Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-10-2017, 06:36 PM   #131
Gillette
Member

Default Re: Turbotronik novokomponovani folk sa alternativnim muzičkim formama

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Mnogo piÅ¡eÅ¡ za nekoga ko niÅ¡ta ne prepoznaje, ili, bolje reći, prepoznaje niÅ¡ta. Å*ta bi tek bilo da neÅ¡to prepoznajeÅ¡, ili, ne daj bože, da ti se sviđa? VoliÅ¡ da piÅ¡eÅ¡? Ili voliÅ¡ da piÅ¡aÅ¡? Od ovog tvog Å¡oranja po domaćoj muzici može samo da se dobije proliv.

Sent from my ME173X using Tapatalk
Lepo si to opisao, za nekoga ko kratko piÅ¡e ali, da..stanje je takvo. U naÅ¡oj muzici tojest. Čist proliv. Ili Å¡to bi se reklo " ne može pita od g....."

Ali to je dakako moj stav.
Ja nisam većina
Većini se ova muzika odavde eto, sviđa. Å*to je ok. Ono ovde oduvek srcem i duÅ¡om pripadaju. Ja ne.

A o muzici koja mi se sviđa dragi Igore, mogao bih da piÅ¡em traktate, ali Å¡ta vredi..Kome..? Čemu..?
Gillette is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2017, 06:42 PM   #132
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gillette View Post
A o muzici koja mi se sviđa dragi Igore, mogao bih da pišem traktate, ali šta vredi..Kome..? Čemu..?
Što reče udovica Lua Rida: „Pisanje o muzici je kao plesanje o arhitekturi.“ Dakle, piši onima koji vole da gledaju plesove o arhitekturi. Da bi ih obradovao.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 19-10-2017 at 06:46 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2017, 06:48 PM   #133
Gillette
Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
A Gillete mu dodje kao sanker u toj kafani. Onaj sto zna sve i svja i cuo je sve sto se moze cuti.. Brada seda ali zuta od duhana, vinjak kasalj ali vispren um koji zna da kaze sta sve ne voli...
Zahvaljujem ss na odmerenim rečima.
Istina, tema je takva.
Računam sve nas "rokere u duÅ¡i" taj turbofolktronik negde boli. Kao fenomen. Kao poÅ¡ast koja se uopÅ¡te dogodila. Kao ružan san ili kletva.

Ono Å¡to me opet čudi je jedan drugi fenomen:

Forumi ovog tipa zavise samo od jedne stvari: Od volje ljudi da učestvuju u njima. Inače se gase i nestaju.

I uvek je na forumima (kojima je smisao Reč, Misao, Rasprava isl) bilo likova kojima previÅ¡e reči ili miÅ¡ljenja kao da smeta.
Nije li to apsurd?
Old 19-10-2017, 07:17 PM   #134
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gillette View Post
I uvek je na forumima (kojima je smisao Reč, Misao, Rasprava isl) bilo likova kojima previše reči ili mišljenja kao da smeta.
Nije li to apsurd?
Kome ovde uopšte (i šta) smeta? Ti svakako ne smetaš nikome, tebi smeta sve. To je otprilike presek dosadašnjeg toka ove rekreativne verbalne trke.

Pozdrav,

Vasa

P.S. A piši slobodno, oni koji su još uvek u kafani su ionako odavno utrnuli.

Last edited by awacs; 19-10-2017 at 07:27 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2017, 08:54 PM   #135
Gillette
Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Kome ovde uopšte (i šta) smeta? Ti svakako ne smetaš nikome, tebi smeta sve. To je otprilike presek dosadašnjeg toka ove rekreativne verbalne trke.

Pozdrav,

Vasa

P.S. A piši slobodno, oni koji su još uvek u kafani su ionako odavno utrnuli.
Ovaj forum ima mnogo topika. Neki su mi interesantni, neki nisu, ze neke jednostavno nemam neophodnog znanja.
Dakle, da bi tvoj iskaz "tebi smeta sve" bio tačan, trebalo bi da sam na svim tim topicima izrazio neki vid svog nezadovoljstva, right?
Opet, ima bar joÅ¡ tri topika gde sam učestvovao viÅ¡e sa pitanjima nego sa komentarima i svojim stavovima.

S druge strane, ovaj tvoj iskaz ima logike ako se primeni striktno na ovu temu (Turbotronik novokmponovani folk itd..)

Tu mi odista smeta sve, od ideje, preko realizacije do uticaja te "muzike" na plebs.

Ali, nisam ovu temu ni doživeo kao mesto gde treba da se svi divimo tom muzičkom pravcu, te da su svakojake kritike i osvrti na istu, viÅ¡e nego dobrodoÅ¡li.
Old 19-10-2017, 09:18 PM   #136
komil
Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
A Gillete mu dodje kao sanker u toj kafani. Onaj sto zna sve i svja i cuo je sve sto se moze cuti.. Brada seda ali zuta od duhana, vinjak kasalj ali vispren um koji zna da kaze sta sve ne voli...
Kad čitam ovaj tvoj opis ja vidim nekog ko je popio po koju preko u kafani, a ne Å¡ankera.
komil is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2017, 09:29 PM   #137
komil
Member

Quote:
Å*to reče udovica Lua Rida: „Pisanje o muzici je kao plesanje o arhitekturi.“
Odlična izreka, ali joÅ¡ nisam čuo da je pripisivana njoj, pripisivana je Frank Zappi, Miles Davisu, Elvis Costellu, ma čitavoj plejadi likova.

Å*to se teme tiče, ok, neka smo u kafani, samo mi nije jasno kako to odjednom turbo folk ispade u toj konstrukciji neÅ¡to novo, da ne kažem, progresivno, a sad neki matori zatucani ljudi ga baÅ¡ ne kapiraju Tubro folk postoji već desetlećima, stariji od mnogih članova foruma, a i pre turbo folka je bilo Å¡unda koji bi se komotno mogao nazvati turbo.

Da se razumemo, ja Turbotronik film nisam gledao sa mržnjom, kao film mi je bio jako zabavan, a u tim ljudima u filmu u principu nisam video niÅ¡ta zaista vredno gađenja i slično. (Zapravo sam i naveo to kao moje iznenađenje, da se meni čini kao da oni ne znaju Å¡ta je turbo folk). E sad, to Å¡to je meni bio zabavan taj film i to celo iskustvo, ne znači da smatram vrednim to Å¡to oni rade, to zaista ne vidim.
komil is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2017, 09:36 PM   #138
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
U kafani koja je odavno pred fajrontom neke čiče raspravljaju o unutraÅ¡njem neprijatelju koji rovari protiv svetlih tekovina urbane revolucije. [...] Odavde su i kuvari i konobari odavno zbrisali jer su naÅ¡li bolje poslove. Nema ko da vam donese ni ćevape ni pivo.
Sviđa mi se ta atmosfera, neÅ¡to kao Tom Vejts – Closing Time...
Ostao bih ipak još malo.
Old 19-10-2017, 10:48 PM   #139
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by komil View Post
Odlična izreka, ali još nisam čuo da je pripisivana njoj, pripisivana je Frank Zappi, Miles Davisu, Elvis Costellu, ma čitavoj plejadi likova.
Jeste. A i njoj. A ona mi je najmilija od svih. Pristrasan sam, pa sam nju izabrao.

Quote:
Originally Posted by komil View Post
Da se razumemo, ja Turbotronik film nisam gledao sa mržnjom, kao film mi je bio jako zabavan, a u tim ljudima u filmu u principu nisam video ništa zaista vredno gađenja i slično. (Zapravo sam i naveo to kao moje iznenađenje, da se meni čini kao da oni ne znaju šta je turbo folk). E sad, to što je meni bio zabavan taj film i to celo iskustvo, ne znači da smatram vrednim to što oni rade, to zaista ne vidim.
Ono što ja smatram vrednim u toj sceni (koja i nije prava scena, ili bar nije ništa koherentnija od nekakve fiktivne „novotalasne scene“ osamdesetih) je odsustvo blama da se igraju. Između ostalog i da se igraju živcima urbanih likova kojima je turbofolk simbol estetskog dna.

Pozdrav,

Vasa
Old 19-10-2017, 11:01 PM   #140
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Ono što ja smatram vrednim u toj sceni (koja i nije prava scena, ili bar nije ništa koherentnija od nekakve fiktivne „novotalasne scene“ osamdesetih) je odsustvo blama da se igraju. Između ostalog i da se igraju živcima urbanih likova kojima je turbofolk simbol estetskog dna.
Možda si u pravu, ali ja ipak imam osećaj da su oni najekstremnija grana tog "urbanizma", rekoh već – hiper hipsteri. Kultur-esesovci protiv običnih kultur-fašista, do perverzije ogrezli u elitizmu. Kud ćeš veću perverziju od elitista koji neguju turbo folk?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules