stavljate mastering efekte na master channel, ili vam je master prazan, pa to rjesavate u postprodukciji ?

eh,eh....golemi su juniorski problemi!

Kako da kik ne zvuci "kao da je izasao iz FL" kad u stvari i izlazi iz njega???

a produkciju i miks radi kao da nema masteringa (ne postoji, nisu izmislili..).znaci namestaj najbolje sto umes, kao da je to zadnje!!
DaBear is offline  
Old 18-08-2008, 05:47 PM   #3
Sasha Fishter
Member

probaj layerati, stavi tom-se sfiltrirane ispod snap kicka...
Old 18-08-2008, 06:25 PM   #4
Alen@l5
Junior Member

Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja )

uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ?
Attached Files
File Type: mp3 Projekt1.mp3 (463.6 KB, 588 views)
Alen@l5 is offline  
Old 18-08-2008, 06:56 PM   #5
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Nema sta da ga namestas posebno ako imas dobar sample..nadji samplove koji su dobri i imaces dobar kik bez puno muke

Uglavnom su sample banke vec u startu isproducirane tako da nema puno posla

Poslusao sam ovo - kiku treba zamena

I poslusaj DaBearov savet..
Everbeatz is offline  
Old 18-08-2008, 07:49 PM   #6
Theory
Member

ja inace stavljam po dva kicka, jednog iskompresiram podosta, i ga skratim,i skinem do 100-200 Hz ovisno o trenutku, a drugi mi bude dublji , i njega lagano iskompresiram...i uz sve to uvijek dodam kratki hihat uz kick, i sve to skupa bude odlicno... ali za za elektronsku glazbu(minimal , techno)

probaj....
Theory is offline  
Old 19-08-2008, 02:12 PM   #7
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Alen@l5 View Post
Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja )

uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ?
nije tebi samo kick problem.
HeatMan is offline  
Old 19-08-2008, 02:58 PM   #8
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...
Old 17-09-2008, 10:48 PM   #9
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Kako da kik ne zvuci "kao da je izasao iz FL" kad u stvari i izlazi iz njega???
Na ovo nije odgovoreno!
Mogli is offline  
Old 18-09-2008, 10:18 AM   #10
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

^^layering, samo pitanje je da li je to onda "isti drum"...i naravno eq, njime se moze najvise postic...danas sve vise klinaca, a i onih "malo starijih", zele sav posao oko drumova odradit samo kompresijom, ali iz iskustva sam naucio da je to zadnja stvar za kojom treba posizati...prvo nekakva ravnoteza u mixu i leveli zvuka, panning ostalih elemenata u mixu, a zatim eq i to samo "kracenjem"...ljudi ako zele dublji kick pojacaju nize frekvencije, ali neko moje razmisljanje je da ako zelis dublji kick - trebas mu snizit visoke...neznam koliko je to tehnicki ispravno, al meni je uvijek dobro funkcioniralo i davalo mix koji nije toliko zgnječen i naporan uhu...
tek ako ni sa svim tim ne uspijem, onda posizem za nekom blazom kompresijom...
i naravno - dobar osnovni sample...tu je ista stvar kao i sa vokalom - od prosjecnog ili malo nadprosjecnog snimka se moze izvuci sjajan snimak s puno iskustva, ali sjajan vokal u startu lijeze u mix kako treba, bez puno obrade...

edit:
znam da se cini da pametujem, a "nitko sam i nista", no rad na drumovima i sa sirokom paletom istih je moj forte posto se bavim rapom, breakbeatom i d'n'b-om...mozda sam duduk za tehnicke stvari oko opreme, čak i neke stvari ne kazem kako treba kad objasnjavam jer sam ipak samouk i stvari sam ucio na neuobicajene nacine, ali u ovom podrucju sam reklo bi se "svoj na svome", makar ni sam nisam uvijek zadovoljan sa svojim radom...

Last edited by Monroe/Rampart; 18-09-2008 at 10:20 AM.
Monroe/Rampart is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules