|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Takodje je vazno da li se za tool-ove (prevodim "alatima", ali me ne razumeju), ista placa, da li je licenca za koriscenje royalty free... itd.
Takodje mogu traziti NDA (Non Disclosure Agreement) a to moze da komplikuje primenu. Na kraju, sta sve treba da bi se to moglo raditi? Inace dokumentaciju za nvidia GPU ne mozete dobiti bez NDA i kupovine njihovog referentnog dizajna... ili tako nesto... mislim da je prica o tome krenula pre par godina, i secam se da je tada bilo zanimljivo... Mene je licno tada zanimao upravo njihov GPU cip za audio aplikacije... te sam tada malo bazao po njihovom sajtu, ali davno nisam. pozdrav bogi
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Pero, a koja znanja ti posedujes sa kojima bi konkretno usao u celu tu pricu?
Ne provociram vec me iskreno interesuje. Inace ideja je zanimljiva. ![]()
![]() |
#14 | |
Mason
|
![]() Quote:
Moja tvrdnja da su DSP efekti "bolji" je upravo zasnovana na delimicnom poznavanju C++. Naime, poznat mi je veliki problem sa kojim danasnji programeri vode bitku, a to je optimizacija software-a. Kod PC-a je hardware toliko sharen, da progaramerski timovi imaju ozbiljan problem da predvide sve moguce kombinacije. Programer za DSP aplikacije nema taj problem, unapred zna sta ce da pogoni njegov program. Iz C++ cak imam i neku dipolmu sa radnickog univerziteta u Nisu ![]() A prva konzolarna aplikacija koju sam napravio je kompajlirana upravo borland kompajlerom koji si pomenuo ![]() Od cele price sam odustao jer sam shvatio da je to zaista ogromno polje koje zahteva puuunoooo rada, a kda nesto radim, ili radim do maximuma, ili ne radim uopste... Tako da je zbog svoje zahtevnosti C++ otpao, a ja nastavio da se usavrsavam po pitanju muzike... Inace, onima koje C++ zanima, a malo znaju o njemu, savetujem knjigu "C++ za 21 dan", izdanje kombib-a iz Chacka(komjuter biblioteka). Jeste da je naslov knjige prilicno kretenski, ali je knjiga odlicna...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 08-05-2006 at 09:08 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Inace, da se sad ja pohvalim, nas najozbilniji domet (BoZo) u klasi NE-DSP procesora, znaci klasican Intel PC na 1.2GHz, je aplikacija za digitalnu skretnicu za razvoj aktivnih prototipova skretnica za zvucnike, pod Linuxom... Softver je radjen da proradi sto pre, nista nismo optimizovali, ni na sta ne lici, ima "beskonacnu" latenciju (15-20ms u najboljem slucaju)... ali je tacan, moze se sa njime meriti, koristi 64bit floating point, a kartica nam je bila osmokanalna consumer class M-Audio Revolution (za surround, mada su konvertori nezavisni, 24bitni) Maksimalno sto smo uradili je trosistemska stereo skretnica (6 kanala smo utrosili sa Revolutiona) sa ukupno 64 biquad filtra (u zavisnosti od koeficijenata, moze biti high pass, low pass, notch, peaking, itd)... latencija je bila ![]() Odlicna nam je bila za merenja, jer u roku od pet sekundi mozemo korigovati detalje... po sistemu, jel bolje ovako ili onako... itd... mnogo dobra stvar... ruzno, nikakvo, ali radi ono za sta je namenjeno pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#16 |
Mason
|
![]()
He, he! Bravo Boggy!
To je ipak kud i kamo veci domet nego moj euro calculator ![]() Rekoh ja... ako treba da se radi neka fizikalija, tu sam... Sad, neznam koliko je realna ideja da se uradi DSP plug za GPU... Momci, ja bih vam bio zahvalan do neba kad bi ste uradili samo nesto nalik SIR-u, ali da ga pogoni DSP... i jos ako bi GPU mogao da gura 3, or 4 impulsa, ufff... vise nego dovoljno!
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() Tu sam tek veoma bolno dokazao strahovanje koliko su obicni operativni sistemi spori i neoptimalni, koliko zahtevaju ceprkanja po svemu ostalom (sto nemas pojma sta je i tek trebas da razjasnis) osim po onome sto ti je target... KAPU SKIDAM proizvodjacima softvera za muzicku produkciju i audio editing na standardnim operativnim sistemima... to je skoro nemoguc posao, ali je traznja velika, i to ide dalje. Drugim recima mi smo se inace bavili poslovima o kojima se manje-vise prica u ovom threadu, a ti nisi... tako da su dometi relativni... i tvoj kalkulator je izuzetno znacajna cinjenica kada nesto pocinjes da radis... da ti nije nikada proradio... sta bi bilo onda? Sve sto ti proradi, rado ga se secas, ali ti nije neki domet, trazis druge izazove itd... opet ce me optuziti da relativizujem stvari, ali tako je... sta ja tu mogu... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#18 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Znam kako izgleda arhiva i versioning system velicine 200GB i sta znaci samo kada se korumpira i propadne zadnjih mesec dana, ili se obrise arhiva sa tejpa... doduse to sto smo radili (nekad) nije bila industrija zabave, tako da je sve moguce. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fond Za Razvoj | grada27 | Pravna Pitanja | 31 | 21-04-2009 08:08 PM |
Razvoj analognih i digitalnih AV tehnologija | dexyco | Tutorijali | 3 | 13-09-2007 12:05 AM |
Nazadni razvoj | Tazman | Razno | 31 | 27-04-2006 11:24 AM |
Redosled efekata na kanalu | acaradio | Audio Produkcija - Tehnike | 38 | 07-06-2005 01:11 PM |
Rutiranje efekata | Arthur | Audio Software | 20 | 02-10-2004 09:35 AM |