![]() |
#21 | |
Junior Member
|
![]()
Ja iskreno nikad nisam cuo TPain-a bez AT,a za AT sam cuo preko njega. Pre toga sam mislio da je jedini pitch correction alat Melodyne.
Drugo,dok sam gledao ovaj snimak sa Nocturnal festivala, iskreno ocekivao sam nesto kao npr: http://www.youtube.com/watch?v=uJo7ZTz1j6E http://www.youtube.com/watch?v=2ZDhnRo8YvQ http://www.youtube.com/watch?v=x0R6X76Kz6U http://www.youtube.com/watch?v=xHFpd...5C88545FF8150E http://www.youtube.com/watch?v=LG11CyGszOA Ima jos mnogo snimaka na kojima moze da se vidi kako publika stvarno reaguje na prave hitove, ali da ne smaram, koga zanima naci ce. Napravio sam temu da bih mozda dobio odgovore na pitanja koja me zanimaju, tj resenja za stvari koje mislim da neko moze da mi pomogne. A gratis dobio kritike, osude i jos malo kritika, tipicno po naski. Mislim da je mnogo lakse i postenije bilo reci "ne smaraj" nego sasuti rafalnu paljbu za koju stvarno nisam bio spreman. Sto se tice ulozenog vremena- TV-a sam se odrekao (sem sporta ponekad), prazan hod izbacio tako da svo slobodno vreme koje imam koristim da ucim o ovim stvarima. Zbog treninga, faxa i devojke ne mogu vise ali i to je vise nego sto prosecni clan foruma posvecuje (verujem da je tako,ako gresim, izvinite). Nikakve kratkorocne ciljeve nemam tako da mi se ne zuri. Quote:
Uspeli ste da poljuljate moje stavove o stvarima koje iskreno volim da radim i kojim se radujem tako da, hvala lepo, ali cu se od sad pa na dalje drzati Noisie,ljudi bar ne odgovaraju kad su smoreni cisto da odjebu nekoga. Kako ne bih dolazio u iskusenje da ponovo dolazim da proverim temu i forum, zamolio bih admine da me banuju. Da bih podmazao stvar odjavicu se modifikovanom verzijom (circuit bent) sledeceg govora (http://www.youtube.com/watch?v=L8U9LaYDswc) (Nikakvu drugu konotaciju iz klipa ne treba izvlaciti, koriscen je samo kao osnova za odjavu-aranzman) "Vi (skoro) svi pripadnici Rumskog foruma mozete samo da prihvatite da mi popusite kurac. A vi samo dalje ometajte druge ljude pa ce te na kraju da pojedete sva govna koja ste izasrali..... (dramska pauza) Jebem vam majku svima, pocevsi od administratora pa nadalje." Last edited by ajoe; 28-02-2011 at 03:34 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]() Ne obracam se nikom pojedinacno, niti ga obeshrabrujem (naprotiv) i znam da ce ponekome ovo zvucati kao nekakvo "elitisticko sxxxe", ali zaista se premnogo netalentovanih i zanatski nepotkovanih ljudi "bavi" ili pokusava da se bavi muzikom (u raznim ulogama i svojstvima) sa jednom jedinom zeljom "kako precicom stici do cilja" i proces komponovanja, aranziranja, programinga, produkcije, sta god, svesti na banalnu i univerzalnu proceduru... Ne postoji ni (niverzalni) lek za celavost, a kamoli univerzalna produkcijska procedura za savrsen i nenadxxxxv zvuk... Postoje samo znanja, principi i estetske vrednosti koje se primenjuju na konkretan "input" (sirovinu) i oni kreiraju "recepturu" za taj konkretan slucaj. E, sad, takav pristup zahteva i nekakav talenat i obrazovanje, a bogami i iskustvo, a do toga se ne moze "precicom"... ![]() Otprilike, kao razlika izmedju djaka/studenata koji uce "za ocenu" odnosno "da poloze ispit" i onih koji uce da nesto realno i nauce...
![]() |
![]() |
#23 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Sta znaci to "naprotiv"? [sarkasticno]Odlican govor, u stilu Braveheart, stvarno![/sarkasticno] Pa sta ako se "premnogo" ljudi bavi necim? To sto nisu vrhunski znaci da ne trebaju? Kad vec povlacis analogije-treba li da ukinemo nize fudbalske lige? Ionako niko od njih nece igrati u Realu, sto se uopste bave fudbalom??? Reci mi samo, molim te, po kojim to kriterijumima ti odredjujes da li neko treba da se bavi ili ne? Lakse bi bilo, popunis neki multiple choice test i odmah vidis da li da se bakces ili ne! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Cekaj Ajoe. Ja te nisam napao, a ne verujem ni da je Da Bear!
Niti je bilo ko kritikovao tebe, za boga nismo nista ni culi da bi te kritikovali! Postavio si neke moguce tehnike na svom prvom postu. Ja znam ljude koji znaju milion tehnika i zovu me da me pitaju za pojedine tehnike, a sto je najgore ne znaju da odaberu pravi zvuk! I pricaju pricaju o ovim kompresorima, onim, ovde ovo-ono... DaBear ti je lepo reko koji je njegov pristup, trazi dok ne nadje. Takodje sam procitao u njegovom gostovanju na forumu ovde ili gde vec da je reko nesto u stilu "Okrecem, vrtim dok mi se ne svidi" . Evo ti thread gde je clan Idekius pitao bio DaBear-a da li koristi paralelnu kompresiju, ispalo je da tad nije znao sta paralelna kompresija znaci ali je koristio, sto znaci, radis milion stvari dok ti ne zazvuci kako treba, vrti skidaj dodaj, kompresuj, layeruj, bacaj na razlicite kanale, kompresuj drugacije, sta god. Evo ti link za thread: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15025 Meni nije bilo upuceno pitanje na thread-u, ali ono sto DaBear ovde govori tebi i sto sam ja pokusao da kazem je da je u samom startu najbitnije da odaberes dobre zvukove, napravis dobar aranzman, posle ces lako da ga smiksas! Ako ti se neki kick sa nekim bass sintom ne lepi ili koji god vec izraz da upotrebim, nemoj da potrosis 5 sati pokusavajuci razlicite tehnike o kojima si citao ili si ih video da namestis zvuk, pocni od najprostijeg, zameni zvuk koji ti pravi problem novim. Niko ti ne kaze da ne treba da koristis sve te tehnike, ali ja nisam nikad video dva ista coveka koji pristupaju miksu na isti nacin. Ono sto DaBear-u ili meni sve jedno kome radi , mislim na tehnike u miksanju, koje koristi-mo, nece raditi svakome ako proba istu tehniku. Naravno da ces da koristis EQ notch here, notch there, naravno da ces da koristis layer-ovanje, NY kompresiju, svi je koriste! Tvoj pravi pristup bi bio da postavis thread sa nekom tvojom pesmom i da isto nazoves thread (ako zelis samo Da Bear-ovo misljenje), on cuje i pitas ga, sta da uradim u miksu da popravim, jel ovu ili ono ... eto Last edited by Jan; 28-02-2011 at 04:38 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Dajte ljudi, stvarno imate običaj se postavljati kao da ste neke velike face a niste.
Čovjek vas je lijepo i pristojno upitao konkretno i potpuno na mjestu pitanje a dobio je odgovore pune cinizma, negativnosti i potcjenjivanja. Stvarno ste forum za izbjegavati u širokom luku. Umjesto da nove članove primite sa veseljem, u startu ih destruirate svojim negativizmom. Kad i netko napiše nešto odmah se nađe ekipa koja će mladom i "nadobudnom" članu objasniti da ništa nema smisla i da je bavljenje muzikom čisti gubitak vremena. Pa evo kolega ajoe da vam ja kažem da se od muzike može fantastično živjeti, ja sam vam najbolji primjer, a do toga sam došao radom, zalaganjem i ne slušanjem raznoraznih bezveznjaka na koje sam nailazio u počecima svoje karijere a koji su se svim silama trudili da ubiju entuzijazam koji je najpotrebniji da bi čovjek uspio. Posla ima preko glave i uvijek će ga biti za one koji su dobri u onom što rade, bilo to glazba ili pravljenje kišobrana. Evo jedan primjer kad su mene pokušali sabotirati svojim "dobronamjernim " savjetima, sad kad ste me već podsjetili pričom o Autotune-u.. Ja sam bio čovjek koji je prvi puta u ex Yu koristio Autotune na vokalu kao efekt i to u mojoj pjesmi Imam te, koju je pjevala Ivana Banfić 1998. godine. Kad smo poslali pjesmu na Radijski festival nekolicina nazovi glazbenih producenata koji su preslušavali pjesme je reklo da je to tehnička greška na vokalu i da bi se to trebalo popraviti. ![]() Čak je i izvođač počeo razmišljati o promjeni zbog tih "dobronamjernih" savjeta, međutim shvatili su da ja znam što radim i odbili promjeniti ![]() Ne moram ni napominjati kakav je to bio hit. Zato radi po svom, ne obaziri se na nikoga, jer ih je većina tu samo da bi te zaustavili i vide te kao moguću konkurenciju i uvijek teži samo najboljem, bez kompromisa. Vidim da puno čitaš i želiš naučiti, to je jedini pravi put da dođeš do rezultata. U ovom poslu ako želiš stvarno uspjeti onda moraš biti najbolji. Ne zadovoljavaj se mrvicama i ako imaš i malo talenta uspjeh ti je zagarantiran. Last edited by Surfer; 28-02-2011 at 07:17 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Niko nikoga ovde ne tera ovde da bude, jednostavno, Surfer i Ajoe, ako vam ne odgovara to kako vam se ljudi obraćaju, onda pronađite neki drugi forum, toliko ih je na netu, zar ne? Mislim da je to daleko bolje nego da nekim budućim Rumovcima stvaramo la?nu sliku o tome da su ljudi ovde nadobudni, cinični i lo?i.
Mi, naravno, mo?emo da se sporimo oko raznih stvari i to nikada nije bio problem, čak je i po?eljno, ali da vređamo i nipoda?tavamo, to već jeste. Otkud ikome pravo da osporava tuđi rad? U redu, ako on ugro?ava mentalno i fizičko zdravlje dru?tva uop?te, sla?em se da je potrebno boriti se protiv toga, ali na posve drugačiji način. A ne kao u prosečnoj balkanskoj skup?tini gde pojedini napadajući druge ubiraju poene za sebe, verujući u onu da je lo?a reklama, najbolja reklama! Dosta toga, majku mu.
![]() |
#28 |
VIP Member
|
![]()
he he ,,ala se zadimilo.
kao sto sam par puta rekao - ja sagledavam stvari realno. Radije cu da posavetujem nekoga na vreme, nego ga da zavaravam sa pricama da je "uspeh zagarantovan cak i ako imas malo talenta" (!!??) Surfer - ja nikada nebih ovo naveo, pogotovu u danasnja vremena...pogotovu kod nas, pod nasim podnebljem. Kakav uspeh? Da bi neko docekao da radi sa zvezdama nase strade, treba da prodje dosta vremena. I sta je to "radi" ? Odradi jedan ili dva sessiona svakih par meseci? Koliko ima "top zvezda" kod nas koje mogu da plate nesto kako treba? Posla ima (zavisi kakvog) i zavisi koliko je placen. Ako neko ne zna nista drugo radi - onda mora to da radi posto poto, za koje bilo pare. Ja sam dosao u fazu kad mi se veliki deo "muzickih poslova" ne isplati. necu da radim bud zasto i na svu srecu ima toliko drugih stvari kojima mogu da se bavim dok je muzika u bedaku!! Ja sam kao klinac batalio sve za muziku. Muzika je bila moje sve ,20 sati dnevno!! I fax sam batalio zbog muzike...i bilo je OK tad. Imalo se, kupovalo se , trosilo se....pa cak i posle u Engleskoj. Dodjes do nekog momenta kad te ljudi zovu da radis za njih....zovu iz Amerike, iz Francuske, Engleske...i sve je lepo, i lova do krova, svaki dan ima nesto...i ime se provlaci kroz razne magazine i razne top liste. I onda sve stane!! Muzike ima i danas, ona nije nestala..ali je ima 100 miliona puta vise nego pre 10 godina. I ima 100 miliona manje sanse da se nesto uradi i da se neko probije. Muzika se ne prodaje vise i samo Top10 artisti imaju neke koristi od muzike. Ostalo sve radi sa gubitkom!! Fakat! Cinjenica! Mogu iz dve recenice da pogodim da li neko u muzici iz hobija ili je ozbiljan. Sta tu ima sad da se objasnjava?? Stavis slusalice i analiziras muziku: - akorde - zvukove - efekte - balanse zapitas se zasto je sve to tako? - upoznas SVE pluginse koje imas? - naucis kako i sta rade Kad to sve naucis, onda ces lako da dodjes do zeljenog zvuka!! - naucis da sviras ili bar da znas kad je nesto dobro slozeno (odpevano / odsvirano / smiksano) (za ovo drugo trebas mnogo da slusas muziku i da je analiziras!!) Nekad davno, dok nije bilo plugova, ljudi su sami izmisljali nacine kako da dodju do zeljenih rezultata. Izmisljali su razne tehnike - koje se i dan danas koriste i mogu se primeniti i sa plugovima...treba istrazivati. to sto ce neko reci "uradi to ovako" nikome ne cini uslugu!!! Ima manula svugde, ima tutorial DVD-a, sve je danas toliko dostupno, da je prosto smesno.. I onda se pojavi neko ko pita "kako da stavim odvojene izlaze na Kontaktu"??? Tri klika u Google i ima brdo videa, ima MANULA i sta vec....ali lakse je pitati nekoga na forum !! kad sam ja pocinjao - nije bilo nikakvih foruma sa pametnim facama da mi odgovore na pitanja...sam cackas i ucis!! A smatram da mi je duznost da upozorim mlade narastaje da je JAKO TESKO danas uraditi nesto sa muzikom!!! Vreme se izvuce, godine prodju i ko je kriv posle za sve??? Ja sam kao klinac SVE zapostavio zbog muzike i ako neko drugi danas planira da uradi isto to, onda MORAM da mu kazem koje su sanse (male!) da ce u zivotu imati neke vajde od toga.. Onih 0,1% koji su stvarno talentovani ce da guraju, nikoga nista ne pitaju, otici i preko ako treba...na njih se ovo ne odnosi. Samo, danasnja tehnologija puno zavarava i svi misle da su talentovani..
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 28-02-2011 at 10:15 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
?to se tiče faxa i profi bavljenja muzikom, ja sam uradio suprotno od tebe - batalio muziku kao zanimanje. U to vreme se jo? uvek odlično od toga ?ivelo, ali pod uslovom da svira? ono ?to ti se ne dopada. To je meni bio dovoljan razlog da batalim, čak i bez anticipiranja situacije sa gomilom krokodila u suvoj bari.
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
@dabear
Ja se slažem sa tobom u većini stvari i poštujem tvoje mišljenje kao profesionalca i čovjeka koji iza sebe ima rezultate. Međutim, htio sam postaviti nekakvu protutežu tvom stavu da nema nade. Ja se sa tim ne slažem i želim ponuditi i drugu priču koja je potpuno suprotna tako da bi klinci mogli vidjeti obadvije strane medalje. A to je da je bavljenje glazbom nešto najljepše i da ako je to stvarno to što netko želi, onda se vrijedi potruditi no matter what. Uvijek je bilo krize i uvijek je glazba propadala i uvijek je sve manji broj onih koji mogu od nje živjeti. Ali to nije razlog da se niti ne počne ako ti to stvarno želiš. Pa što to danas ne propada osim dvije i pol grane industrije? Zato sam rekao da je uz puno rada i nešto talenta uspjeh zagarantiran u bilo kojem poslu pa i u glazbi. Pogledajte sportaše, konkurencija je abnormalna, talenat ne znači ništa bez puno treninga. Ja znam dosta ljudi koji nisu nešto talentirani a lijepo žive od glazbe. Do toga su došli radom. Samo želim da klinci ne izgube nadu, that's all P.S. Isto tako ne razumijem što to znači da ima brdo manuala, DVD-a i Google ako netko želi nešto naučiti i kao pa šta ljudi postavljaju pitanja na forumu?!?! Pa čemu onda služi ovaj forum ako netko tko želi nešto naučiti ne bi trebao ništa pitati? Koja je njegova svrha? Last edited by Surfer; 28-02-2011 at 11:10 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DaBear ako te ne mrzi | Coolman | Promocija radova | 2 | 28-10-2009 10:30 AM |
@DaBear:) sexy back 2006 rmx | Flamez | Promocija radova | 31 | 12-10-2009 11:41 AM |
Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear | DaBear | Razno | 36 | 14-03-2009 06:52 AM |
SX - dva pitanja | HeatMan | Audio Software | 15 | 23-02-2007 07:08 PM |
Par PitAnjA | dlukace | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 30-09-2004 05:01 AM |