Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2017, 11:04 PM   #101
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Reaper 5

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
Moguce je 2626 pravi probleme. Imao sam davno tu karticu i stalno mi je nesto zabadalo. Ako me secanje dobro sluzi mislim da je neki problem sa napajanjem. Meni su stalno iskakali drajveri. Tada sam koristio Cubase 5 narodni pa sam se tripovado da je do njega ali ispostavilo se da je kartica.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ma ja nemam problem sa njom van Reaper-a, S1 mi je glatak, C5 mi je glatak (samo lose radi sa novim plagovima i brzo napuni 3 giga rama i onda se rusi), ali sumnjam da postoji neka zajebancija izmedju Reaper-a i drajvera... Toliko volim Reaper da sam se adaptirao na to da frizujem kanale stalno... I da, sto je veci track count to su problemi sa seckanjem izrazeniji pod opterecenjem naravno, gomila efekta, a meni hvala Bogu, svi klijenti su mi megalomani i retko imam projekat ispod 80-ak kanala.

Last edited by Jan; 02-02-2017 at 11:10 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2017, 11:11 PM   #102
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ma ja nemam problem sa njom van Reaper-a, S1 mi je glatak, C5 mi je glatak (samo lose radi sa novim plagovima i brzo napuni 3 giga rama i onda se rusi), ali sumnjam da postoji neka zajebancija izmedju Reaper-a i drajvera... Toliko volim Reaper da sam se adaptirao na to da frizujem kanale stalno... I da sto je veci track count to su problemi sa seckanjem izrazeniji pod opterecenjem naravno, gomila efekta, a meni hvala Bogu, svi klijenti su mi megalomani i retko imam projekat ispod 80-ak kanala.
E si probao mozda sa asio4all drajverima na integrisanoj zvucnoj da vidis sta ce da se desi?

phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2017, 11:17 PM   #103
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
E si probao mozda sa asio4all drajverima na integrisanoj zvucnoj da vidis sta ce da se desi?

E pa vidis nisam, u zivotu nisam pokrenuo integrusu :S

Ugasena mi je u bios-u oduvek

Dobra ideja ! Probacu !
Jan is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2017, 01:44 PM   #104
obicni user
Member

Quote:
Originally Posted by Igor View Post

Priznajem, i mene odbija izgled, ali, u isto vreme sam svestan droge na koju sam navučen, tako da znam da ako budem želeo da se skinem, moraću to sam.

Jedina stvar koju bih voleo da bude promenjena jeste izgled tih ikonica, prečica, nekako su, šta ja znam, infantilne, u stvari, neintuitivne. Eto.
Kolega ima lokalni studio, radi u kjubejsu i čuo za taj famozni reaper pa skinuo i....oduševio se. Nije uopće obratio paznju na izgled. Potjerao isti projekt ko u kjubejsu, a ono opterećenje drastićno opalo. Postavljao na inserte samo one rea plugine koji dolaze u paketu i veli da mu bilo mrak kako to zvući. I sad nešto on radi, a dolaze mu likovi i vide taj reaper i malo da im oci ne ispadnu.. A čujte jel imate vi kjubejs ili nuendo pitaju.. Čovjek presalta i osmjeh oduva-douva. I da fora bude veća, dao si malo vremena i smiksao sve sa golim reaperom i njegovim priključcima. I ljudi veseli i zadovoljni iako je on to samo ovako za zajbnciju. Dakle nije dovoljno da se priviknes jerbo ljudi nešto načuli i onda ih taj izgled vraća u vrijeme DOSa. Ono što neko reče o velikom LED tveu.
obicni user is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2017, 12:11 PM   #105
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Evo, već neko vreme sam u Reaper-u. Gledam tutorijale, učim, istažujem, polako počinjem i da raduckam...

Ljudi, ovo je toliko dobar program da ja nemam reči!!!

Osetno je startniji od svega drugog. I jednostavan je i komplikovan u isto vreme, tako da oni koji vole da uče, priklanjajući mu se, investiraju u sebe na dugoročne staze.
S druge strane, posle malo vremena, eeej, ne da mi ne smeta grafičko okruženje, nego mi i prija. Ne znam kako se i Å¡ta desilo, ali to je to. I to ova default tema, skroz je dobra.

Eto, hteo sam da podelim ovo s vama.

Reaper je nešto novo.
Nije revolucija, ali jeste evolucija.
Old 15-02-2017, 12:49 PM   #106
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Evo, već neko vreme sam u Reaper-u. Gledam tutorijale, učim, istažujem, polako počinjem i da raduckam...

Osetno je startniji od svega drugog. I jednostavan je i komplikovan u isto vreme, tako da oni koji vole da uče, priklanjajući mu se, investiraju u sebe na dugoročne staze.
S druge strane, posle malo vremena, eeej, ne da mi ne smeta grafičko okruženje, nego mi i prija. Ne znam kako se i Å¡ta desilo, ali to je to. I to ova default tema, skroz je dobra.

Reaper je nešto novo.
Dobrodosao u klub To je to. Ko nije lenj i ima zelju na kraju dobije alat koji je barem po meni dosta ispred konkurenata. Jbt. poceo sam da se radujem svakom apdejtu. Mislim da ga volim. Nikada nisam tako nesto osecao prema softveru

Old 15-02-2017, 05:00 PM   #107
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Thumbs down Re: Reaper 5

Quote:

Reaper je nešto novo.

Isti slucaj je bio kod mene. Za par meseci koliko sam u Reaperu sam probao par tema i uvek se vracao na default, sada mi bilo kakvo sarenilo smeta, a kada otvorim C5 pomislim da cu oslepeti Taj graficki minimalizam na prvu loptu odbija ljude, ali posle...

Pozdrav!

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2017, 02:26 PM   #108
obicni user
Member

Mozda upravo grafički minimalizam i jest u prvom planu. Možda se opet počne sluÅ¡ati a ne gledati muzika. Barem u fazi proizvodnje
obicni user is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 01:11 PM   #109
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Neko je pitao za ovo. Nisam probao ali reko mozda ce nekom biti od pomoci. Mora da se instalira SWS ekstenzija za ovo. http://wiki.cockos.com/wiki/index.ph...lbars_with_SWS

Old 25-02-2017, 02:38 PM   #110
tonykramzar
Junior Member

Pozdrav svima!
Trenutno skupljam pare za novi Cubase (joÅ¡ uvek sam na krekovanoj petici) a vidim da je dosta vas oduÅ¡evljeno Reaper om, pa me interesuje vaÅ¡e miÅ¡ljenje. Å*ta se viÅ¡e isplati? Kupiti Cubase pro sa svim instrumentima i efektima koji dolaze uz njega ili Reaper pa kupovati plug in ove i instrumente po potrebi? Želim da se bavim ovime, recimo, poluprofesionalno a pauzirao sam malo duže i mislim da je sve ovo Å¡to imam krekovano za C5 prevazidjeno da bi bilo korisno uz Reaper. (I dali radi uopste?)Sad ste me zaintrigirali sa Reaper om pa se razmiÅ¡ljam na koju stranu da krenem. Hvala!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
tonykramzar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules