Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-08-2016, 08:48 PM   #16
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: zasto toliko para? sf11

Ne samo da sam proverio na sajtu, nego sam prošle godine (kada sam kupovao REAPER, DUNE i još par plaginova), takođe i eksbuđelario (to je moj buđelarski neologizam, specijalno skle ..... kreiran za ovu temu ) tih 60 Evra za SF Audio Studio.

Leba ne jedem od muzike i nemam nikakav negativan moralni stav prema ljudima koji ne plaćaju softver (pod uslovom da im isti ne donosi solidne količine novca, u kom slučaju je ipak red ispružiti se za dotični softver), ali ima nečeg lepog u kupovini softvera.

Nisam jedini koji je to shvatio, ali: čovek posmatra svaki deo softvera ozbiljnije; razmišllja o tome da li mu nešto zaista treba/znači ili ne; posmatra softver kao sav ostali alat, u smislu - da li sa ovim mogu da uradim to i to; da li "zelena" Bosch bušilica može da buši to i to, ili mi ipak treba "plava"? : da li mi Valhalla Room omogućava da dobijem takav i takav reverb sa tim i tim sintom/gitarom/glasom/bubnjem?

Ima naravno i lepih trenutaka. Recimo, kada čovek shvati da REAPER nije ni zeleni, ni plavi Bosch, već Hilti ..... koji koji košta kao zeleni Bosch!
Ghost Dog is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules