|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vibrator
|
![]()
Ableton Live još od v2.0, posedujem legalnu verziju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Eh doslo je vreme da se oprostim od cubase-a, sluzio me je tolike godine za sta sam mu beskrajno zahvalan, kroz svasta smo prosli zajedno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
hm pa ovo je onaj isti test koji je bio proshle godine samo shto su sada zameni 2015 sa 2016?!
Kakvi carevi, pa ladnu su 2015 samo zamenili sa 2016... genijalno... Koliko me secenje sluzi, "sluchajno su" poredili (u tom trenutku "aktivni cubase 8) i S1 v2 a imala je vec 3. Slichno je i sa josh nekim daw-owima bilo... tako da obratite paznju shta se s chim poredi ![]() Chisto da bi stekli realnu sliku... Ono shto je exra, je upravo ova prva stranica s sonovnim karakteristikama koje se porede... mozda, ali samo mozda, greshim s prvim rechenicam al su shanse minimalne ka gotovo nikakvim... @LA-2A Shta je "presudno" bilo da se Cubase kaze "cao"... (ako izbacimo 32 vs 64 kao razlog) Kako je sekira pala na S1? Jel bilo pokushaja sa Reaperom ili nechim chetvrtim [anti]Strimbergovim... Kapiram da je sve to individualno al me chisto zanima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Kad naletim na ove šatro analitičke "Best of..." liste setim se Juseina Bolta, koji je istrčao svetski rekord na 100m i uzeo olimpijsko zlato sa odvezanom pertlom (Peking, 2008). I uvek pomislim da na planeti postoji makar jedna osoba kojoj je palo na pamet da kupi iste Puma patike, odveže levu pertlu i meri koliko stotinki je košta ta neprijatnost. Ta osoba obično nema vremena da trenira trčanje.
Pomislim i na razvojni tim nekog konkurentskog proizvođača patika, koji dizajnira pertle koje ne mogu da se odvežu. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-03-2016 at 10:53 PM. Reason: slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ja koristim sequencer na klavijaturi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
I ja sam veliki rob key commands-a, ne samo za daw vec i za "opshte korishcenje"...
Nije problem navici se na neshto novo ali je problem gubiti vreme (bicu slobodan da kazem) i zivce "shto sam spor". Nije kao da me neko juri al kad si naviako da neshto ide xe xe Video sam da si korsitio Cubase 5 (mislio sam da je malo mladji al kapiram shta si hteo da kazesh... slazem se ![]() Hvala josh jednom... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
To sve za Reaper stoji jbg... Treba se privici, ja sam se toliko privikao na default temu recimo na njemu tako da recimo novi izgled u v5 me je potpuno zbunio i vratio sam temu sa cetvorke... Tako je ima puno svakakvih (meni nepotrebnih podesavanja), takodje preko 10 godina radim u Cubase-u (od VST 5) i takodje sam bio naviknut na key commands, ali su mi neke stvari smetale (sta ce mi zoom na g i h, vise mi se svidjaju strelice)... U Reaperu je dobro sto sve moze da se promeni, tako da sam sve prilagodio svojim potrebama i kako je meni logicno, zapamtio mapu sa svojom temom i to je to... Reaper ima neke bolesti, skoro se desilo da mi je prilikom snimanja snimak zurio (?), izgleda da je pogresno izracunao delay kompenzanciju jer sam u toku sesije promenio buffer u control panelu, tako nesto sa Cubase-om mi se nije desavalo npr... Svaki softver je dobar za sebe... Bitno je samo da ne koci process i da ne odvlaci paznju na neka nebitna podesavanja itd... Npr, od kako je Reaper dobio VCA fejdere, ne mogu da zivim bez njih, ali pain in the ass je da se setup-uju (verujem da postoji neki macro?). Cubase, recimo do skora nije mogao da u samom aranzmanu podeli stereo traku na dve mono (ili jednu, ako hoces levu ili desnu stranu), bez ponovnog importovanja, mislim da sad moze ? Reaper to radi u sekundi, a cini mi se da i S1 v3, pored svih mogucih transform funkcija nema nikakvu funkciju da u samom aranzmanu deli stereo trake u mono (moze kroz njegov browser). Pro Tools to ima odavno, a meni je recimo bitno, da ne gubim tonu vremena na to. Kod Reapera recimo grafika na plugin-ovima zuri sto vise pluginova stavite i sto komplikovaniji routing imate, to bas smara, mada sam poceo da ignorisem potpuno... Treba mnogo da se cacka po podesavanjima da bi se optimizovao za masinu i za nacin rada onoga ko ga koristi. S1 i dalje ima uzasno spor horizontalni skrol, i jos uvek nema (a da li ce ikada imati) hand tool (kao cubase) za panovanje ekrana. To me jako odbija, van toga, pocinje da deluje kao ozbiljan konkurent Cubase-u. I sto se mene tice sa hand tool-om bi mi bio idealna zamena za Cubase i kupio bih ga iz momenta jer nema dongle. Ocekujem da ljudi u Srbiji masovno predju sa piratskog C5 na Studio One. A da, Studio One nema heal funkciju, ako ste recimo presekli neki audio pa zelite da ga "zalecite", glue u Cubase-u do verzije 7 je to radio automatski, a sada vise ne, vec uvek pravi kontejner(osim ako nisu vratili) ... Sve su to sitne stvari i detalji, pa ko kako voli... Ali definitivno mislim da za 50$ i ono sto nudi, a nudi mnogo, Reaper zasluzuje da ga svako ima makar kao backup DAW ![]() Last edited by Jan; 04-03-2016 at 01:30 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Pro Member
|
![]()
Ko iz kiseline da smo doshli... ? :P
I meni je bilo neobichno al sam se brzo privikao zbog ostalih "slova" koja su mi "nekako tu" ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Vidim da josh ljudi zale za hand tool-om, korisno jesta al navika je navika... jbg Ja gotovo i da ne korsitm srednji klik ![]() hm pa nije Reaper bash ni tako mlad... ili greshim... Morao sam da pogledam, prva verzija Reaper (2005) a S1 (2009) al s`obzirom na Cubase i PT koji vuku korene josh iz `90, dodju kao deca ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Koji VST synth koristite? | disco violence | Audio Software | 19 | 28-02-2009 06:17 PM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
koji sample rate koristite? | SHIVA | Audio Software | 12 | 06-01-2007 11:53 AM |
Sta koristite od bubnjeva ? | Akyboy` | Audio Software | 12 | 11-11-2004 09:56 PM |