Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-07-2010, 11:10 PM   #1
The Violinmaster
Junior Member

Default ESI nEar08 experience???

Pozdrav, zanima me moze li mi neko reci nesto vise o ovim monitorima. Znam da su u cenovnoj klasi sa truthovima, i da mogu ocekivati isti ili slicni kvalitet, ali za sada sve sto sam procitao (a nema mnogo toga na netu) o ovim monitorima je da su iznenadjujuce dobri dobri s obzirom na cenu. Da li se neko susreo sa ovim monitorima i kakvo im je iskustvo?
Unapred hvala
The Violinmaster is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2010, 09:03 AM   #2
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

Default Re: ESI nEar08 experience???

Bolje mi sviraju od truta (ne zvone visoki) i maudia bx8a (ne brunda bas toliko). Imaju dosta snage.Nisu detaljni kao Dynaudio i Adam ali mislim da moze da se radi s njima.
Za sad me nista ne iritira, prilicno sam zadovoljan.

Procitaj malo i ovde http://www.rumski.com/forum/showthre...t=33304&page=3

I da, dobrodosao na forum.

Last edited by Sandzama; 18-07-2010 at 09:15 AM.
Sandzama is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2010, 03:05 PM   #3
slowstar
Pro Member

Opet ce da me okarakterisu kao "radikalnog" diskutanta, ali, na osnovu visedecenijskog iskustva, i slusanja stotina monitora moram da izjavim da ZA OVAJ NOVAC (cca 330 eura) NE MOZE DA SE KUPI BOLJE ZVUCECI MONITOR!
Potpisujem, i odgovaram za izjavu.
Maudio, po mojoj proceni nije do sada izbacio nijedan monitor vredan paznje osim onoga misli EX66, nisam siguran, ali je preskup za ono sto daje. Adam A7 je naravno bolji, ali za dupli novac.
Ja sam se srecno otarasio svojih yamaha NS 10, koji su mi se smucili, i sada sa uzivanjem radim, slusam i miksam na NEAR 08, i moram da primetim da im je "translacija" na druge sisteme, kao i na velike P.A. sisteme jako dobra.
Najtoplija preporuka!
Old 18-07-2010, 04:45 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Opet ce da me okarakterisu kao "radikalnog" diskutanta, ali, na osnovu visedecenijskog iskustva, i slusanja stotina monitora moram da izjavim da ZA OVAJ NOVAC (cca 330 eura) NE MOZE DA SE KUPI BOLJE ZVUCECI MONITOR!
Potpisujem, i odgovaram za izjavu.
Maudio, po mojoj proceni nije do sada izbacio nijedan monitor vredan paznje osim onoga misli EX66, nisam siguran, ali je preskup za ono sto daje. Adam A7 je naravno bolji, ali za dupli novac.
Ja sam se srecno otarasio svojih yamaha NS 10, koji su mi se smucili, i sada sa uzivanjem radim, slusam i miksam na NEAR 08, i moram da primetim da im je "translacija" na druge sisteme, kao i na velike P.A. sisteme jako dobra.
Najtoplija preporuka!
Ja takodje razmisljam da uzmem ove monitore...Pokusavam da skupim novac za Adam A7X, ali tesko ide
Jan is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2010, 04:51 PM   #5
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Ne znam kakvi su ovi ali ja uzeo A7X i svemir mi se otvorio

Sigurno da ima i boljih monitora od a7x ali za ovu lovu ja sam skroz zadovoljan...transparentan zvuk bez hype basa, fin osjecaj prostornosti, nimalo ne zamaraju...
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2010, 04:59 PM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Maiv View Post

zvuk bez hype basa, fin osjecaj prostornosti, nimalo ne zamaraju...

To mi i treba, ne volim basovite zvukove, par puta sam miksao na KRK Rp8, do duse u maloj netretiranoj sobi, nisam mogao da se snadjem... Ali zato na ne secam se kom modelu PMC-a kad sam jednom radio instant sam se privikao...Kod kuce sam na Alesisima, tako da mi treba nesto bolje, jer im ne verujem, mada sam ih za ovo vreme proucio dobro. Al kapiram da mi treba nesto bolje, i prva zelja je Adam A7x
Old 18-07-2010, 05:39 PM   #7
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
To mi i treba, ne volim basovite zvukove, par puta sam miksao na KRK Rp8, do duse u maloj netretiranoj sobi, nisam mogao da se snadjem... Ali zato na ne secam se kom modelu PMC-a kad sam jednom radio instant sam se privikao...Kod kuce sam na Alesisima, tako da mi treba nesto bolje, jer im ne verujem, mada sam ih za ovo vreme proucio dobro. Al kapiram da mi treba nesto bolje, i prva zelja je Adam A7x
Ehehehhe!

Ja i presao sa Alesisa m1 na njih...preporod, vjeruj mi...zvuce malo manje basisticno ali je bas puno vise kompaktan, precizan...visoki su puno otvoreniji...ja ti savjetujem da ustedis jos malo
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2010, 07:44 PM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Maiv View Post
Ehehehhe!

Ja i presao sa Alesisa m1 na njih...preporod, vjeruj mi...zvuce malo manje basisticno ali je bas puno vise kompaktan, precizan...visoki su puno otvoreniji...ja ti savjetujem da ustedis jos malo

Verujem i poslusacu te...
Trebace mi 3k Evra uskoro, treba da padnu prvo Adami, pa FF800, pa Violet Amethyst (samo se dvoumim izmedju Vintage i Standard verzije)...
Old 24-07-2010, 01:46 PM   #9
The Violinmaster
Junior Member

Ljudi hvala na savetima i dobrodoslici. Ostaje mi samo da odem do playera, poslusam, i ako se slozim sa vasim pozitivnim misljenjima - pazarim
The Violinmaster is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2010, 05:55 PM   #10
magnum
Senior Member

Gde ima da se kupe ovi esi 08 monitori u beogradu, koja prodavnica je u pitanju ?
magnum is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aktivni monitori, esi, near08

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules