|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() grabimo krupnim koracima nazad
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
I sve je isto kao i u 2007-moj, i sistemi, i softveri, sve..E pa kad vec svi sve znaju, i kad je sve isto, tema moze pod kljuc. Toliko od mene
Last edited by Sky Net; 03-08-2013 at 02:09 PM. |
![]() |
![]() |
#23 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Elem - Alavuk, nije to test na koji sam ja mislio - bio je neki drugi sa dijagramima, test DAW programa. Ne mogu sad da trazim, ali bile su prikazane karakteristike svakog programa posebno. Navodno je tada najbolji bio repaer... Opet - ako nekog ne mrzi da radi test - nek uradi ono sto su tamo radili: fader na 0 dB, neka dva kanala sa zvukom, pa npr render u PTu i render u Cubaseu. Onda lepo obrne fazu jednog rendera i sabere u SoundForgeu npr... Trebao bi dobiti tisinu, ako je render identican... Vec rekoh da je ovo mlacenje prazne slame i nije razlika tolika kao kada bih koristio npr SoundCraft analogni mix pult ili Mackie... Razlike su mikronske i mislim da OFF nije u pravu, ne mrljave reverb niti bilo sta slicno. Placebo, that's all (i to se da istestirati)... |
|
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nismo ne razumeli.... ja nigde nisam rekao da neko mrljavi reverb..... nego sam objasnjavao coveku o toj 'visoko decimalnoj matematici' i rekao da se na tim deimalama (odnosno bitovima male vrednosti) mogu mozda cuti razlike na repovima reverba..... nista vise od toga ne rekoh... a forum.... ne kazem da je ovo bitna tema, ali ako smo spali na pitanja ' produkcija hand clapa, na koliko decibela'.... a ono drugo (jos banalnije)u kome sam pokusao da ucestvujem, pa sam obrisan, da i ne pominjem......
![]() |
#25 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() A oko decimala: po tome ispada da je npr Sonar najnajnajbolji, jer koristi 64bit preciznost sabiranja... Poenta je u pokretnom zarezu i radu sa njime, tako da je tesko tu objektivno odrediti kvalitet... Zavisi od vise stvari. Jos tada sam i ja nesto postovao, kako to sve radi, a ima na WIKI dosta o tome... Dobar miks i detaljan zvuk zavise dosta i od pravilno odradjenog "gain staging-a" unutar DAWa. Bas zbog nacina rada DAW audija i miksovanja sa pokretnim zarezom... Evo ovde npr, fino su to objasnili, pogledajte post #3 : http://recording.org/hybrid-recordin...-software.html TDM (PT HD) ima 48bit sabirnicu sa FIXNIM decimalnim zarezom i to je njegov kuriozitet (napravljen u vreme kada su svi ostali radili na 32bitnoj sabirnici) Quote:
Na kraju sve mora da "stane" u 16 bita, ja licno verujem u primenu kvalitetnog noise shapinga i ditheringa na izlazu iz DAWa (priprema za vernu reprodukciju na 16bita), pre nego u sam algoritam sabiranja... |
||
![]() |
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
Ja kao čisti amater shvatio sam ovu temu malo drugačije , a ako sam iole u pravu krenula je krivim tokom.. Po mom autor teme htio je pokazati da u biti nema razlike u daw-u ili su pak razlike neznatne.. Zapravo da se ispravim ne u daw-u već u finalnom proizvodu bez obzira na program koji se koristi. zato i oni postavljeni testovi na koje nitko ni ne odgovara iako bi po nekima to trebalo vrlo lako odgonetnuti s obzirom na neke tvrdnje da su razlike drastične... Poslije se krenulo sa filozofijom pa ovo pa ono, pa ?to ja tu radim a koncept ostao po strani...A ?to se tiće pak testova koji su se nadovezali kasnije ,, pa krivulje nake, vake ....badava one bile i ?ite i bijele , te?ko da će netko mijenjati svoj daw u kojem je doma za ne?to ?to je "po nekima" bolje a neće se snaći
ako sam krenuo krivim smjerom bri?ite ovo |
![]() |
![]() |
#27 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
jeste. sve stoji ali
ja kao regrut i poku?ajima prodiranja u tajne zanata zujim razl. stranicama vezanim uz ovu tematiku i vrlo se često mo?e naići na izjave vi?ih slu?benika audio-produkcijske ma?inerije o superiornosti određenog daw-a uz istovremeno dokazivanje retardiranosti drugih i obrnuto. Zakon je PT sve ostalo....nula...s druge strane pak ?tainberg i tako u nedogled. I svi pričaju o kvaliteti odnosno nekvaliteti koja je uočljiva iz aviona. A kad se stave na pladanj tri vrste piva nitko nema pojma o kojoj je riječ. Ja sam posluhnul primjere s početka i meni sve isto. A vjerujem da ima na tone onih koji će reči da sam lud.. Pa iz aviona se vidi razlika.... |
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
Ja mogu samo reci da ja ni za jedan DAW niti tvrdim da je zvucno retardiran, niti da je neki superioran. To sto pojedinci nece to da shvate kao poentu , nego se hvataju onog trla baba lan da joj prodje dan - to je druga prica. I to sto bas pojedincima koji valjaju gluposti bez argumenata o superniornosti i ''boljem'' maca pojede i jezik i usi (ili prde u prazno) kada treba da ''cuju'' to sto je ''bolje'', govori o njima dovoljno. Pokusao sam kroz par ZIVIH, PRAKTICNIH primjera imati zdravu diskusiju sa ljudima, vidim da je to nemoguce - u redu. Kad vidim na koji se nacin pristupilo ovome - nemam ni volje ni zelje da uopste ucestvujem. Sve je ''prozvakano'', sve je ''poznato'', sve se ''zna'' - odlicno. Nema potrebe za pricom.
Long live ego and placebo |
![]() |
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
U celoj to legendi agresivnog poredjenja,koja je totalno besmislena slozicu se,svi se hvataju sabirnice i zvuka i da li nesto na kraju zvuci bolje ili gore.Meni je to totalno bezveze kao uostalom i vecini ovde prisutnih.Sa druge strane,ima nesto sto se zove 'work flow'.Ja sam u Cubase-u proveo 14-15 godina,nikad se nisam bavio komponovanjem i aranziranjem za ozbiljno,iskljucivo snimanje i post produkcija.Ziv se covek na sve navikne,najmanje sto sam zeleo je da strebam i da se navikavam na drugi daw,klinacka znatizelja me je davno prosla.Ali jednostavno posle prvog kontakta sa PT kupio me je totalno,sve one sitne stvarcice koje su me godinama nervirale u Cubendu,ovde su bilo odlicno resene,bez ikakvih filozofiranja,pt mi je jednostavno citao misli.Od editinga,rutinga,stock efekata,odlicno odradjenih namenskih tutorijala za svekodnevne problematike sto svakako jeste posledica njegove popularnosti,sa verzijom 10 opsuteno mogu istaci i vizuelni momenat itd...Jednostavno za moj ukus je sve na svom mestu i primetio sam da mnogo lakse i efikasnije odradjujem stvari kada sam ogranicen vremenom a koje su mi predstavljale muku u cubase-u,narocito editing i pripremu za miks.
Pricam iz moje perspektive,da me ne shvati neko pogresno.Mozda sam u proslom zivotu bio Amer i radio u PT pa je mozda to razlog, 'bem li ga ![]() Ne mislim da je Cubase u svojoj poslednjoj inkarnaciji inferiorniji,cak stavise,mislim da je za komponovanje mozda i ispred PT ali generalno,svi su oni tu za stolom tehnicki i zvucno(ako uopste postoji zvucka razlika).Ono sto ih shvakako razlikuje je taj tzv. 'work flow'.Jedno su Nemci,drugo Ameri.Nekome odgovara ovo,nekome ono.Kao i sve u zivotu,stvar izbora.Posle godina provedenih u Cubase-u(silom prilike svima poznate),onaj sa neba mi se osmehuo i dao mi priliku da probam i nesto drugo.I evo verovatno ce biti prilike da za licno svoj novac prvi put u zivotu sebe nagradim legalnim ozbiljnijim parcetom softwera.I Eto.Moj izbor je pao na PT.My2cents EDIT : Izvinjavam se skretanjem sa konkretne price iz naslova,odnosi se na temu od pre neki dan i pocetak poslednje nekonstruktivne VS. rasprave koja je izeditovana i to poslednje je svakako za pohvalu ![]() ![]() Pozdrav
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 04-08-2013 at 12:42 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 7 i jos nesto... | BlasterMaster | Audio Software | 205 | 05-10-2014 11:41 AM |
Poredjenje mikrofona | filip | Audio Produkcija - Tehnike | 40 | 10-01-2013 11:54 PM |
ableton render problem | geckonium | Audio Software | 0 | 20-10-2009 07:23 PM |
Hi Pass - poredjenje EQ-a | idekius | Audio Software | 19 | 01-08-2006 09:48 AM |
Poredjenje monitora... | bezsmisla | Monitoring | 14 | 10-05-2005 12:41 PM |