|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#131 |
Moderator
|
![]()
Hvala Bogu, da je i tvoje misljenje konacno postalo "skromno"...!
![]() Cekam da cujem tvoje dorse, bas me zanima kako ces ih resiti,bez zeze... Pazi na dinamiku svirke,jako varira,sto su momci sjajno odprasili,pa zato oprez sa kompresijom...! Poz'
![]() |
#132 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
VIP Member
|
![]()
Učinilo mi se da je tvoja odluka da pošalješ miks iznuđena reakcija na Oggyjev zajedljivi komentar tvog "lika i dela". Mislim, to bi bila ljudska reakcija, zar ne? Ne moraš da je se odričeš.
U tvom miksu ne valja to što nisi postigao da se ono o čemu govoriš ČUJE. Nisi me ubedio da Zoki peva pred 100 hiljada ljudi. A izgleda da nisi ubedio ni druge... Na pivu ili špriceru, kako kad. Fora je da se osnovna namera čuje na bilo kom sistemu. Ako mi treba skup sistem da bih "shvatio zvuk" za koji i sam kažeš da nije skup - tu nešto debelo ne štima. Pozdrav, Vasa
![]() |
#134 |
VIP Member
|
![]()
Tojest - bezbednije je imati nekoliko diskretno postavljenih kompresora u nizu (pogotovo za kick i bas) nego zahtevati od jedne sprave da reši ceo dinamički opseg po kanalu. Ovo je pak moje skromno mišljenje ;-) Naravno da NE MORA tako, samo kažem da može, i da je u ITB (pa još i VST) okruženju donekle bezbolnije... Jedna od retkih blagodeti ITB-a je u mogućnosti slaganja "aparata" za čije bi napajanje u realnom svetu bila potrebna omanja električna centrala i blanko ček potpisan od Pola Makartnija (mislim na ovu Polovinu Makartnija koja i dan-danas hodi po Zemlji).
Pozdrav, Vasa
![]() |
#135 |
Pro Member
|
![]()
Citam svi se nesto zale da se tesko mixa, ne razumem sta znaci tesko...
http://www.filefactory.com/file/ah1a744/n/Maniac_mp3 Last edited by kravadinka; 12-08-2009 at 07:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Publika je najmanje bitna. Da je pevac malo bio bolji, ne bih morao da se s time zezam. Ima eq na svakoj traci i ponegde kompresor. Nema smisla ubacivati lose reverbe u zivi prostor. Ne dobijas nista... Quote:
Ali su svi sprzili mikseve i to brutalno. Ubili su jedan jedini kvalitet koji ima ovaj snimak. A koji sam pokusao istaci. Svejedno, uplodovacu jos jednu ili dve verzije mksa. Probao sam da vidim sta se uopste moze uraditi sa tim miksom. Ne moze mnogo... Videcu da uradim na drugim kutijama. To ti se cini. Nisi obracao paznju. S tim se slazem. Bio sam umoran, a Neve super zvuci na jednim kutijama, a ne tako super na manjim. To sam cuo kada sam okacio male kutije. Svejedno, 1.5 db se lako skine ili doda. Ne mogu da uradim miks, a da sve zvuci idealno. To se posle par dana sredi ili radi ponovo. u prvi plan ide ono sto bolje zvuci. Nema smisla dati istu ulogu dobro odsviranom i lose odsviranom kanalu, samo da bih "izjednacio odnose". Sto valja to se istakne, sto ne valja, to se skloni. Ako fali, mora se ponovo snimiti to sto ne valja, ili nije dovoljno ubedljivo. Last edited by google; 12-08-2009 at 01:27 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Ocekivao sam da je visokih previse i da ce se na malim kutijama slabo cuti bas, jer se bas inace slabo cuje na malim kutijama. Isto tako sam ocekivao da ce miks biti 8 db slabiji od mikseva koji su prekompresovani i tehnicki neispravni. Meni je svjejedno za nadjacavanje... Quote:
REfreni su u Dorsim losi, neubedljivi. To se mora ili ponovo pevati, ili da peva neko ubedljiviji. Sve sto sam radio sa tim pevacem je "seci usi- krpi dupe" resenje... Ja bih te vokale snimio ponovo, a ima tu jos dosta toga sto bi se moralo ponovo snimati. Ovo je neki fazon, nije nesto. Ali nije nesto ni to sto sam pokrio... Zato se miksa sa 2-3 razlicita sistema. Ili imas debelo isustvo sta se na kom sistemu desava. Ja sam rekao da sam skoro (povoljno) dobio te kutije, na kojima je nezgodno raditi, pa me zanima kako se sta cuje, da bih mogao shvatiti kako rade i sta se (uopste) moze dobiti. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Pro Member
|
![]()
Ajde brate izmasturbiraj malo pa se vrati, resi se napetosti...
Rad ti je besmislen, a mix los, nemas potrebe bilo sta da dokazujes... |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Pro Member
|
![]()
Odlicne trake, identicno snimljene, a potpuno manirski razlicite, skolski primeri za mixanje, Big Bockie svaka cast...
Maniac u stilu osamdesetih otvara mnogo mesta za eksperimentisanje i igranje sa efektima... Light my fire, old school, sa mnogo cega, a treba da zvuci da je kao bez icega... Uz visesatni rad, automatiku i svu potrebnu hirurgiju i experimentisanje moze ovo da zvuci mnogo bolje, pa je svako prebacivanje krivice na svirace, pevace i snimatelja neosnovano, prva matrica je produkt oko dva sata, a druga nesto oko sat vremena rada... Last edited by kravadinka; 12-08-2009 at 10:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
po meni - najbolji miks do sad za Manijaka. Par stvari koje mi smetaju: - Delay efekat na pocetku, uopste nije u fazonu sa pesmom.. - open hi hat mnogo iskace kad ga otvori...smeta Sve ostalo je super - prostor na vokalu je odlican i bas lezi na pesmi i celoj "live" varijanti (zato mi malo i smeta taj delay na pocetku...nisi bas potrefio vibe iz tog perioda...) Sinti se dobro cuje, jak je , ima dobar prostor i mesto u miksu.. Bubanj, bas, gitare sve lepo radi.... sve je lepo "zalepljeno" zajedno, dok je u prethodnim miksevima sve nekako bilo razdvojeno.. odlicno! PS ovo je jedini miks koji sam preslusao do kraja...!! "Doors" - izpreskako (nervira me kako je odpevano!!) Svirka zvuci super!! Bubanj, rhodes, sve..odlicno...i onda dodje vokal..toliko mi se nesvidja kako je odpevao da to nije normalno...Manijac je mega odpevan..ovo nije!! (preslusavao na Mac laptopu !)
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 13-08-2009 at 12:01 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |