|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
znam osnove, nije problem, radio sam to vec za neki demo... al jbg, ovo nije demo... ovo hocu da mi zvuci ko frozen od madonne ili ko basil poledouris
![]() naravno da "probavam" svakakve kombinacije, videcemo kako ce to ispasti... i otici cu verovatno na tu probu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ono sto htjedoh reci, nemoj previse mozgati... Slusaj tu podlogu koju moras orkestrestrirati i osjeti "koje ti to jos melodije necujno sviraju".... otpjevaj ih, skini ih... odsviraj violinama... pa napravi tako za drugu (melodiju - kontrapunkt)... znaci isti onaj inspirativni feeling kao i kad uopce skladas prvu osnovnu harmoniju. Drugi princip je jednostavno harmonizirati neki background po principu da ustvari orkestrar svira akorde, ali vrlo siroko rasporedene. Da li da ti odajem tocno kako.. hm, ne znam. Uglavnom, bas uvijek svira istu notu kao cello samo za oktavu nize. Ovo govorim o osnovnim akordima, obrati su nesto drugaciji za harmonizirati. Ako zelis svjetliji zvuk, rasporedi tonove akorada nesto gusce u visokima (zaposli sto vise terci), ako zelis tamniji, gore prosiri i obavezno koristi bas. U bas dionicama i cellima ne uzimaj tercu jer zvuce disonantno. Tu ti je najuzi interval kvinta i kako ides prema gore "smijes" progustiti note. Evo, mozda je ovo od neke pomoci. Javi ako mogu jos sto. Evo ti jedan link... ali ne znam koliko konkretnih savjeta ces tu naci bas za praksu. Inace, vrijedi procitati i meni se svida slijedeci tekst: Orchestration-Alan Belkin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Vise ne radi link ovaj gore sto sam dala.
Ovdje radi. http://www.garritan.com/Orchestration_Tutorial.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
I tekstovi istog tipa (Alan Belkin-a)
o kompoziciji, polifoniji itd itd... http://www.musique.umontreal.ca/pers...n/e.index.html |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
?to prije pi?ete glazbu ili tekst ili ... ? | Tonko | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 3 | 02-07-2009 04:11 AM |
Va?no Prije Davanja Kritike | ANITA | Promocija radova | 14 | 02-10-2008 01:55 AM |
evo kako je prije 12 godina zvucao moj prvi uradak | roginator | Promocija radova | 15 | 02-03-2008 09:51 AM |
Sta bi vi prije kupili | SIMKES2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 03-02-2008 03:35 PM |
Efekat prije snimanja U Cubase-u? | enzomat | Audio Software | 16 | 24-01-2005 12:18 AM |