|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Evo ljudi koji rade balkan insiprisanu muziku i putuju puno po svetu.
http://soundcloud.com/shazalakazoo Sto to ne prolazi komercijalno van nase zemlje je do izdavackih kuca i njihovih A&R ljudi. Iz mog licnog iskustva sa velikim izdavackim kucama ovih dana, svima se drmaju stolice i NIKO nece da se zeza i trosi pare i eksperimentise. Ako se nesto zaleti samo na youtube ili po netu, onda oni to preuzmu i servisiraju na visi nivo. Evo mala anegdota od pre 7-8 godina. Despina Vandi je imala veliki hit koji je isto odradila i Jelena Karleusa, ceo svet se lozio na te neke zurle i izaslo je vise raznih remiksa. Ne znam da li je usla u zvanicane chartove, ali je bila bas hit. I tako, dosao jedan strani dj u Beograd i naravno na sred zurke, splava, pustio tu pesmu u svom setu. Ispraznio je splav u roku od 30sec, ali bukvalno! Onda su domaci djejevi reagovali, prekinuli pesmu odmah, pustio je nesto drugo i ljudi su srecom skapirali pa se polako vratili na zabavu. Naravoucenije, kao sto je rekao Rhino, to nase ljude asocira na seljanu i primitivizam i kraj. Zasto ja to ne radim? Jednostavno ne kapiram tu muziku i nervira me. Ne osecam je, a ne mogu da radim nesto sto ne osecam. Ja ne idemo po splavovima i ne veselim se uz blek panterse ili trubace jer me to ne radi. Ni na svadbi nisam imao trubace, imao sam dzez bend ![]()
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Pa ti bi to najbolje odradio,?ta čeka??
![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
Ljudima je uvek zanimljivo da prave i čuju ono čega nisu već naslu?ani. Zato se kod nas neće praviti na?a muzika, kao ?to se kod Engleza i sl. od vajkada vuče iz drugih kultura. Pa ceo minimalistički pokret u klasičnoj muzici (koju su započeli Ameri) vuče iz indijske muzike. Ne vidim ?ta je tu nelogično ?to ljudi sa Balkana ne rade toliko balkanske muzike.
?to je najbolje, i kada rade - dobijaju 0 podr?ke sa domaće scene, već im je jedina ?ansa da se probiju napolju negde. Evo uzmite samo Vrelo za primer...
![]() |
#24 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
Ih,ih - to si izmislio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Nisam, Čola lično prič'o na TV-u, sećam se dobro.
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Mo?da je pričao da bi zvučalo kao anegdota, ili ?ta god, ali - tako nije bilo. Bio, gledao, po malo pravio, po malo snimao, po mnogo slu?ao, po malo miksao, po malo masterovao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
OK, ali definitivno je jo? tada postojao osećaj da se trube i previ?e eksploati?u. Mislim da su svi očekivali da će Bregović uskočiti u neki drugi čamac, ali eto, on je, kao i obično, pravilno procenio potencijale truba i jo? uvek fura taj fazon. Ali naravno, pripisivati njegov međunarodni uspeh samo tome ?to je taj stil strancima ne?to neobično i egzotično je pogre?no isto koliko i naivno mi?ljenje da je za Njutnova otkrića zaslu?na jabuka. Talenat, inteligencija, rad, to je u pitanju.
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Jasno, ali dve su priče kada neko ima dobru domaću podr?ku i onda se lansira u inostranstvo, a drugo je kada od nule poku?ava? da proda? ne?to ljudima. Taj koji napravi trube u Engleskoj će prvo dići hajp kući i imaće odskočnu dasku za internacionalnu karijeru. Kod nas ne da neće? imati podr?ku, već će ti i podmetati nogu ko stigne.
![]() |
#30 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A ?to se same eksploatacije truba tiče, 1997-1998 (kad je izdata "Kad bi moja bila") je bio vrhunac trenda. Zamor materijala se desio mnogo kasnije... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Svetsko a nase | mikron | Razno | 0 | 29-10-2012 12:05 PM |
Popravka trube! | sofokle | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 27-11-2009 12:09 PM |
Sempl Trube | Domestos | Audio Software | 7 | 13-09-2009 01:54 AM |
Skola trube udzbenik ili DVD da li znate???? | Geronimo | Razno | 0 | 18-06-2009 08:42 PM |
Snimanje trombona i trube | HeatMan | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 12-06-2008 10:14 AM |