|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Poz drugari
![]() Ja ne verujem da je do napajanja. Najlakse bi bilo ukrstiti kablove od napajanja (kabl napajanja levog ukljucis u desni i vice-versa), pa ako sum ostane na istom zvucniku, znaci da je nesto unutar njega u pitanju. ja mislim da je ipak u pitanju nesto do samog zvucnika, moze biti hladan lem, los kontakt pinova unutar monitora... Ako se ne plasis da ga otvoris, ucini to i pokusaj da rekonektujes sve flet kablove (obicno ih ima u tim monitorima, ne znam bas za taj specifican model), dalje - kleme na samim zvucnicima (znaci - svuda gde postoji konektorski spoj) Sve sto je preblizu a ne treba da se dodiruje - razmakni, sve sto je konektovano - pritisni da bolje legne i tome slicno. Potrazi trim potenciometre (potenciomentri na ploci) ako ih ima (mada ne bi smeo da ih vrtis) samo ih "pipni" da ostvare bolji kontakt... U ekstremnim slucajevima, moze da bude i neka necistoca izmedju nogica ICova/elemenata na stampanoj ploci (loptice kalaja, zalutala licna...), pa opet kazem, ako ti otvaranje zvucnika nije raketna nauka, uzmi malo 98% alkohola ili acetona pa pregledaj stampu... Takodje dobro pogledaj sumnjive lemove. Krajnja opcija bi bila - repariran predpojacavacki stepen ili neki drugi element/aljkav lem... Sve je moguce.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sum i pucketanje u monitoru,Adam A7 :( | Dragan88 | Monitoring | 20 | 31-05-2012 12:49 AM |
odakle pocet | tihoize | Computer Hardware | 1 | 29-12-2010 01:58 PM |
Shum i noise gate? | disco violence | Gitarska Produkcija | 11 | 09-04-2008 01:08 AM |
da li je shure jednako shum? | Danny Lou | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 12-07-2005 04:29 PM |
Sustanje u monitoru... | puRe | Monitoring | 17 | 25-05-2004 12:11 PM |