|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Sad mi je jasno za?to u zadnje vrijeme sve manje dolazim na ovaj forum.
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() grabimo krupnim koracima nazad
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
I sve je isto kao i u 2007-moj, i sistemi, i softveri, sve..E pa kad vec svi sve znaju, i kad je sve isto, tema moze pod kljuc. Toliko od mene
Last edited by Sky Net; 03-08-2013 at 02:09 PM. |
![]() |
![]() |
#4 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Elem - Alavuk, nije to test na koji sam ja mislio - bio je neki drugi sa dijagramima, test DAW programa. Ne mogu sad da trazim, ali bile su prikazane karakteristike svakog programa posebno. Navodno je tada najbolji bio repaer... Opet - ako nekog ne mrzi da radi test - nek uradi ono sto su tamo radili: fader na 0 dB, neka dva kanala sa zvukom, pa npr render u PTu i render u Cubaseu. Onda lepo obrne fazu jednog rendera i sabere u SoundForgeu npr... Trebao bi dobiti tisinu, ako je render identican... Vec rekoh da je ovo mlacenje prazne slame i nije razlika tolika kao kada bih koristio npr SoundCraft analogni mix pult ili Mackie... Razlike su mikronske i mislim da OFF nije u pravu, ne mrljave reverb niti bilo sta slicno. Placebo, that's all (i to se da istestirati)... |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nismo ne razumeli.... ja nigde nisam rekao da neko mrljavi reverb..... nego sam objasnjavao coveku o toj 'visoko decimalnoj matematici' i rekao da se na tim deimalama (odnosno bitovima male vrednosti) mogu mozda cuti razlike na repovima reverba..... nista vise od toga ne rekoh... a forum.... ne kazem da je ovo bitna tema, ali ako smo spali na pitanja ' produkcija hand clapa, na koliko decibela'.... a ono drugo (jos banalnije)u kome sam pokusao da ucestvujem, pa sam obrisan, da i ne pominjem......
![]() |
#6 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() A oko decimala: po tome ispada da je npr Sonar najnajnajbolji, jer koristi 64bit preciznost sabiranja... Poenta je u pokretnom zarezu i radu sa njime, tako da je tesko tu objektivno odrediti kvalitet... Zavisi od vise stvari. Jos tada sam i ja nesto postovao, kako to sve radi, a ima na WIKI dosta o tome... Dobar miks i detaljan zvuk zavise dosta i od pravilno odradjenog "gain staging-a" unutar DAWa. Bas zbog nacina rada DAW audija i miksovanja sa pokretnim zarezom... Evo ovde npr, fino su to objasnili, pogledajte post #3 : http://recording.org/hybrid-recordin...-software.html TDM (PT HD) ima 48bit sabirnicu sa FIXNIM decimalnim zarezom i to je njegov kuriozitet (napravljen u vreme kada su svi ostali radili na 32bitnoj sabirnici) Quote:
Na kraju sve mora da "stane" u 16 bita, ja licno verujem u primenu kvalitetnog noise shapinga i ditheringa na izlazu iz DAWa (priprema za vernu reprodukciju na 16bita), pre nego u sam algoritam sabiranja... |
||
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ja kao čisti amater shvatio sam ovu temu malo drugačije , a ako sam iole u pravu krenula je krivim tokom.. Po mom autor teme htio je pokazati da u biti nema razlike u daw-u ili su pak razlike neznatne.. Zapravo da se ispravim ne u daw-u već u finalnom proizvodu bez obzira na program koji se koristi. zato i oni postavljeni testovi na koje nitko ni ne odgovara iako bi po nekima to trebalo vrlo lako odgonetnuti s obzirom na neke tvrdnje da su razlike drastične... Poslije se krenulo sa filozofijom pa ovo pa ono, pa ?to ja tu radim a koncept ostao po strani...A ?to se tiće pak testova koji su se nadovezali kasnije ,, pa krivulje nake, vake ....badava one bile i ?ite i bijele , te?ko da će netko mijenjati svoj daw u kojem je doma za ne?to ?to je "po nekima" bolje a neće se snaći
ako sam krenuo krivim smjerom bri?ite ovo |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 7 i jos nesto... | BlasterMaster | Audio Software | 205 | 05-10-2014 11:41 AM |
Poredjenje mikrofona | filip | Audio Produkcija - Tehnike | 40 | 10-01-2013 11:54 PM |
ableton render problem | geckonium | Audio Software | 0 | 20-10-2009 07:23 PM |
Hi Pass - poredjenje EQ-a | idekius | Audio Software | 19 | 01-08-2006 09:48 AM |
Poredjenje monitora... | bezsmisla | Monitoring | 14 | 10-05-2005 12:41 PM |