Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-03-2005, 02:39 AM   #11
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Meni Jefti? samo izgleda kao osoba kojoj racio ne funkcioni?e onako kakav je to slu?aj kod ve?ine ljudi (bez uvrede Milo?e). Znam nekoliko takvih ljudi, pri?ate sa njima o ne?emu a sve vreme imate utisak da oni nekako proma?uju temu ili svaku va?u re?enicu pogre?no kontaju. Oni ljudi koji koji obra?aju pa?nju na neke ?udne detalje umesto na o?igledno, i koji povezuju ?injenice na neki na?in koji vama izgleda potpuno iracionalno. Ali mi ne izgleda da zajebava nekog, imam utisak da je subjektivan u tolikoj meri da jednostavno ima utisak da svaka stvar koja je njemu interesantna i otkri?e za njega li?no, mora da je to i za sve druge, kao da ne ume da bude objektivan.

Uf, odoh ja u psihoanalizu :oops:

Elem, naravno pod gustinom sam podrazumevao "subjektivnu percepciju" "koli?ine", ili "mase" tona koja nema veze sa frekvencijama zvuka, koliko sa time koliko je zvuk bogat alikvotnim tonovima. Ono ?to je i Max rekao, mislim, Trilogz mi zvu?i nekako oja?eno, kao da je pretrpeo neki procesing koji ga je skroz ubio u pojam, i kao da su ga vi?e radili marketin?ki, tj da zvu?i lepo kad se slu?a sam, nego da le?i u matrici.

By the way, jedan prijatelj mi je rekao da ?esto primenjuje postupak oja?ivanja dobro snimljenog materijala jeftinim digitalnim efektima. Donesu mu neku jadnu matricu ura?enu u midiju iz nekog modula, i onda treba da snimi pevaljku i da to nekako smiksa. Naravno, ?ta god da uradi matrica nestaje u vidu zamuljane gomile, a samo se ?uje peva?ica sa nojman?i?a, koliko god poku?avao da je smesti u matricu. Naravno kad ojadi vokal sa nekim pluginom koji nema veze sa vezom, odjednom sve zvu?i kao celina Zna?i mo?e i obrnuto, metodi dola?enja do dobrog miksa spu?tanjem kvaliteta snimljenog zvuka

Sorry na off topic-u
Dushan_S is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules