Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2011, 09:39 PM   #21
sigimigi
Member

sigimigi's Avatar

Default Re: Mikrofon do 500 ?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
?ta mislimo o mikrofonu ili o prijatelju??? Ja recimo mislim da je mikrofon odli?an, a da je prijatelj ve?t ?ovek, po?to ga niko nije uhvatio dok je "kupovao" mikrofon.

Pozdrav,

Vasa
Prijatelj je vjest a ja nemam pojma o tom mikrofonu osim da je skup i prijatelji mi kaze da mi neznaci puno bez nekog ozbiljnijeg preampa,ja trenutno koristim RME FF 400 I njene preampe,zato molim one koji su imal dodira sa ovim mikrofonom da mi kazu sta da radim,nebih volio da propustim ovi ponudu.pozz
sigimigi is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 02:11 PM   #22
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quake, BXLS je vec neko vreme discontinued, mislis da jos uvek moze da se nadje nov? Kako se drzi ovaj XL II ili XLS (samo su ta dva modela ostala da se proizvode) po tebi? Ja vec neko vreme, zbog dostupnosti, razmisljam da uzmem jednu c414 al ne znam koju
Jan is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 02:15 PM   #23
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

ovih dana sam baš dosta stvari čitao i slušao po netu pošto sam i ja u potrazi za mikrofonom(doduše jeftinijim)..e sad,puno dobrih komentara u tvom cenovnom rangu dobio je Violet Design Black Knight.Da raspolažem sa 500eu-sigurno bih se opredelio za isti(košta oko 400eu)
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 11:33 PM   #24
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Quake, BXLS je vec neko vreme discontinued, mislis da jos uvek moze da se nadje nov?
Pre mesec, dva, videh jedan komad,trebalo bi da ih ima jos po koji u rezervi.
Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Kako se drzi ovaj XL II ili XLS (samo su ta dva modela ostala da se proizvode) po tebi? Ja vec neko vreme, zbog dostupnosti, razmisljam da uzmem jednu c414 al ne znam koju
Covek mi je doneo dva komada na probu po izuzetno smesnoj ceni(cak i u odnosu na onu koju sam naveo u ovom thread-u),steta je bilo ne uzeti ih...medjutim...posle uporednog testa sa starijim modelima,hmmmm...nije to vise ni blizu to.Cak ni izrada nije ista i nisam ih na kraju uzeo.Izgleda da su komplet proizvodnju preselili u Kinu,sta god ljudi iz AKG-a pricali.Pokusaj da uvijas bxls dok se jos moze,verujem da ih ima jos.Tipovi koji su to prodavali su jedan iz Sapca,najpovoljniji, i jedan iz Loznice,na zalost nemam kontakt ali su cesto na K.P.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 01:12 AM   #25
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Pre mesec, dva, videh jedan komad,trebalo bi da ih ima jos po koji u rezervi.

Covek mi je doneo dva komada na probu po izuzetno smesnoj ceni(cak i u odnosu na onu koju sam naveo u ovom thread-u),steta je bilo ne uzeti ih...medjutim...posle uporednog testa sa starijim modelima,hmmmm...nije to vise ni blizu to.Cak ni izrada nije ista i nisam ih na kraju uzeo.Izgleda da su komplet proizvodnju preselili u Kinu,sta god ljudi iz AKG-a pricali.Pokusaj da uvijas bxls dok se jos moze,verujem da ih ima jos.Tipovi koji su to prodavali su jedan iz Sapca,najpovoljniji, i jedan iz Loznice,na zalost nemam kontakt ali su cesto na K.P.Pozzzz
OK Thanks, ja sam imao vezu do nekog lika koji je imao ceo AKG asortiman po nekim smesnim cenama isto to tipa 50% manje itd...Medjutim nisam siguran da taj lik jos radi, probacu da kontaktiram. Cini mi se da jedan moj prijatelj ima ovaj XL II zlatni i da taj mikrofon veoma dobro radi :S Ali probacu da nadjem taj bxls, mada meni nije bas frka za mikrofon, ali tuzno je po kojim cenama se mogu naci
Jan is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2011, 12:49 AM   #26
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

A sta mislite o Neumann TLM102 vs AT4050 vs Earthworks SR25?
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2011, 01:09 PM   #27
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

AT se cini najupotrebljivijim, ja sam ga kupio posle uporednog testa sa TLM103
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2011, 02:40 PM   #28
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
AT se cini najupotrebljivijim, ja sam ga kupio posle uporednog testa sa TLM103
Hehe, secam se toga mada opet, to je skoro najbolji AT protiv entry-level Neumanna... TLM ti je garant bio pretvrd i midlast, a AT fullrange finoca.

Earthworks? To je opet kul, ali sve od te firme mi vuce na hiper-clarity (ala DPA) i klasiku, jazz... Mnogi su ipak navikli na neke nonlin distove i karakterne crte kod majkova kako bi se neki elementi lakse smiksali. I iako je recimo ceo drumkit snimljen sa 15 DPA ili Earthworks majkova, lakse ces smiksati neki Shure/Sennheiser komplet (sa pristojnim OH) nego taj Hi Def sound (osim ako ne radis neki jazz)

... Back to topic. Majk za 500e? Moj prvi i jedini izbor bi verovatno bio neki Shure iz KSM serije (ne ovi novi crni, nego silver). Nikada me nije izneverio, super sound za te pare.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2011, 10:05 PM   #29
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Evo, ceo dan slusam earthworks primere sa sound pure sajta (ponajvise onaj komplet za snimanje klavira) i svaki drugi mic zvuci kao da si nekompresovan signal prebacio u mp3. Naravno da je kombinacija mikrofona, preampa i konvertera odradila ogroman posao ali se razlika zaista cuje. QTC30 se moze nabaviti za 520e. Ne mogu da iskopam snimak vokala sa ovim majkom ali meni bi on verovatno bio najbolji izbor jer uglavnom snimam akusticne instrumente. Jel' imate neki link sa primerima AT4050?

Sto se miksanja tice, zar nemas vecu kontrolu nad materijalom koji ima tako kompletnu sliku nego nad materijalom koji boji po svome? (u svakon slucauj ne mislim da je koloracija losa stvar)

---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439327,18.685739
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2011, 12:25 AM   #30
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Evo, ceo dan slusam earthworks primere sa sound pure sajta (ponajvise onaj komplet za snimanje klavira) i svaki drugi mic zvuci kao da si nekompresovan signal prebacio u mp3. Naravno da je kombinacija mikrofona, preampa i konvertera odradila ogroman posao ali se razlika zaista cuje. QTC30 se moze nabaviti za 520e. Ne mogu da iskopam snimak vokala sa ovim majkom ali meni bi on verovatno bio najbolji izbor jer uglavnom snimam akusticne instrumente. Jel' imate neki link sa primerima AT4050?

Sto se miksanja tice, zar nemas vecu kontrolu nad materijalom koji ima tako kompletnu sliku nego nad materijalom koji boji po svome? (u svakon slucauj ne mislim da je koloracija losa stvar)

---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439327,18.685739
ne. zapravo imaš previše kontrole, u lošem smislu. Zato i postoje karakteri, da bi odma odradili konkretan posao, u zavisnosti od materijala. Drugo, iako ti nešto zvuči čisto i linearno u idealnim uslovima, kakvi su ti primeri sa sajtova, neće se uvek ponašati tako i ne na svakom materijalu. Tipa, AT4050 se prilično promeni kada na njega kreneš growl vokalom, i kao takav postane teško upotrebljiv, dok se npr SM7B tek tad probudi, i postane divan veliki, već pristojno (na dobar način) iskomprimovan mikrofon.
Snimanje muzike je u suštini velika laž, koja ima svoju dušu i organsku prirodu. DPA, EarthWorks i ostale stvari, suprotno njihovoj soničnoj superirornosti, ipak imaju prilično ograničenu primenu, u kojoj su svakako nenadjebivi.
Eto, lično, počeo sam uveliko da preferiram mikrofone koji su tamni po prirodi, (sm7b, MD441, Oktave male za overheade), jer su mi u upotrebi linearniji, i nemaju tu lažnu svetlinu i presence koje imaju tipa AKGc451 i sl. Tako da laganim i selektivnim cut-om viškova i preciznim dodavanjem onog dela spektra koji mi u tom konkretnom slučaju treba (iako je to laž), dobijam veoma kompaktne i iskontrolisanije mixeve.
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules