Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2016, 02:38 PM   #1
boycek68
Junior Member

boycek68's Avatar

Default Koji DAW koristite?

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Svaku precicu, komandu, pa i izgleda mozes da prilagos kako zelis...
Primera radi mozes da ga namestis da izgleda kao Cubase, ima nekoliko skinova za Cubase like, ima i za Pt, Logic
White Tie (covek koji je radio GUI za mnoge poznate plaginove Slate npr
Po sto onda ne uradi on za Reaper bolji GUI kad klonirao ostale ,iskreno izgleda kao GUi iz Win 95 klasik PC sa natrpanim tekstualnim opcijama. 😄Sorry moje misljenje. 😬
A ne sumnjam da radi odlično kao DAW, danas su svi DAW tu negde,skoro izjednaceni,gledao sam YT ali mu je GUI bzv.

Sent from my iPhone using Tapatalk
boycek68 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 03:10 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Koji DAW koristite?

Quote:
Originally Posted by boycek68 View Post
Po sto onda ne uradi on za Reaper bolji GUI kad klonirao ostale ,iskreno izgleda kao GUi iz Win 95 klasik PC sa natrpanim tekstualnim opcijama. ��Sorry moje misljenje. ��
A ne sumnjam da radi odlično kao DAW, danas su svi DAW tu negde,skoro izjednaceni,gledao sam YT ali mu je GUI bzv.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je vec stvar preferenci i filozofije softvera verovatno... Covek koji je dizajnirao default GUI za Reaper 5 i jos nekoliko popularnih tema je http://www.houseofwhitetie.com/ , mislim da on nema problem sa tim da napravi lep gui

Jednom kad se naviknes na Reaper, na stabilnost programa i funkcionalnost, u mom slucaju nema nazad
Jan is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 12:48 AM   #3
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Ko ne uloži ne moze da zaradi jer ga na kraju izuje neki maler pa to sto zaradio ode na razne probleme😊 Razumem one koji u početku karijere naprave posao sa narodnim programima pa na kraju ulože u org DAW i neke plagove,hardware,studio itd.. Ja još od Atarija imam org DAW ,ipak ti je to alat sto te hrani,a znam da se na kraju isplati( po sebi znam) 😊 Ako vam se svidja Reaper kupite ga 60€ nije neka para 👍🏻
Slazem se da svako ko je u mogucnosti treba da kupi softver a pogotovo ako je ovako jeftino, ali nije to bila poenta mog posta. Hteo sam da kazem da kod Reapera nije presudna cena vec sveukupan kvalitet i stabilnost programa.

Izgled nije nesto fensi ali stvarno cak i u okviru default skina imas da biras desetak razlicitih izgleda traka tako da svako moze da ga prilagodi sebi. Ima bas dosta razlicitih opcija kada je izgled u pitanju. Meni licno odgovara default skin, navikao sam se na njega i ne deluje mi bas toliko ruzno. U svakom slucaju na listi prioriteta, izgled mi je pri dnu.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 05:00 AM   #4
obicni user
Member

Činjenica je da na kraju od desetak stotina skinova na netu izgleda da jedino defaultni ima sve kak spada. Najcesce neki super skin koji osvaja na prvu poslije ispada danema neku kljucnu funkciju nigdje na vidiku. Ili pak je sve zbrljano zbok rezolucije ( a ista je kao ona u opisu skina) a sto se tiće kupovine... Legalno mozes imati trial koji je ful funkcionalan, i to beskonačno. Razlika je jedino sto gore pise trial. I uz nekoliko besplatnih setova plagina i indtrumenata moze se napraviti a prvenstveno naučiti puno toga legalno za 0 eurica, dinara, kuna, maraka....
obicni user is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules