|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Boki, bar objasni čoveku zašto kondenzatorske mikrofone nije zdravo stavljati tamo gde je vazdušni udar kicka najjači, i da ih ne treba postavljati na taj način, za razliku od dinamičkih mikrofona „opšte namene” (SM57, SM58, pa i Sennheiser MD421), kojima baš to najviše prija. A i jedni i drugi MOGU da daju sasvim zadovoljavajuće rezultate. Ne samo da mogu, nego i daju. Ako je sve to uopšte važno, i ako je Behringer B-1 uopšte vredan čuvanja ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-12-2014 at 02:02 PM. Reason: citat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pa ne bih stavio kondenzator na "vazduh" jer je tonski posle neupotrebljivo. Mislim da sam lepo objasnio poziciju, ok računam na to da se ne stavlja na "rupu", možda je trebalo da napomenem... Sve i da Firči sedne da lomi bubanj...mic na 10-15 cm je prilično bezbedan. No, kondenzatori načelno trpe veće opterećenje, neki i do 140 db, (Shure npr. manje od 100) tako da me to nikad nije brinulo i nikad nisam "spalio" mikrofon. Mikrofoni sa lampama svakako nisu za to, bar ja ne bih koristio.
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-12-2014 at 03:43 PM. Reason: link na link |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Dobro Vaso, u pravu si, prosto nije to bilo težište onoga što govorim, i opet kažem da je mic bezbedan u poziciji koju sam opisao.
Uostalom, ja se pozivam na ono što sam lično radio puno puta i bio još najmanje 3 puta toliko u situacijama kada se tako radilo. Nisam realno rekao ništa novo! Ali postoje i dalje floskule...
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Jesi li uop?te ikada čuo kako radi taj Nady set mikrofona za bubanj? Zna? li u kojim uslovima će @denis92 ozvučavati instrument? O kojoj vrsti muzike se radi (koliko je bubanj va?an u njoj)? Radi se o njegovom iskustvu (o kome mi ne znamo ni?ta), a ne o tvom ili mom. Čovek je napisao početni post, a svi plasiramo vlastite projekcije o tome ?kako bubanj treba da (se) (o)zvuči?. Da sam @denis92 ludo bih se zabavljao čitajući budala?tine koje sam izazvao upuvav?i se u dru?tvu i iza?av?i na sve? vazduh. Dodu?e, ceo forum u poslednje vreme i funkcioni?e isključivo na taj način, ako izuzmemo banovanja i prodaju. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-12-2014 at 06:36 PM. Reason: iskustvo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Osim što radim ovo - i u trgovini muzičke opreme sam već neko lepo vreme. Da je trebalo, čuo bih za Nady drum set.
U svakom slučaju, opet iz iskustva znam da jeftini setovi (kako je čovek opisao) obično imaju iznenađujuće dobre overhede, ako ih sadrže. I to sam predložio da se iskoristi. Čovek je došao po mišljenje, dao je opis i u odnosu na taj opis dobija odgovore. Zato forum i služi, svako dao svoje mišljenje, "razmenili iskustvo", ok, a šta je ovo što ti Vaso radiš?
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]()
Radim ono što sam napisao i smejem se sebi isto koliko i tebi:
Quote:
Vasa P.S. Doduše, za razliku od tebe, ne tvrdim da će kick ozvučen Behringerom više „udarati u grudi” od onog koji se ozvuči Šurkom ili Nadyjem. Uzdržavam se od ofrlje iznetih opisnih tvrdnji koje se tiču subjektivnih doživljaja. P.P.S. Trolujem, naravno. Pa šta? Niko normalan me ionako neće uzeti za ozbiljno. Hehe ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-12-2014 at 07:50 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Ne iznosim ni?ta ofrlje. Poku?avam da opi?em stvari sa kojima sam se susreo, zato koristim navodnike. Mo?da ponekad koristim "narodski rečnik" ali ne pogađam napamet.
Čovek je i pitao za mi?ljenja, projekcije...i svi ne?to doprineli...ali tebe i dalje ne razumem za?to ovo radi??
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Boki, radim to ?to radim samo zato ?to ne volem kad ljudi nazivaju notornim glupostima (tvoj kopirajt) stvari koje se ne uklapaju u njihove afinitete. Pa se javljam čisto da bih pokazao da sam notorni glupan.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Dobro.
Sve radim sa željom u dobar i bolji ishod. Iskreno. I objasnio sam dosta detaljno sve o čemu je čovek pitao. Nigde ne piše da tako mora biti. Koristim upadljive opaske da bih pojačao značaj, skrenuo pažnju na to što govorim. Nisam postavio samo puki larpurlartističko-altruistički kontra balast, već je sve primenjivo u praksi.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Izbor mikrofona | amadeusvk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 18-07-2010 06:48 PM |
Izbor mikrofona | cekalica | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 02-02-2006 09:42 PM |
izbor miksera i mikrofona za house produkciju | Coconut | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-11-2005 07:58 AM |
Izbor mikrofona? | djole970 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 10-12-2004 09:39 AM |