|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav pre 7 dana sam kupio polovne ali dosta dobro ocuvane monitore Adam A7...sve je bilo super do jutros.Jutros mi se na jednom monitoru pojavio sum i pucketanje.Sum je jaci sto se monitor vise pojacava,iako nisam pustio nikakvu muziku,cuje se i pucketanje i krckanje na svakih 10-ak sekundi...to se desava na samo jednom monitoru,probao sam da im zamenim mesta i kablove,ali opet ista stvar na istom monitoru...
Sum i krckanje se isto znatno pojacava kada iscupam iz monitora kabal koji vodi do zvucne...Na drugom monitoru se to ne desava.Svo krcanje i pucketanje dolazi iz visokotonca. Bedak mi je bas jer su mi ovo prvi monitori i uzeo sam ih pre 7 dana...Inace imam zvucnu Emi 1212m ali ona nema veze sa ovim,nije ni do struje jer sam probao oba zvucnika svuda po kuci i uvek je na ovom jednom isti problem. Meni ovo izgleda kao da ima neki spoj unutar zvucnika...mozda se neke zice dodiruju i prave taj sum... Sta mislite kakav problem moze da bude,i kako da ga resim? Ne znam kome bih mogao da se obratim za ovo,da li je sigurno da odnesem monitor nekom majstoru koji radi sa obicnim hi-fi zvucnicima??? Hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Izgleda mi kao da je neki elektrolit popustio u preampu visokotonca, ali ja nisam stručan za tu oblast. Poslaću ti kontakt za jedan vrlo ozbiljan servis na PM, jer nije fer da reklamiram... Ne izgleda mi kao da je to neka skupa intervencija, ali pozovi pa pitaj...
Poz'
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Zasto samo na PM? Ta informacija svima treba.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Hvala na brzom odgovoru.Zvacu ih pa cu videti.Jedini problem je sto sam dosta daleko od Sremske Kamenice,ali mogu da im posaljem zvucnik nekom brzom postom.Mada ne znam koliko je to pametno,ali ako ga dobro zapakujem pretpostavljam da nebi trebalo da bude problema.Videcu vec sa njima.Hvala jos jednom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
NIKAKO ne salji brzom postom Aksom ili slicnim kurirskim sluzbama, ni jedna nema neku garanciju, a da vam ne pricam kako bacaju kutije i pakete po magacinima, bio sam vise puta u kumodraskoj u post expesu ili necemu slicnom, i mogu vam reci da nikada nista lomljivo ne bih poslao time. Takodje moj drugu su poslali pojacalo AKSOM koje je stiglo RAZBIJENO, dinar odstete nije dobio, 5x su mu dolazile neke komisije i cuda...
Tako da.. pazljivo sa slanjem. pre bih dao nekom Vozacu autobusa nego kuririma!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja bih poslao uz originalno pakovanje i proveriti sa express službom jel imaju eventualno neki oficijelniji način slanja lomljive robe. Nisu ih ni kinezi mazili do evrope... ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
Ali upravo se desilo nesto novo! Sum je nesto i zvuk je sada sasvim normalan,pojacavao sam zvucnik,gasio,palio,nista,nema suma,radi potpuno normalno kao i drugi!!! Videcu sta ce dalje biti,da li ce se ovaj sum vracati,ja se nadam da nece,ne znam sta mu se desilo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Taman sam htio reći da mo?da i samo prođe, de?avalo mi se na poslu par puta da zuje i krckaju monitori bez ikakvog razloga
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Prestalo juce,i evo sada se opet pojavilo,sum i krckanje,isto kao juce...izgleda da ce ipak morati na servis.Znao sam de ce se vratiti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
A kad zameniš utičnice 220v?!? Jesi to probao? Strujne kablove ubodi u iz jednog u drugi šuko...i obrnuto...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K:Adam A7, Adam A5X, Dynaudio BM5A, KRK VXT6... | euphoric | Kupujem/trazim | 2 | 14-04-2011 09:11 PM |
pucketanje | File | Audio Software | 1 | 30-09-2009 03:20 PM |
Pucketanje na 96/ na 44.1 | arados | Audio Software | 15 | 21-07-2004 11:07 PM |
Sustanje u monitoru... | puRe | Monitoring | 17 | 25-05-2004 12:11 PM |