Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-08-2015, 12:47 PM   #1
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Reaper 5

Izašao REAPER 5.

Ima naravno i drugih lepih stvari (čini mi se da bi mnogima mogla da znači, pre svega, podrška za VST3), ali, meni lično se najviše dopada što su očigledno "zategli" kod na nekim mestima (uvek je program delovao zategnuto, ali sad deluje još bolje), tako da je nova verzija donela i napredak po pitanju ASIO performansi.

Lepo.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2015, 02:44 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Reaper 5

Bas me zanima da li su resili ADC na grafici, ono kad metri na plugovima idu ispred zvuka sto ih vise stavljas
Jan is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2015, 03:20 PM   #3
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Je l' to kad je Anticipative FX processing, uključen, ili isključen?
Old 13-08-2015, 04:02 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ghost Dog View Post
Je l' to kad je Anticipative FX processing, uključen, ili isključen?
Kad je ukljucen, kad je iskljucen meni je Reaper beskoristan, svi ostali Daw-ovi ga pobedjuju
Old 13-08-2015, 04:14 PM   #5
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Kad je ukljucen, kad je iskljucen meni je Reaper beskoristan, svi ostali Daw-ovi ga pobedjuju
Pa,onda je to otprilike feature, a ne bag.

Inače, kod mene je sada razlika između Cubase 8-ice i REAPER-a poprilična. U korist potonjeg, naravno.

Recimo, REAPER 4.xx je pucao kada stavim na jedan kanal: DUNE2 (sa prilično opterećujućim presetom), Valhalla UberMod, Valhalla Shimmer i Valhalla VintageVerb. Kada stavim Room, umesto VintageVerb-a, sve radi lepo (da kažemo, to mu je negde granica).

CB8 (Elements) je pucao još gore i nije pomagalo da se stavi Room umesto VintageVerb-a.

REAPER 5, pre svega, ne puca u istoj situaciji (naravno, svaki put ista podešavanja i bafer od 128 semplova (jer DUNE je tako pisan da kad se stavi bafer manji od 128 semplova, automatski se isključuje multithreading)), a onda još dozvoljava da se stave još dva VintageVerb-a na isti kanal. Možda čak i tri, nisam još probao.

Žao mi je što imaš problema sa REAPER-om, ali ja sam sebi konačno pronašao DAW koji mi jako odgovara (još samo da nađem vreme da se bavim muzikom ko čovek; nije mi to primarno zanimanje ) i stvarno ne vidim zašto bih se vratio na bilo šta drugo.

Možda se sećaš da sam ja imao problema sa REAPER-om (da kažemo, godinama), sve dok mi nije došlo iz gluteusa maksimusa u tintaru da ljudski isprobam WASAPI.

Fala Bogu, sad više ne moram ni to da radim. Konačno i meni ASIO radi jako lepo.

Bombona.
Old 13-08-2015, 04:40 PM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ghost Dog View Post
Pa,onda je to otprilike feature, a ne bag.

Inače, kod mene je sada razlika između Cubase 8-ice i REAPER-a poprilična. U korist potonjeg, naravno.

Recimo, REAPER 4.xx je pucao kada stavim na jedan kanal: DUNE2 (sa prilično opterećujućim presetom), Valhalla UberMod, Valhalla Shimmer i Valhalla VintageVerb. Kada stavim Room, umesto VintageVerb-a, sve radi lepo (da kažemo, to mu je negde granica).

CB8 (Elements) je pucao još gore i nije pomagalo da se stavi Room umesto VintageVerb-a.

REAPER 5, pre svega, ne puca u istoj situaciji (naravno, svaki put ista podešavanja i bafer od 128 semplova (jer DUNE je tako pisan da kad se stavi bafer manji od 128 semplova, automatski se isključuje multithreading)), a onda još dozvoljava da se stave još dva VintageVerb-a na isti kanal. Možda čak i tri, nisam još probao.

Žao mi je što imaš problema sa REAPER-om, ali ja sam sebi konačno pronašao DAW koji mi jako odgovara (još samo da nađem vreme da se bavim muzikom ko čovek; nije mi to primarno zanimanje ) i stvarno ne vidim zašto bih se vratio na bilo šta drugo.

Možda se sećaš da sam ja imao problema sa REAPER-om (da kažemo, godinama), sve dok mi nije došlo iz gluteusa maksimusa u tintaru da ljudski isprobam WASAPI.

Fala Bogu, sad više ne moram ni to da radim. Konačno i meni ASIO radi jako lepo.

Bombona.

Ma nemam problema vise, samo ta grafika. Cak sam i shvatio da treba da kad koristim stereo plug na mono traci (recimo Decapitator) tamo u O/I od plug-a da iskljucim jednu stranu itd, ustedi proces znatno. Plus novi wavesi mi se bolje ponasaju u Reaperu nego u C5.

Kod mene Asio bolje radi od Wasapi-a
Old 03-02-2016, 08:14 AM   #7
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

https://www.youtube.com/watch?v=Nzw5...rsPbhI1rL4xWEv

Za nekog ko bi poceo da koristi Reaper al ne zna kako. Odlicno uputstvo. Tacno se vidi dok ga gledas koliko je Reaper logican, samo smo mi navikli na nesto drugo.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 02:19 PM   #8
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

https://www.youtube.com/watch?v=glUWwadF__w

Ma ne valja nista ovaj Reaper!
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2016, 11:48 AM   #9
Haxli
Pro Member

Evo dva posta iz Koji Daw koristite? vezana za Reaper 5
(chisto da budu i ovde)

http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=153

http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=161
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2016, 10:46 AM   #10
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Dobio REAPER note.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules