Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2013, 06:32 PM   #21
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Default Re: Opet Englezi i nase trube !!??

Evo ljudi koji rade balkan insiprisanu muziku i putuju puno po svetu.

http://soundcloud.com/shazalakazoo

Sto to ne prolazi komercijalno van nase zemlje je do izdavackih kuca i njihovih A&R ljudi. Iz mog licnog iskustva sa velikim izdavackim kucama ovih dana, svima se drmaju stolice i NIKO nece da se zeza i trosi pare i eksperimentise. Ako se nesto zaleti samo na youtube ili po netu, onda oni to preuzmu i servisiraju na visi nivo.

Evo mala anegdota od pre 7-8 godina. Despina Vandi je imala veliki hit koji je isto odradila i Jelena Karleusa, ceo svet se lozio na te neke zurle i izaslo je vise raznih remiksa. Ne znam da li je usla u zvanicane chartove, ali je bila bas hit. I tako, dosao jedan strani dj u Beograd i naravno na sred zurke, splava, pustio tu pesmu u svom setu. Ispraznio je splav u roku od 30sec, ali bukvalno! Onda su domaci djejevi reagovali, prekinuli pesmu odmah, pustio je nesto drugo i ljudi su srecom skapirali pa se polako vratili na zabavu.

Naravoucenije, kao sto je rekao Rhino, to nase ljude asocira na seljanu i primitivizam i kraj.

Zasto ja to ne radim? Jednostavno ne kapiram tu muziku i nervira me. Ne osecam je, a ne mogu da radim nesto sto ne osecam. Ja ne idemo po splavovima i ne veselim se uz blek panterse ili trubace jer me to ne radi. Ni na svadbi nisam imao trubace, imao sam dzez bend
Hollywood is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 07:37 AM   #22
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ALI ZASTO NASI LJUDI NE RADE NESTO OVAKO ????????
Pa ti bi to najbolje odradio,?ta čeka??
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 04:46 PM   #23
Lag
Moderator

Lag's Avatar

Ljudima je uvek zanimljivo da prave i čuju ono čega nisu već naslu?ani. Zato se kod nas neće praviti na?a muzika, kao ?to se kod Engleza i sl. od vajkada vuče iz drugih kultura. Pa ceo minimalistički pokret u klasičnoj muzici (koju su započeli Ameri) vuče iz indijske muzike. Ne vidim ?ta je tu nelogično ?to ljudi sa Balkana ne rade toliko balkanske muzike.

?to je najbolje, i kada rade - dobijaju 0 podr?ke sa domaće scene, već im je jedina ?ansa da se probiju napolju negde. Evo uzmite samo Vrelo za primer...
Old 03-03-2013, 04:53 PM   #24
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lag View Post
?to je najbolje, i kada rade - dobijaju 0 podr?ke sa domaće scene, već im je jedina ?ansa da se probiju napolju negde.
Koliko sam razumeo, Vrač je mislio ba? na to - za?to vi?e "na?ih ljudi" to ne radi za inostranstvo?

Pozdrav,

Vasa
Old 03-03-2013, 11:01 PM   #25
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Pre petnaestak godina Čola snimao sa Bregom pesmu u narodnjačkom fazonu "Majsko sunce", uz jedan uslov (parafraziram): "Brega, samo ako mo?e bez truba, matere ti..."
Ih,ih - to si izmislio.
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 11:34 PM   #26
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ogi View Post
Ih,ih - to si izmislio.
Nisam, Čola lično prič'o na TV-u, sećam se dobro.
Old 04-03-2013, 03:21 AM   #27
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Mo?da je pričao da bi zvučalo kao anegdota, ili ?ta god, ali - tako nije bilo. Bio, gledao, po malo pravio, po malo snimao, po mnogo slu?ao, po malo miksao, po malo masterovao...
Old 04-03-2013, 09:34 AM   #28
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ogi View Post
Mo?da je pričao da bi zvučalo kao anegdota, ili ?ta god, ali - tako nije bilo. Bio, gledao, po malo pravio, po malo snimao, po mnogo slu?ao, po malo miksao, po malo masterovao...
OK, ali definitivno je jo? tada postojao osećaj da se trube i previ?e eksploati?u. Mislim da su svi očekivali da će Bregović uskočiti u neki drugi čamac, ali eto, on je, kao i obično, pravilno procenio potencijale truba i jo? uvek fura taj fazon. Ali naravno, pripisivati njegov međunarodni uspeh samo tome ?to je taj stil strancima ne?to neobično i egzotično je pogre?no isto koliko i naivno mi?ljenje da je za Njutnova otkrića zaslu?na jabuka. Talenat, inteligencija, rad, to je u pitanju.
Old 04-03-2013, 11:04 AM   #29
Lag
Moderator

Lag's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Koliko sam razumeo, Vrač je mislio ba? na to - za?to vi?e "na?ih ljudi" to ne radi za inostranstvo?

Pozdrav,

Vasa
Jasno, ali dve su priče kada neko ima dobru domaću podr?ku i onda se lansira u inostranstvo, a drugo je kada od nule poku?ava? da proda? ne?to ljudima. Taj koji napravi trube u Engleskoj će prvo dići hajp kući i imaće odskočnu dasku za internacionalnu karijeru. Kod nas ne da neće? imati podr?ku, već će ti i podmetati nogu ko stigne.
Old 04-03-2013, 04:26 PM   #30
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
OK, ali definitivno je jo? tada postojao osećaj da se trube i previ?e eksploati?u. Mislim da su svi očekivali da će Bregović uskočiti u neki drugi čamac, ali eto, on je, kao i obično, pravilno procenio potencijale truba i jo? uvek fura taj fazon. Ali naravno, pripisivati njegov međunarodni uspeh samo tome ?to je taj stil strancima ne?to neobično i egzotično je pogre?no isto koliko i naivno mi?ljenje da je za Njutnova otkrića zaslu?na jabuka. Talenat, inteligencija, rad, to je u pitanju.
Talenat, inteligencija, "ledja" (fenomenalna podr?ka izdavača), dobar tajming, sreća...
A ?to se same eksploatacije truba tiče, 1997-1998 (kad je izdata "Kad bi moja bila") je bio vrhunac trenda. Zamor materijala se desio mnogo kasnije...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules