Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2016, 10:15 AM   #21
tajna92
Member

tajna92's Avatar

Quote:
Originally Posted by obicni user View Post
Makar znam da to nitko u profi bransi ne koristi, ali ima li SO u sebi kakve vst-i ili je to iskljucivo samo paket njegovih plagina. Sorry na Off

Sta podrazumevas pod "profi bransom"?
tajna92 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2016, 07:57 PM   #22
obicni user
Member

Default Re: Presonus Studio One 3.2

Paa...kad sam trazio pomoc u vezi haliona i gruve agenta tj. Onih vsti a iz cubasea, dobio sam odgovor u stilu s time se nista ozbiljno neda. Svi koji se bave tim poslom ne upotrebljavaju to sto dolazi uz DAW. Eventualno kakav plag.. Pa sad su profi bransa oni koji to koriste kao alat za svoj posao od kobeg zive
obicni user is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 11:12 AM   #23
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
A jeste, gledao sam vec ovaj video ceo, al opet moram da kliknem neku kombinaciju dugmeta, pa da selektujem, da bih zumirao deo, pa opet kombinaciju dugmeta pa da selektujem da odzumiram i tako u krug... Svuda gubim po sekund, sekund i po, nije brzo kao middle click i pomeris se desno-levo gde hoces u momentu, kad bih ti pokazao jasno bi ti bilo koliko je to usporavanje... nema za dzabe Photoshop tu funkciju...

Cak i ovako gledajuci ponovo, opsti utisak mi je da je to sto on radi sporo.

Drugar jedan koji se kune u Pro Tools i editing u njemu jer vec dugo radi u njemu, kad je video kako se krecem i kako editujem u Reaperu samo je rekao "Ti bi bio lud kad bi menjao ovaj nacin koji imas za bilo koji drugi. Ja ti garantujem u PT-u to tako brzo ne mozes da radis"

Primera radi u Studio One, time stretch radis drzeci alt i "razvlaceci" audio, ali mozes samo s leva na desno, u Reaperu mozes u oba pravca i mnogo nekako ide vise smooth. Ako sam posle skoro 15 godina rada u Cubase-u bio jezivo brz, Reaper mi je dao dodatnu dimenziju brzine sto se editinga tice.

Dok ja kliknem CTRL+ALT i selektujem pa obradim pa opet kliknem CTRL+ALT da se odzumiram pa ako mi na ekranu nije deo koji mi treba, pa moram da povucem ruler da dodjem do njega da ga opet zumiram, ja u Reaperu izeditovah vec tonu stvari...
slazem se, editing u njemu nakon pro toolsa je malo pain in the ass i zahteva planiranje i drugaciji pristup ali je zato comping fantazija. samo jos da dodaju undo za pokrete na mixeru i malo jos da porade na stabilnosti i to je to sto se mene tice. ok fali jos stvari, ali dodace valjda i to vremenom. console shaper je fantasticna stvar ali treba dovesti mix sa njim skoro do kraja da bi cuo kakav impact ima u malim dozama. bas bas dobra stvar, bar za mene. Jedino sto zahteva malo paznje i posvecenosti ali isplati se. I koliko sam ja ukapirao filozofiju on vec radi posredno drajv na svim kanalima koji su rutovani u bus (?) u svakom slucaju sjajan update, kao da su videli moj spisak zelja
kVu is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 12:21 PM   #24
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu View Post
I koliko sam ja ukapirao filozofiju on vec radi posredno drajv na svim kanalima koji su rutovani u bus (?) u svakom slucaju sjajan update, kao da su videli moj spisak zelja
Ne znam da li si rekao isto sto i ja, ali citajuci po GS-u (jer me S1 jako zanima), sam naisao na to da korisnici govore da kada stavis console FX na bus on ne dodaje saturaciju na individualne kanale (kako je reklamirano) nego samo na bus grani, a na individualnim kanalima dodaje samo cist gain, pre-insert.

Takodje se zale da je crosstalk neupotrebljiv. Evo sta kaze neki lik:

This implementation is also flawed. Try put it on the master bus, and the crosstalk will spill into all channels you have in the session (everything bleed into everything = chaos).
I imported a kick into track 1, added 80 empty tracks (all routed to the master bus)........................ And watched it bleed the same amount 80 tracks down the "console".

Crosstalk used to bleed into x nr of neighboring channels, NOT in equal amounts into all console channels.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 05:21 PM   #25
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ne znam da li si rekao isto sto i ja, ali citajuci po GS-u (jer me S1 jako zanima), sam naisao na to da korisnici govore da kada stavis console FX na bus on ne dodaje saturaciju na individualne kanale (kako je reklamirano) nego samo na bus grani, a na individualnim kanalima dodaje samo cist gain, pre-insert.

Takodje se zale da je crosstalk neupotrebljiv. Evo sta kaze neki lik:

This implementation is also flawed. Try put it on the master bus, and the crosstalk will spill into all channels you have in the session (everything bleed into everything = chaos).
I imported a kick into track 1, added 80 empty tracks (all routed to the master bus)........................ And watched it bleed the same amount 80 tracks down the "console".

Crosstalk used to bleed into x nr of neighboring channels, NOT in equal amounts into all console channels.
Kao prvo (što sam već napisao), taj video za Console Shaper je potpuno nejasan i svodi se na „WOW, huge difference!” Nigde ne piše šta to stvarno radi.

Drugo, to što ljudi mere, testiraju, null-uju i rade štatijaznam šta... nema nikakve veze. Nisam inženjer niti se razumem u dizajn miksera, ali iz iskustva se sećam da crosstalk na pravom mikseru postoji i između susednih kanala, i između kanala na sabirnici (L/R, quad, koliko god ih bilo). Pa eto, ovo je efekat namenjen sabirnici, molim lepo

Ista je stvar sa svima omiljenom saturacijom. Ponovo sam preslušao onaj promo, i kaže lepo kaže čovek: postavite ove parametre pre nego što počnete da nameštate EQ, inserte itd.

U suštini, niko od nas ne priča o nečemu što je sam probao, nego o testovima koji su ko zna kako urađeni i (još važnije) ko zna kako prepričani.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 09-03-2016 at 05:49 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 01:25 AM   #26
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

sta sharpujete i saturirate "tolko?
branoy is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 03:05 AM   #27
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

za console shaper ono sto ja mogu da kazem dok sam isprobavao to sa nekim svojim aranzmanom je samo da sam dobio NESTO (nazovimo ga jedan korak u pravcu cuvenog 3D zvuka), a crosstalk na 5-10% mi je taman jos malo uniformisao sve. U svakom slucaju nije mi pokvario zvuk, naprotiv. Nisam imao nijedan drugi plugin na kanalima i nikakav gain nisam cuo??? evo vam bas taj A/B test bez odradjenog gain staging-a kako treba. Console shaper je na bubnjevima pa pogodite koji je on a koji off Drive je na 4.56, crosstalk na 7%.

http://www.mediafire.com/download/8d...ole_Shaper.rar
Old 10-03-2016, 04:03 AM   #28
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ne cujem uopste razliku , pustio na TV, i bas klikam A pa B, i udubim se i nist, na tise slusam, gde nema buke, a da bi vi toliko hvalili te sharpere i sta vec
branoy is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 07:28 AM   #29
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

pa gde na tv rodjace cuje se, doduse treba da su sveze usi i malo je lakse kad klikcem na bypass nego ovako ali ja cujem i bas mi se svidja to sto cujem. kad zavrsim arr i mix kapiram da ce to biti jos mnogo bolje sa njim. ali nek cuju i ostali pa nek procene, po meni ovo skroz ima smisla raditi.
Old 10-03-2016, 11:46 AM   #30
obicni user
Member

Quote:
Originally Posted by kVu View Post
pa gde na tv rodjace cuje se, doduse treba da su sveze usi i malo je lakse kad klikcem na bypass nego ovako ali ja cujem i bas mi se svidja to sto cujem. kad zavrsim arr i mix kapiram da ce to biti jos mnogo bolje sa njim. ali nek cuju i ostali pa nek procene, po meni ovo skroz ima smisla raditi.
Dakle sad tek shvatio poantu cijelog foruma. Svjeze usi i jos bajpas i sve se lijepo cuje. Ajmo skratiti sva ova srnja u biti su da bi mogli koristiti bajpas i diviti se sami sebi. Naravno naci ce se jos netko iz branse pa klimati glavom i cuditi se kako je to moguce.. A ostatak od pola milje balkanskih usiju.. Koji slusaju to na tv bez bajpasa....ili pak u nekom klubu gdje se ni crvene lampice ne gase a kamoli zute. Gdje je amp pet puta jaci od zvucnika cija membrana ni ne udara u ritmu vec prijeti da iskoci.. Da ima i onih koji svoj superpametni telefon nakrcaju sa milion songova u 68kb/s. Jbte uvi ce tek zinuti u cudu...naravno kad sve to premoste crvenom zicom ( ono ko u filmu kad u zadnjoj sec sjbe tako eksplozivnu napravu)... Leleeee sori ali morao sam.. Dakako ja nerazumin..ipak sam od onih pola milje balkanskih..
obicni user is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules