Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 18-09-2008, 05:07 PM   #121
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Kick, Kick i Kick

Quote:
Originally Posted by Monroe/Rampart View Post
...prvo nekakva ravnoteza u mixu i leveli zvuka, panning ostalih elemenata u mixu, a zatim eq i to samo "kracenjem"...ljudi ako zele dublji kick pojacaju nize frekvencije, ali neko moje razmisljanje je da ako zelis dublji kick - trebas mu snizit visoke...neznam koliko je to tehnicki ispravno, al meni je uvijek dobro funkcioniralo i davalo mix koji nije toliko zgnječen i naporan uhu...

edit:
znam da se cini da pametujem, a "nitko sam i nista", no rad na drumovima i sa sirokom paletom istih je moj forte posto se bavim rapom, breakbeatom i d'n'b-om...mozda sam duduk za tehnicke stvari oko opreme, čak i neke stvari ne kazem kako treba kad objasnjavam jer sam ipak samouk i stvari sam ucio na neuobicajene nacine, ali u ovom podrucju sam reklo bi se "svoj na svome", makar ni sam nisam uvijek zadovoljan sa svojim radom...
Čuj, to tvoje "pametovanje" uop?te nije glupo, naprotiv. Do udobnog i uravnote?enog mixa se mnogo lak?e dolazi (kako ti veli?) "kraćenjem" frekvencija pojedinih instrumenata koje se kose sa drugim instrumentima, nego dodavanjem... Neki starinski analogni mikseri su čak imali EQ-e čiji je CUT i?ao do -18dB, a BOOST "samo" do +12dB.

Lično mislim da ako čovek oseti potrebu da bilo koju frekvenciju boost-uje preko preko 6dB ne?to nije u redu ili sa izborom instrumenta ili sa njegovim kvalitetom...

Odličan ti je ovaj post, pogotovo kada se ima u vidu da si "samouk" i da si učio na "neuobičajene načine".
Old 18-09-2008, 05:43 PM   #122
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
A kamti ti basovi?
Biće, biće! Nisam imao vremena ovih dana, malo sam nešto čačkao i moram ti priznat da još nisam načisto šta da upalim (mada naći će se nešto sigurno) jer emulacija Waldorf Pulse-a ne postoji...vidjeću...možda će biti neka od postojećih emulacija analognih sinitsajzera (mini moog, oscar ,odisej ili nešto )ili neki soft hibrid....

Možda bi bilo dobro da neko od gospode moderatora prepaci ovo naše u neki drugi thread...u Audio Soft, ili bolje, u Klavijature i Sintisajzeri...jer i soft sintovi su ipak, sintovi :P
balthazaar is offline  
Old 18-09-2008, 08:11 PM   #123
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Biće, biće! Nisam imao vremena ovih dana, malo sam nešto čačkao i moram ti priznat da još nisam načisto šta da upalim (mada naći će se nešto sigurno) jer emulacija Waldorf Pulse-a ne postoji...vidjeću...možda će biti neka od postojećih emulacija analognih sinitsajzera (mini moog, oscar ,odisej ili nešto )ili neki soft hibrid....

Možda bi bilo dobro da neko od gospode moderatora prepaci ovo naše u neki drugi thread...u Audio Soft, ili bolje, u Klavijature i Sintisajzeri...jer i soft sintovi su ipak, sintovi :P
Nemoj samo Minimoog, on je goli shit
silicon science is offline  
Old 18-09-2008, 08:24 PM   #124
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Nemoj samo Minimoog, on je goli shit
slab je u basu....tanak...al moože dobar lead da se izvuče!
balthazaar is offline  
Old 19-09-2008, 06:13 PM   #125
Alen@l5
Junior Member

vidim ja vi ste sa kicka presli na emulacije waldorfa i juna i samo da kazem, i ja sam taj protvnik preseratorskih hardvera?a, i mislim da bi bilo bolje cjenit nečiji rad isprogramiranih vst-a i ljudi koje rade patcheve nego one koje dođu, sjednu, imaju svoj Jp-8080 i deru po supersaw-u recimo... Imao sam jedan preset od Adam van Bakera za sytrus koji je savrseno emulirao SuperSaw, doduse, mnogi komercijalni i nekomercijalni synthovi imaju slicne zvukove, no nigdje nisam cuo bolje nego kod sytrusa, tocno isti kao kod Rank1-Airwave...

Oke, al da se bacimo na Kick - kako ocjenjujete ovaj tutorial ?
Meni osobno je pomogao i dobio sam onaj zvuk koji sam htjeo

http://www.youtube.com/watch?v=AXZ-xilzf0w
Alen@l5 is offline  
Old 19-09-2008, 06:38 PM   #126
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Alen@l5 View Post
vidim ja vi ste sa kicka presli na emulacije waldorfa i juna i samo da kazem, i ja sam taj protvnik preseratorskih hardveraša, i mislim da bi bilo bolje cjenit nečiji rad isprogramiranih vst-a i ljudi koje rade patcheve nego one koje dođu, sjednu, imaju svoj Jp-8080 i deru po supersaw-u recimo... Imao sam jedan preset od Adam van Bakera za sytrus koji je savrseno emulirao SuperSaw, doduse, mnogi komercijalni i nekomercijalni synthovi imaju slicne zvukove, no nigdje nisam cuo bolje nego kod sytrusa, tocno isti kao kod Rank1-Airwave...
Isto tako treba ceniti neciji rad isprogramiranog hard sinta (bilo analognog bilo digitalnog) koji je spravu uredno platio novcem, a takodje sam protivnik "preseratorskih" i presetashkih VST korisnika, koji su skinuli krekovane verzijice sintova sa Magesija, i sole svima pamet kako je to isto sto i hardver. E pa nije isto, mozda jednog dana i bude, a ako vec iznosis tako smele konstatacije, onda ih potkrepi primerima, da bi uopste dalje mogli da pricamo o ovoj temi. Ovako si samo jos jedan forumaski TROL (bez uvrede)... Ne treba iskljucivo razmisljati vec koristiti najbolje iz oba sveta

Last edited by silicon science; 19-09-2008 at 06:41 PM.
Old 19-09-2008, 06:39 PM   #127
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
preseratorskih hardvera?a

Mislim da zaista nema potrebe za ovakvim izrazima.
SumAnuT is offline  
Old 19-09-2008, 06:58 PM   #128
Alen@l5
Junior Member

Quote:
Isto tako treba ceniti neciji rad isprogramiranog hard sinta (bilo analognog bilo digitalnog) koji je spravu uredno platio novcem, a takodje sam protivnik "preseratorskih" i presetashkih VST korisnika, koji su skinuli krekovane verzijice sintova sa Magesija, i sole svima pamet kako je to isto sto i hardver. E pa nije isto, mozda jednog dana i bude, a ako vec iznosis tako smele konstatacije, onda ih potkrepi primerima, da bi uopste dalje mogli da pricamo o ovoj temi. Ovako si samo jos jedan forumaski TROL (bez uvrede)... Ne treba iskljucivo razmisljati vec koristiti najbolje iz oba sveta
Dobro, imas pravo, malo sam pretjerao sa tom izjavom "preseratoeskih" hardveraša, ali gle, mislim da ce se mozda vise cjenit rad na vst-u nego na hardweru (mislim na programiranje...po mom misljenju) ...
Alen@l5 is offline  
Old 19-09-2008, 06:59 PM   #129
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Dobro, imas pravo, malo sam pretjerao sa tom izjavom "preseratoeskih" hardveraša, ali gle, mislim da ce se mozda vise cjenit rad na vst-u nego na hardweru (mislim na programiranje...po mom misljenju) ...
Ne kapiram zbog cega bi se vise cenio
Old 19-09-2008, 07:59 PM   #130
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ni ja, dosta je lakse i brze napraviti zvuk na vst-u.
lesha is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules