|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Administrator
|
![]()
Sjajno
![]() radis sa dobrim ljudima.... to moze biti fenomenalno iskustvo. Severinu slobodno pozdravi od klape sa Foruma ![]() Isto tako, cinimi se da sam postavio par linkova u Tutorijalima koji se bave gradnjom studija i koji imaju skice i sheme koje tebe zanimaju. Ono sto sam ja video po studijima, jeste jedna jeftinija i pouzdana varijanta: 2x5cm kamene vune kao izolacija, pa preko toga Rigips, gips kartonske ploce od kojih je najbolja Rigips BigQuattro 2 (perforirana je, ima puno rupica i najbolji koeficijent +/- db). Mislim da ako se razmislja o novcu, bolje je uloziti vise u jednu sobu, nego taj novac raspodeliti pola u kontrolnu, pola u gluvu sobu. Jaaako je skupo staklo i izolacija izmedju kontrolne i gluve sobe. Za taj novac se moze sasvim lepo odraditi jedna, jedina soba. Sto se tice tvog posta pod imenom Gost...... pojma nemam kako to da promenim..... :oops: :oops: :oops: Jedino da ceo tekst kopiras u novi post, a stari da izbrises Jedva cekam mp3 od tebe ![]()
![]() |
#12 |
ton magistar
|
![]()
ma ja san u sve ovo usa iz jubavi, vrlo naivno, onda san u medjuvremenu skuzi da se tu radi o nauci :oops:
mali studio u kojem sad radim sam oblozio poliuretanskom spuzvom a preko nje nanizao daske razlicitih volumena, na podu je debeli gumificirani tepison, a na stropu je takodjer poliuretnaska spuzva (ona sa piramidicama). u kutove (i iza vecih zvucnika) sam stavio bass trapove od gipsanih ploca i debele spiuzve. zid iza svojih ledja u kontrolnoj sobi sam napravio od onih valovitih ploca... nemogu se sad sitit kako se zove matrijal - sivi je i gradje slicne betonu (znas na sto mislim??) u gluhoj komori sam od gipsa napravio "neparalelne zidove" a spusteni strop sam improvizira tako sto sam poliuretantsku spuzvu nalipi na drvenu konstrukciju a nju sam okacio na jedan drveni okvir. tako sam kombinacijom rasprsavajucih i apsorbirajucih povrsina dobi zadovoljavajucu akustiku ali i prostor u kojem nije neugodno boravit. sad bih volio pocet gradit novi studio, ali to ce potrajat i vise godina, naravno zbog love. polako cu, kako buden moga. iman prostor u kojemu mogu radit, tako da mi nije panika. imas par slicica na mojim starnicama: http://www.radio-korcula.hr/remix/pics.htm btw: za par dana cu uploadat i nekoliko pjesama ![]()
![]() |
#13 |
Administrator
|
![]()
Sandro, drago mi je da si nam se pridruzio, jer iako vidim da imas prilicno posla, ipak si tu i druzis se sa nama "obicnim smtrnicima"! Jako lijepo od tebe! Nadam se da ne zamjeras oko onog sitnog konflikta (ljudi smo, ponekad znamo pretjerati) ! Posalji svoju muziku (postavi je negdje) cim prije stignes
![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
|
![]()
Ovaj link je poprilicno velika baza podataka o gradjenju studija. Ima na desetine linkova sa tekstovima i tips and tricks.......
Ako imas par uri vremena, klikni na svoj rizik ![]() ![]() ![]() http://www.studiocovers.com/articles15.htm
![]() |
#15 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ma ne zamiran ti, covice, ni mrvicu ![]() ![]() Quote:
![]() najsmisnije od svega je sto ja tu redovito dolazim po vodu i tutoriale, a nikad mi u zivotu nebi palo na pamet da tu potrazim nesto o uredjenju studija :oops: hvala ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ton magistar
|
![]()
ahgrhhhhhh! opet se nisan prijavi!!
jebate, smotanega covika :oops:
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Decki, ja sam bio kod Ozrena Bilana prije godinu i po, u Splitu.
Covjek strucnjak svoje vrste, ja u stanu kupio knjigu. Ima on ekipu koja radi studije profi kvalitete. Bio sam sa njim kada je radio u jednom stanu studio za poznatog splitskog gitaristu Pupija. Kosta to ljudi moji masu love. Ali zato ga i napravi, alal vjera. Evo da imam skener blizu negdje, skenirao bih vam odjeljak o studijima. Ima u knjizi odjeljaka o zvucnicima, pojacalima snage, zvucnickim kablovima, akustici prostora, itd ... itd ... Dobra knjiga, cijena bila oko 25 eura (oko 200 HR kn) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ton magistar
|
![]()
jucer san dobi knjigu ozren bilan - akustika prostora (zvucnici, pojacala i spojni vodovi).
knjiga je fenomenalana, ali iman 2 problema: 1. 80% sadrzaja me ne interesira :oops: 2. ostatak (koji me interesira) ne razumin ![]() medjutim, nije sve tako crno. nasa san jedan podatak koji ce mi jako koristit u projektiranju studija: ![]() ![]()
![]() |
#20 |
ton magistar
|
![]() ![]() ![]() kurba, proizvodi zvuk od 188db i to je najjaci zvuk koji moze proizvest zivo bice. (tako pise ode u knjigi) :roll: ma, salim se sto se knjige tice! ovaj ozren je genijalac, a takva je i knjiga - genijalna, ali da bi se razumila u cijelosti, potrebna su predznanja koja ja nazalost nemam. :oops: medjutim, mene zaista zanima samo jedan dio knjige i to onaj o akustici prostora - projektiranje studija. vec sam skuzi osnovne stvari o gradnji studija i moga bi slobodno sutra, bez straha da cu nesto zajebat, izgradit temelje i podignut zidove... a dok radnici budu gradit, ja cu lipo ucit dalje... pomalo... "niko se ni naucan rodi" :roll:
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Od nule do studija | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 34 | 15-03-2010 11:13 AM |
Registracija studija | OFF | Razno | 32 | 10-04-2008 10:30 PM |
konstrukcija studija | nestor | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-12-2006 02:34 AM |