|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]() ![]() prevedi mi ovo na engleski....a da zadrzi snagu......: U nekoj dalekoj tamosti... u jednoj tihoj dalekosti... zivi cvet od koraka nam poganih zbego... ili: Covek pati da shvati a kad shvati da pati onda pati sto je shvatio da je uzalud patio ![]() Sta cu kad sam zaljubljen u nas jezik sa vise imena |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Franko panko ona pesma sto peva Ruby ti je strava.....malo mi pocetak sola lici na Blue Bossa-u
Jes da ja volim malko alternativniji zvuk al bas mi se svidja...nesto je izmedju.... i ova zenska bas dobro peva... Za Anitu: nemoj ni da peglas pesme....one i ohladne zato sto im se amputira spontanost..... Ne bi zivela u apoteci zar ne?....a u nesavrsenoj asimetricnoj planinskoj kuci od brvana verovatno da? ![]() ipaksto bi prazabar reko:.....De gustibus non dispotandum est |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Ono ..... Mozes li me prevesti na drugu stranu ulice ?
Can You translate me to the second page of the street ? Kako da ne ! How yes no ! .... ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
U nekoj dalekoj tamosti...
u jednoj tihoj dalekosti... zivi cvet od koraka nam poganih zbego... In a distant darkness and a silent distance a fower lives hidden from our sinfull steps ili ako sam pogresno shvatio In a distant somewhere and a silent distance ........ ..... nisam se nesto trudio ..... i verovatno gresim u spell u , ali ne vidim da gubi snagu .... ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jooooj ljudi ....... nemojte ovakve stvari da pricate , ako ne znate o cemu pricate ...... metali su super , samo su u mixu previse napred stavljeni ( sto Anita cesto ume da uradi ![]() I kad je swing u pitanju , mislim na metriku , zasto ne bi ovako bilo s' obzirom da nema perkusivnih elemenata ??? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Boga mi i nisam .... za prvi stih si mozda i u pravu ....... zato sam odmah ispod napisao i drugi prevod za tamost ( ako je od reci tamo , ne tama ..... ) a distance ima mnooogooo znacenja ....tako da je potpuno ravnopravan sa dalekosti .... a za mix ...... naravno , samo se nakani ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]()
Anita.....bravo...mislim za mjuzu i atmosferu a la Suzanne Vega.Stvarno sam prijatno iznenadjen...i covece..lepo pevas..znas da izneses....odlicno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
bravo , bravo
![]() Pa ipak je izazov to prevodjenje.....kad sam citao Tagoru mislio sam da je on to tako lepo srocio bas na nasem jeziku....a kad sam malo poraso.....spoznao sam da na originalnom jeziku to mora biti jos uzvisenije...... A sto se kontre(cinele) tice ....pa sustina je da svako da svoj utisak.....a ne da cuti i ne pise nista.... E da Anita pesma je za moj ukus nesvrstljiva ali mi se dopada kao pevas.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Junior Member
|
![]()
Anita, ti si jeb..i genije!
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
evo jos jedan:
Sneg siban vetrom tog dana mi je sarao lice glave pognute brojim korake, zatvaram krug i crtam nove skice samom sebi prastam stari dug. Ceo zivot slikam isti lik sad sam siguran da to si ti Ne znam ni sto sam rodjen ponovo nekako spontano samo se desilo samom sam sebi i porota i sudija veje sneg a meni suncan dan u grudima. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najlepsi textovi EX YU scene... | idekius | Razno | 79 | 05-09-2009 09:24 AM |
Na?i uzori... | idekius | Razno | 28 | 05-03-2009 10:34 PM |
Va?i omiljeni VST efekti...? | DEMONIO | Audio Software | 6 | 01-04-2007 01:30 PM |
SAMLE TANK - Va?i savjeti | Shady | Audio Software | 17 | 30-08-2004 02:49 AM |