|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Ovo je prosto receno : GOLA PLJACKA! Kad uzmes u obzir sve ostale placke koje su ti na vrat natoverene, prvo kao gradjaninu (sad ce dici i porez na imovinu za 60 jebenih %, rentacemo sami svoje stanove od drzave), pa zatim i sve ostalo sto posedovanje legalnog biznisa podrazumeva... Jedna mala kafanica, moje omiljeno mesto, je prosle godine stavila katance na vrata, jednostavno, i pored veoma solidne posecenosti nakon 5 godina rada. Covek, gazda, vise nije mogao ekonomski da izdrzi sve nove ideje koje raznim ministarstvima po raznim osnovama padaju na pamet,pa zatim gradskoj vlasti sa njihovim raznim "uslugama" koje da ne dobijes kao stavku na racunu, ne bi ni znao da postoje. A jos je lokal bio u njegovom vlasnistvu, dakle nije rentao prostor. A gde su scene gde finansijski inspektor lepo srpski kaze da pune budzet i da moraju da kaznjavaju...! Tacno se zna, april-maj i oktobar-novembar stihijski napadaju kvartove gradova i udri, nema nacina da izbegnes kaznu, jer su propisi takvi da ih NIKO ne moze ni u teoriji ispuniti i to se zna...! Za lokal od 22 kvadrata covek je dobijao samo na "poslovno" grejanje,jedan radijator od 18 "rebara"(umesto propisana 22),racun od toplane od nesto preko 100 evra u zimskom periodu, dok je preko godine oko 20-30... Poslovna struja, poslovno grejanje, poslovan telefon, poslovan vazduh i voda... Sve poslovno. Koji to posao moze da pokrije? A usta im puna malog biznisa a isti je na najzescem udaru! Nema ovde problema sa tim da se to placa, ali kako je i nekad bilo i placali svi a ljudi nisu ni obracali paznju sta je koja stavka, jer je bilo sasvim priustivo, a sad te razvale po dzepu, pa normalno da ljudi poludese...!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 19-12-2010 at 03:22 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Zbrka i nered vladaju...znam da u Kraljevu, vlasnici malih kafica obavezno znaju inspektore, kada dodju dogovore se, popiju po pice, 2,3, ovaj naplati neku kaznu koja odgovara i opstini i vlasniku i to je to...ide se (posto ima nekih 120 hiljada stanovnika pa skoro svako svakog nekako zna) po fazonu ti meni, pa kad zatreba pomoci cu ja tebi za nesto drugo (recimo rodjendan sinu inspektora u kaficu po "promotivnoj ceni"
![]()
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Po?aljem ja SOKOJ-u "mi bismo pravili internet radio, totalno neprofitno, ?ta vi?e, osim d?inglova, emisija i muzike ne bi ni?ta i?lo", a odgovor je "5400 mesečno minimum". Iskreno, i nije neka para. Da ih dajem direktno umetnicima, sa zadovoljstvom bih to učinio, ali ispravite me ako gre?im, ja sam ne?to upamtio da je Sars dobio 16 dinara od SOKOJ-a za Buđav Lebac (ozbiljan sam, zna li iko jel ovo tačno?). Ukratko, davao sam mnogo veće pare za u nepovrat da potpomognem muziku, ali bih SOKOJ do temelja spalio.
![]() |
#14 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ajde Shote ne lupetaj... Naravno da ti je sada ZAMP dobar, kada si se uguzio u dr?avni aparat, dovoljno se puta pojavio na raznoraznim medijima i prodao foru o slavi i pojavljivanju... Isto kao i toni cetinski, parni valjak, prljavo kazali?te, thompson te ostali silovatelji muzike, u?ao si u kategoriju "zvijezda" i "dovoljno" pu?tanih izvodjača, tako da ti sada ZAMP vrti neke pare. Uglavnom...?ta bi sa svim ostalim autorima koji rade i čija se muzika vrti na raznoraznim medijima, ali nisu dovoljno "popularni", pa ih ZAMP vje?to i bahato zaobilazi. Nije problem u naplačivanju birtijama (puno je veći problem u porezu na CD, DVD, HD i ostale medije...o čemu ti mudro ?uti?), nego gdje i kome ti novci odlaze. Zasto ZAMP ne vodi točnu evidenciju koliko se netko vrti, a ne svoditi sve na nekakve okvirne postotke. Kao i uvijek u ovoj zemlji austrougarskih konju?ara...neka nas jebu, ako nam daju mrvice sa stola! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Ako je netko uspjesan i zbog toga popularan pa se kao takav vrti izvanprosjecno na radiju i telki ne znači da se nekom "uguzio". Zar je grijeh i pogre?no postati uspje?an zahvaljujući svom talentu ? Zar je grijeh jesti govna,liti krv i znoj biti uporan, pametan i na kraju uspje?an ? Jel to znači negdje se"uguziti" ? Zar je sve ?to je underground i ima 12 obo?avatelja cool i ispravno ? Zar je pogre?no imati publiku koja te voli slu?at ? Zamp isplaćuje novce svima, najvi?e onima koji se vrte, ?to je i logično jer nisu humanitarna organizacija. Ako ti se pjesma vrti 8 puta godi?nje na nekim lokalnim radijima, pa ?ta se buni? ? Nisi talentiran, nisi dobro napravio, ?ta moramo kenjat po svemu ako smo ljubomorni zbog nečijeg uspjeha. Odmah se pozivamo na politiku i urote od strane Tončija Huljića, Thompsona i njima sličnih. Budala?tine ! Ljubomora, netalentiranost, nerad, zavist i gledanje u tuđi tanjur jer problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]()
Da, a pazi ovo, moras i jedne i druge hijene da hranis!
Quote:
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Da se pridruzim i ja komentaru, zastupam nekoliko kompjuterskih firmi iz Nisa i Bg povodom nakanede koju placaju na memorije (svih vrsta), sa jedne strane ispravno je placati autorima, ali sa druge strane druzine su napravljene za otimanje para a da nista ne rade, evo konkretno OFPS (Zeljko MItrovic, Maksa Catovic) prosecna plata u OFPS je 150.000 dinara po zaposlenom -izvestaj u APR ko ume da cita videce, OFPS tuzi sve redom a fora je u sledecem: prilikom uvoza postoji mogucnost da se snima na memorijama (hard diskovi, prazni CD, fleske i slicno). OFPS je organizacija proizvodjaca fonograma-znaci ne prodaju ni 1000 godisnje svi zajedno ali zato lepo naplacuju i tuze. Sledeca organizacija koja se zove PI-prava interpretatora: direktor sin predsednika vlade, fakturisu i oni, a zakon kaze moze samo jedna organizacija da naplacuje ( ne mogu da se dogovore jer im SOKOJ ocigledno smeta.
Prema tome gospodo draga pitam ja vas koji autor ima mesecno 150.000 dinara prihoda? Kao i sve na Balkanu ovde se pravo pretvara u nepravo, ono sto je ustanovljeno zbog autora odlazi u dzepove onima koji vec imaju dovoljno. Da je ta zastita individualna kao recimo na zapadu, ne bi oni mogli toliko da kradu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
je,vidim da je kod vas situacija divlja. To su apsurdne stvari. Neko koristi opce neznanje i prazan prostor u zakonu da izmuze lovu na sve strane.
Problem je sto nigdje na svijetu nije individualna zastita, nego je sve po principu uzorka i to nikada ne moze biti 100% transparentno. Last edited by Multicom; 19-12-2010 at 11:45 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Nema? pojma o čemu priča?. ZAMP NE isplačuje novce svima...pogledaj način njihovog rada, malo se obrazuj pa se onda uključi u raspravu. Vodim sudski spor protv ZAMPA već 4 godine, upoznala sam se sa materijom i imam vrlo dobrog odvjetnika...i čekam ulazak u europsku uniju, jer tada će stvari malo drugačije izgledati. Uzmimo kao primjer da se moja muzika vrtila brojkom i slovom OSAM (8) puta...ja za to moram dobiti novce od OSAM (8) izvodjenja MOJE muzike. Zamp se hrani ovakvim naivcima poput tebe, i ti i tebi slični ste krivi za ovakvo stanje u regiji. Vi ste puno veči problem od ZAMP-a. Da citiram jednog velikog Balkanskog pjesnika: "Krivi smo mi, koji smo ćutali" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |