|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
I jos nesto!
Ajde podjeli s nama malo informacija o tim stiroporima. Kolika debljina je za 4 kn/m2 ?? Jel mozes dati adresu gdje to nabaviti?
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
frend mi ima adresu od sajta za tu firmu koja je mo?da ?ak i iz zagreba, pa ?im ugrabim stavit ?u....za?to je netko govorio da su kartoni od jaja ?ak i bolji od pravih spu?vastih absorbera...jedino ?to su ru?ni, a uvjek se mogu ofarbat, a spu?va upije vlagu i po?ne trunit i smrdit..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
ja ?u napravit' ovako.....izmjerit ?u prost. i dati vam dimenzije, a onda ?u napisat' kol'ki kapital ?u u to ulo?it'....pa mi vi dajte najbolje rje?enje...kapital ne?e biti velik, ali bi svejedno ?elio iz toga izvu?i najbolje ?to mogu....jaja, stiropori, koko?ke, flomaster za krastavac....?ta god....a da ispadne najbolje.......i jedna napomena....zanima me samo apsorbacija zvuka, a ne izolacija (problema s kom?ijama nemam, jedino bi volio izolirati taj jedan zid koji spaja studio sa re?ijom....nikakvi prozori.....sve niskobu?etno, al najvi?e od toga izvu?eno).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Rasklopivo a (dovoljno) gluvo mi se i ne cini tako nemoguce!
Sasvim slucajno sam u jedanoj marketing agenciji vidio simpa rjesenje. Tri table piramidalnog apsorbera u drvenim ramovima. Srednja je fiksno pricvrscena na zid, a bocne su na sarkama pricvrscene za nju. Tako da kada vam treba gluv zid rasirite sve tri table; a kada vam treba gluvac bocne table se sklope i dobijete malu gluvu komoru za usnimavanje vokala! Izgleda smjesno, ali radi. Naime, ako je prostorija dovoljno izolovana od vanjskih zvukova, bitno je jos samo ubiti onaj ruzni reverb sobe! A ova "naprava" to moze da uradi! U svakom slucaju ne treba pretjerivati sa ogluvljivanjem prostorije jer se dobije takva odvratna atmosfera da onaj ko treba da svira/pjeva u toj prostoriji moze samo da se ispovraca!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ventiliranje gluhe sobe | metalman | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 23-06-2009 06:41 PM |
Izolacija woofer-a od prostorije ispod | samsara | Monitoring | 13 | 14-03-2009 08:34 AM |
Kucni studio - Problem gluhe sobe | eternoRBC | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 06-12-2008 11:56 AM |
Velicina prostorije za studio | MACI | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 24-01-2005 11:05 AM |
Konfiguracija prostorije | File | Dizajn i konstrukcija studija | 36 | 31-03-2004 03:27 PM |