|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 | |
banned
|
![]() Quote:
Ali sto rece Daddy Zee, fali vam kikova u ovom miksu, ajd da cujem kako to pravite ![]() |
|
![]() |
![]() |
#112 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#113 |
banned
|
![]()
bolje tako, izgleda da tamo ima vise muskaraca nego ovde
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
VIP Member
|
![]()
a Zohan je samo htjeo da bude frizer...
|
![]() |
![]() |
#115 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() pozz
![]() |
#116 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Member
|
![]()
^^layering, samo pitanje je da li je to onda "isti drum"...i naravno eq, njime se moze najvise postic...danas sve vise klinaca, a i onih "malo starijih", zele sav posao oko drumova odradit samo kompresijom, ali iz iskustva sam naucio da je to zadnja stvar za kojom treba posizati...prvo nekakva ravnoteza u mixu i leveli zvuka, panning ostalih elemenata u mixu, a zatim eq i to samo "kracenjem"...ljudi ako zele dublji kick pojacaju nize frekvencije, ali neko moje razmisljanje je da ako zelis dublji kick - trebas mu snizit visoke...neznam koliko je to tehnicki ispravno, al meni je uvijek dobro funkcioniralo i davalo mix koji nije toliko zgnječen i naporan uhu...
tek ako ni sa svim tim ne uspijem, onda posizem za nekom blazom kompresijom... i naravno - dobar osnovni sample...tu je ista stvar kao i sa vokalom - od prosjecnog ili malo nadprosjecnog snimka se moze izvuci sjajan snimak s puno iskustva, ali sjajan vokal u startu lijeze u mix kako treba, bez puno obrade... edit: znam da se cini da pametujem, a "nitko sam i nista", no rad na drumovima i sa sirokom paletom istih je moj forte posto se bavim rapom, breakbeatom i d'n'b-om...mozda sam duduk za tehnicke stvari oko opreme, čak i neke stvari ne kazem kako treba kad objasnjavam jer sam ipak samouk i stvari sam ucio na neuobicajene nacine, ali u ovom podrucju sam reklo bi se "svoj na svome", makar ni sam nisam uvijek zadovoljan sa svojim radom... Last edited by Monroe/Rampart; 18-09-2008 at 10:20 AM. |
![]() |
![]() |
#118 |
Moderator
|
![]()
Nista bez dobrog slusanja, odabira dobrih soundova i dobrog aranzmana
Eq i kompresija mogu da ulepsaju stvari, ali ako ovo gore nije ok onda ce biti jos gore ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Banned
|
![]()
Silikon, ovi su se drznuli da pričaju o kikovima ignorišući naše padove
![]() moramo reagovati ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Basshunter kick | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 70 | 29-07-2009 03:19 PM |
kick i bass | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 09-10-2008 09:37 PM |
Kick i Bass trikovi | FrankoPanko | Zoran Vračević - Vrač | 17 | 22-08-2006 07:56 PM |
Bass+kick | Eon | Vlado Georgiev | 6 | 25-02-2005 07:52 PM |