|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Neuman TLM-103, Akg C-414 il Rode K2? Stvarno nemogu da odlucim sta od ova tri mikrofona da kupim. S'tim sto me AKG dodatno zbunjuje jer postoje dva modela C-414 i neznam u cemu je razlika?
Tenutne cene ovde u Parizu su: Neuman TLM-103 970 ? AKG C414 B-XL II 1005 ? Rode K2 690 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
AKG je napravio reviziju tog svog modela (tacnije oba modela) skorije i iskreno pojma nemam kako zvuce. Ali bih se ja uvek odlucio za Neumann-a kada bih bio u situaciji da biram kao ti.
p.s. na koji preamp bi ih vezao ? a da, pure je subscribeovan cini mi se na sos, pa moze da nam prepise review sa SOS-ovog sajta za AKG. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ma da Neumann me nekako vise privlaci. A sto se preampa tice tek tu neznam sta je pametno uzeti? Imam jedan mali Presonus Tube Pre preamp sa lampom ali je sigurno da on nije "dorastao" Neumann-u.
Svaki predlog u vezi preampa je dobrodosao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Koliko para mislis da odvojis za preamp?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pa sta znam nekih 600 ?. Mislim da je to neka realna cifra?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
TLAudio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Neumann + FMR Audio RNP - 2 kanala. najbolji pre za male novce. siroke upotrebe u odnosu na TL. nizak sum, flat response. po meni puno cisci, pogotovo u visokima, od TL (5051).
obzirom da je 2ch i ima DI inpute, mozes ga koristiti i kao front end za snimanje klavijatura i drugih stereo instrumenata. ili, npr. , nabavis jos SM57 pa mozes snimiti elektricnu gitaru sa SM57 na pojacalu i TLM za "sobu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Djole, Dino je iz Sarajeva. Valjda smo se dobro skuzili???
Sta ima brate? Kupi Focusrite Voicemaster Pro te pare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Probah kombinaciju Rode K2 + TL Audio 5051 Ivory (Artist: 750 + 680 = 1430EUR) i sasvim lijepo rade! Neumann jeste Neumann, ali znam za losa iskustva pri usnimavanju instrumenata! Malo je vise "vokalno orijentisan"
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Znanja Nikad dosta izbor mikrofona by Bruce Swedien | AcaHari | Tutorijali | 15 | 04-02-2009 01:07 PM |
Izbor mikrofona | cekalica | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 02-02-2006 09:42 PM |
izbor miksera i mikrofona za house produkciju | Coconut | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-11-2005 07:58 AM |
Izbor | Solozabal | Audio Software | 11 | 16-02-2004 03:50 PM |