|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Dakle, moj jedini problem je kick, tj. kompresija i eq predpostavljam ! Niako da ga nastelam da zvuci kako bi htjeo, nego uvjek zvuci kao da je izasao iz FL-a (uvjek prepoznatljiv nekako ) ili ima previse niskih, ili premalo moci u kicku ako se maknu niske ![]() Dakle, zanima me kako vi rjesavate kick, posebno ekipa koja radi u spomenutom DAW-u... I zanima me dali stavljate mastering efekte na master channel, ili vam je master prazan, pa to rjesavate u postprodukciji ? |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
eh,eh....golemi su juniorski problemi! Kako da kik ne zvuci "kao da je izasao iz FL" kad u stvari i izlazi iz njega??? a produkciju i miks radi kao da nema masteringa (ne postoji, nisu izmislili..).znaci namestaj najbolje sto umes, kao da je to zadnje!! |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
probaj layerati, stavi tom-se sfiltrirane ispod snap kicka...
#4 |
Junior Member
|
![]()
Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja
![]() uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ? |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Nema sta da ga namestas posebno ako imas dobar sample..nadji samplove koji su dobri i imaces dobar kik bez puno muke
Uglavnom su sample banke vec u startu isproducirane tako da nema puno posla Poslusao sam ovo - kiku treba zamena ![]() I poslusaj DaBearov savet.. |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
ja inace stavljam po dva kicka, jednog iskompresiram podosta, i ga skratim,i skinem do 100-200 Hz ovisno o trenutku, a drugi mi bude dublji , i njega lagano iskompresiram...i uz sve to uvijek dodam kratki hihat uz kick, i sve to skupa bude odlicno...
![]() probaj.... |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
^^layering, samo pitanje je da li je to onda "isti drum"...i naravno eq, njime se moze najvise postic...danas sve vise klinaca, a i onih "malo starijih", zele sav posao oko drumova odradit samo kompresijom, ali iz iskustva sam naucio da je to zadnja stvar za kojom treba posizati...prvo nekakva ravnoteza u mixu i leveli zvuka, panning ostalih elemenata u mixu, a zatim eq i to samo "kracenjem"...ljudi ako zele dublji kick pojacaju nize frekvencije, ali neko moje razmisljanje je da ako zelis dublji kick - trebas mu snizit visoke...neznam koliko je to tehnicki ispravno, al meni je uvijek dobro funkcioniralo i davalo mix koji nije toliko zgnječen i naporan uhu...
tek ako ni sa svim tim ne uspijem, onda posizem za nekom blazom kompresijom... i naravno - dobar osnovni sample...tu je ista stvar kao i sa vokalom - od prosjecnog ili malo nadprosjecnog snimka se moze izvuci sjajan snimak s puno iskustva, ali sjajan vokal u startu lijeze u mix kako treba, bez puno obrade... edit: znam da se cini da pametujem, a "nitko sam i nista", no rad na drumovima i sa sirokom paletom istih je moj forte posto se bavim rapom, breakbeatom i d'n'b-om...mozda sam duduk za tehnicke stvari oko opreme, čak i neke stvari ne kazem kako treba kad objasnjavam jer sam ipak samouk i stvari sam ucio na neuobicajene nacine, ali u ovom podrucju sam reklo bi se "svoj na svome", makar ni sam nisam uvijek zadovoljan sa svojim radom... Last edited by Monroe/Rampart; 18-09-2008 at 10:20 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Basshunter kick | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 70 | 29-07-2009 03:19 PM |
kick i bass | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 09-10-2008 09:37 PM |
Kick i Bass trikovi | FrankoPanko | Zoran Vračević - Vrač | 17 | 22-08-2006 07:56 PM |
Bass+kick | Eon | Vlado Georgiev | 6 | 25-02-2005 07:52 PM |