|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
Member
|
![]()
Istina je da se ljudi zale na izgled. Ja sam isti osecaj imao kada sam ga prvi put upalio. Isti takav osecaj sam imao kada sam prvi put upalio ProTools. Opet mislim da je to i do navike. Ono sto je sigurno, Reaper ima najprecizniji prikaz waveforma, a sa novom opcijom Spectral Peaks editovanje postaje pesma. Sada i po boji mozes da provalis koji je ton instrumenta ili segment bubnja u pitanju. Automatizacija esova (deeser) je postala mnogo laksa. Probao sam dosta skinova ali sam se ipak vratio na default. Izgled skina je malo poboljsan u petici ali ocigledno i dalje nema taj pocetni vau efekat za fatanje korisnika. Ja sam uvek gledao na DAW kao na alat i nije mi bila bitna toliko sminka, dovoljno mi je da je OK izgled a najbitnija mi je funkcionalnost. Nazalost sto vise vreme prolazi shvatam da je u ovom poslu mnogo vise onih kojima je bitnije pakovanje nego sta je unutra. Ljudi ce pre da kupe ogroman LED TV i neka gotivna svetla, ludilo stolicu, nezaobilaznu Apple masinu i da postave sliku na Instagram iz "studija" nego da kupe pristojan monitoring i preramp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Pro Member
|
![]()
Samo da ostane ovakva kakva je, mislim, na filozofiju razvijanja Reapera. Brzina, preciznost, kompleksnost, i spartanski pristup grafičkim rešenjima.
Priznajem, i mene odbija izgled, ali, u isto vreme sam svestan droge na koju sam navučen, tako da znam da ako budem želeo da se skinem, moraću to sam. Jedina stvar koju bih voleo da bude promenjena jeste izgled tih ikonica, prečica, nekako su, šta ja znam, infantilne, u stvari, neintuitivne. Eto.
![]() |
#93 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#94 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Osnovno pitanje je zašto neko uopšte hoće da migrira sa jednog DAW-a na drugi kad mu je onaj prvi već toliko dobar i razgovetan. Naravno da će onome ko nema dovoljno jak i jasan motiv smetati gomila stvari – od MIDI editora do oblika poklopaca na fejderima. Kad imaš motiv – obraćaš pažnju na ono što dobijaš, kad nemaš – svaka ti dlaka smeta. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#95 |
Pro Member
|
![]()
Mene Reaper i dalje malo zeza pod opterecenjem kad imam puno efekata. Stuteruje/secka mi kad pustim play i kad kad stisnem stop dok krene i dok se zaustavi, i nekako selektivno nekad mogu da stavim gomilu efekata, nekad manje, zavisi izgleda do kombinacije i koliko imam efekata na kanalima...
Pokusao sam da praktikujem da ne stavljam vise od 6 inserta po kanalu, pa ako mora jos da posaljem u novi folder ili da rutujem na novu traku pa tu da dodam jos, jer sam procitao negde na njihovom forumu da Reaper ne multiprocesira efekte sa jednog kanala, nego uvek jedan kanal ide u jedan core, pa reko ako nemam preopterecene kanale mozda ce bolje da radi... Ali, mogucnost da stavim koliko hocu inserta i lenjost me preovladavaju Mozda je i do drajvera od moje karte, u smislu da se nesto ne voli sa Reaperom, mozda je do komunikacije sa firewire-om, dok sam imao na testu audient id22 cini mi se da je bilo smooth, ali to je bilo 2 dana i nisam imao vremena da dublje testiram. A da, jos jedan problem sam imao, i prilicno smara, ako mi pesma pocinje tranzijentom, pojede mi taj prvi tranzijent pri renderu uvek. Moram da ostavim tisinu ispred pa posle da je secem. Takodje, kad snimam, ako promenim bufer na kartici u toku sesije (sa veceg na manji), snimak pocinje da zuri. To u zivotu nisam video da snimak zuri, pa sam mislio da tripujem, i uzmem pustim klik sa slusalica i snimam ga, i klik sa slusalica mi ide ispred klika iz projekta, show. I naravno ono staro, sto izgleda nikad nece da pipnu, sto grafika na plugovima ide ispred zvuka, na to sam navikao. E sad, ja nisam jedini koji ima te probleme, za sve probleme sam nasao threadove na njihovom forumu. Van tih problema, jezivo je stabilan, workflow mi je najbolji, sve mi je najbolje ![]() ![]() Last edited by Jan; 02-02-2017 at 08:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Member
|
![]() Quote:
Sent from my D6503 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Narocito za ovo zurenje posle promene bufera i gutante pocetnog tranzijenta. Ali veruj mi,za svaki mmoj problem,neko je vec otvorio thread na njihovom forumu,sto znaci da nisam usamljen Last edited by Jan; 02-02-2017 at 10:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Pro Member
|
![]()
Profire 2626
firewire karta roline ti cipset Intel i5 2500k Sandy Bridge sistemski hard samsung ssd 240 evo dva caviar blacka od po 1tb jedan seagate od 3tb Win7 sp1 original plus skoro radjen fresh instal opet. zaboravio sam koja je ploca,pogledacu. grafika nvidia gt440 napajanje chieftec 750w Studio One za koji kazu da ne koristi cpu bas najbolje mi ne stuteruje nista i moze skoro duplo vise efekata da pogura,al sam se previse navikao na workflow u reaperu Ako mi mozes pomoci da mi reaper proradi glatkphje bicu ti veciti duznik |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Member
|
![]() Quote:
Sent from my D6503 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |