|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Diamond serija 9 nema "bright" zvuk,dosta je neutralna,cak je po mnogim ukusima tamna,po meni poprilicno tamnija od stare serije 8,iz koje su i njihovi monitori 8.1 i 8.2.
Diamondi su sjajni zvucnici uzimajuci u obzir cenu.To je inace jedna od najprodavanijih serija zvucnika ikada,postoje jos od pocetka 80tih. Ja sam licno vise preferirao jace serije Wharfedale-a,koknkretno modele iz serije Pacific Evolution,koja je prva cenovna serija iznad Diamonda.Model Pacific Evo 10 u kombinaciji sa Denon PMA-700 pojacalom mi je zvucala bolje od vecine monitora na kojima sam radio.Ako si se vec nameracio na Diamonde i nameravas ih koristiti za produkciju,moj savet ti je daprobas naci Diamonde iz serije 8. pozdrav
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 22-01-2012 at 05:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Imam malu radnu sobu, cca 4-5m2...
pre mesec sam kupio stare philips motionfeedback hifi monitore 441(1978'), aktivne sa elektronskim poravnanjem bass regiona... rade neverovatno, iz malih kutija izlazi bass koji nisam cuo kod mnogih subova... odusevljen probom u kuhinji cca 12m2+ velika vrata na sve strane (zvuk mrak), odnosim ih u radnu sobu, palim.... nigde bassa? Tj, ima ga ali -6db (4x) manje soba nije odradjena akusticki i mislim da se tu od refleksija i sabiranja i oduzimanja izgubi 75% snage bassa Last edited by nikolaivanic; 22-01-2012 at 10:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]()
PA samo cu ti reci da su mi od svih kutija najbolje zvucali kef iq1 u sobi,ali su mi oni bili premali i preslabi... A NAJBOLJE ZVUCALI :_)
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Junior Member
|
![]()
Posto sam uglavnom pre diamonda imao polovne stare kutije,hteo sam da se oprobam sa novim,i diamond 9,3 sam slusao u radnju u bgd studiu,i tamo je na marantzu to zvucalo dobro,doduse pustali su mi uglavnom jazz i rock sto je i mene zanimalo,i tu su zvucali dobro.....
Kod mene u sobi pak,nasao sam da mi bas nije dovoljno dubok,koliko ja volim, da je bio jak,jeste,ali daleko da mi nije bio potreban sub,zatim falilo mi je i srednjih tonova,nekako su bili povuceni.... Za ovo bih mozda mogao i da okrivim i moju yamaha a - 1000 staro stereo pojacalo ,ali sa predhodnim starim ruskim radiotehnika zvucnicima,tu je bilo i basa i srednjih,i visokih.... DAkle nije da je bas sve do pojacala.... Kada sam zamenio sve za ovo sada,dakle pioneer a-9,staro vintage pojacalo,i revox br 530, imam sve... I visoke i srednje i bas.... Bas je tu najjaci adut,visoki su malo jaci,posto su inace stavljeni jaci ;-) i srednji su ok. Doduse kad pustis npr neki house,ili slicno,basa ima doosta kad sedim ispred,vec kad odem sa strane,on je jos jaci,a kad odem do wc,ili dnevne sobe,tamo jos bolji bas nego u sobi,tako da mislim da mi je soba mala za basove preko 8 " ... al kad ja volim velike zvucnike i jak zvuk.... Jednostavno zvucnici ispod 8 incha mi izgledaju jadno ![]() ![]() Zato sam i poceo da se raspitujem za monitore,mislim da bi mi oni bili bolji za manje para.... Al opet,jos nisam siguran sta cu da radim dalje.... Inace sam se napalio ko majmun na one klipsch rb 81... 8 incha bas,97 db,siroki bas reflex npr, pa onaj visoki u obliku horne.... Da ne spominjem tezinu jedne kutije od 14 kg.... mislim da bih ja njih najradije uzeo,kazu da imaju i siroki sweet spot, ali mi je cena malo ebena,skoro 500 evra... Mada sam video cenu na netu od 500 funti,sto opet ide u korist cuvene domace radnje u svetogorskoj ... Jako smo povoljni ![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]()
Evo da ti odmah pomognem da se ne mucis...
Dakle najbolja iskustva sam imao sa kef serijom,zato sto ti zvucnici imaju ogromnu sirinu zvucne slike, i ti sad npr sedis odmah ispred njih,a lep stereo zvuk je svuda oko tebe,toliko su mi se dopali stari iq1 da nemam reci... ja sam kasnije merkao iq3 ili iq30 medjutim,nisam ih nabavio.... Zaljubio sam se u nove q300,nisu ni skupi,~43000 malo ispod toga je kod nas,sto je ekstra cena za njih... I do skora sam razmisljao u tom pogledu,ali onda videh klipsch koji je po kutiji duplo tezi.... http://www.stassen-hifi.com/specific...eaker/kef-q300 http://www.klipsch.com/product/0/1000827/_/RB-81 http://www.klipsch.com/rb-81-ii-bookshelf-speaker Da li je to do materijala,ili plastike,neznam,u svako slucaju rb 81 ima 13,6 kg,a rb 81 II 12,5... Naspram 7,7kg kod q300... E sad car kod q300 je uni-q dizajn,gde je sve u jednom driveru,i to stvara magiju.... Kod klipscha kazu taj oblik visokih ko horna,siri odmah zvucnu sliku,i sweet spot,pa 97 db.... Samo neznam koji je bolji,stari ili novi rb 81 II ... posto se razlikuju u specifikacijama,kod starog je crossover na 1800 kod novih 1400, takodje navodi se i frekvencija od 44hz,na starim je 46.... I kazu da stari nema 97 db ![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Hvala svima na odgovorima
![]() ![]() ![]() Imam jos jedno pitanje, koliko lose moze da zvuci kutija sa zadnjim bas refleksom kad se pozicionira na samo nekoliko cm od zida ? To uglavnom nije preporucljiva kombinacija, ali zasto se onda svi pocetni modeli kutija, predvidjeni za male prostorije gde ce biti problema sa pozicioniranjem - prave sa zadnjim bas refleksom ? Za oko su mi zapale i kutije koje su u savrsenoj singeriji sa mojim NAD pojacalom, kod nas tek od skoro prisutni kanadski PSB, najmanji model Alpha B1, jedino sto mi se ne svidja taj zadnji bas refleks. U prodavnici zvuce odlicno, ali ne rizikuje mi se, ako ih kupim i ne pokazu se dobro u mojoj prostoriji, u startu gubim 30% prilikom preprodaje... Pozdrav. Last edited by buki; 31-01-2012 at 02:34 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
par cm od zida iprednji bas reflex moze biti problem. Mnogo je to blizu. Zadnji trazi idealno metar slobodno u svalom pravcu (mislim, cosak), za tih monitoring moze mnogo blize, velike su razlike i zavisi od kutije do kutije i tu treba traziti sweet spot experimentom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Slusao i KEF Q300, a imam u posedu ESI NEAR 08 EXPERIENCE, i mislim da ko zeli da RADI, tj mixuje, onda za te pare ESI nema ni blisku konkurenciju, dok je KEF Q300 predivan za uzivanje u gotovoj muzici, narocito ako je uparen sa dobrim pojacalom.
Koliko sam ja slusao, a slusao sam dosta, za 350 eura nema ni blizu tako dobar nearfield monitor, tvrdim da bolji postoji tek iznad 900 eura (Adam A7x, Quested 7, i slicno)
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Posle dva meseca kako sam ih tuzna srca prodao i to samo iz razloga povoljne kombinacije da se vratim na Dynaudio BM6A sa kojima sam ipak proveo najvise vremena,sada i sa ove distance opet mogu da potvrdim isto.Esi zaista nemaju konkurenciju ni za duplo vise para od njih.Da ne budem shvacen pogresno,ne kudim Dynaudio i necu da ih poredim,mada uzimajuci cenovnu razliku bih to i mogao ali Esiji zaista jesu low-end komad koji radi posao uzdignute glave.
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Koja je razlika izme?u near08 exp verzije i classic verzije?? zapeo mi za oko eni near05 classic koji se moze kupit u zagrebu za 2300kn...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna karta za slusanje muzike | discofilman | Computer Hardware | 33 | 24-11-2014 02:42 PM |
ESI nEar08 experience??? | The Violinmaster | Monitoring | 46 | 07-06-2013 04:10 PM |
Esi - nEar08 ili neki drugi monitori za hip hop?? | ugljesa | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 12-05-2009 01:42 AM |
Mala soba za slusanje muzike | Little Alex | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 31-10-2007 10:31 PM |