Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2010, 09:22 AM   #11
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Default Re: ear plugs?

Evo me matori...mrdam! Ti?

Sa ovim shto sam probao chujesh i prichu,i nemash frku kad ti se neko dernja na uvo zbog glasne zike, pa ti sjebe uvo vishe od muzike.
Probaj ih,nishta te ne koshta.
Elf is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 10:57 AM   #12
marcos
Member

Quote:
Originally Posted by allegrosteva View Post
Uf, steta juce sam prolazio kroz Zg. Koliko one menjaju zv. sliku? Ja vec dugo koristim http://www.ohropax.de/10-1-soft.html i prezadovoljan sam, kostaju 400 din samo me nervira sto mogu da se koriste po 5 puta(ima 5 10 komada u pakovanju). pise da spusta za oko 35 db na 120 db i da je malo menja ton ali meni se cini da malo vise spusta oko 1k
Ziveli

pa ovi moji bi trebali linearno sti?avati sve oko 30 db...sad ?ta znaći linearno.... meni odgovara kako se pona?aju prema zvuku, jako očiste sub (mislim da ispod 60 hz ne pu?taju gotovo ni?ta) i neugodne visoke od činela npr. Probao sam neke sa filterima (- 15 db) ali mi je low mid bio tako umuljan da nisam razumio tonove na basu. Probao sam jednom miksati sa njima i dobio zanimljive rezultate

Meni su osobno najdra?i na koncertima kad ti ekipa urla u uho
marcos is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 12:30 PM   #13
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Thumbs down Re: ear plugs?

Quote:
Originally Posted by marcos View Post
Meni su osobno najdra?i na koncertima kad ti ekipa urla u uho
Indeed!
Elf is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 02:19 PM   #14
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Quote:
Originally Posted by voomighty View Post
Gde kupujes te OHROPAX, apoteka... muzicka radnja..... nesto trece?
Apoteka (u Obrenuvcu ih ima na dva mesta), za bg ne znam. Osim toga sto je zvuk prilicno dobar sa njima svidjaju mi se i zato sto su neprimetne, u boji koze su i nista ne viri iz usiju. U svakom slucaju tople preporuke
Old 02-11-2010, 02:22 PM   #15
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

hvala, provericu u vecim apotekama.
voomighty is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 07:26 PM   #16
Pendula
Junior Member

Pendula's Avatar

Taj F.
?ta se radi? Osim ?to se ?tancuju trake za veleprodaju u Beatport Super Marketu hehe ... plus lejblovi, ploče etc ... postali ste mega zvezde kad porastem biću Du?an
uostalom, ?ta radi debeli? pozz ga

javi kad bude neki dobar prty, da navratim

back2topic ...

Pa kako ni?ta me ne ko?ta? a tih 250din.? hehe, ?alim se.
uzeću ih, probaću u svakom sl. nisu skupe realno a i slu?iće dok se ne pronađe neko dugotrajnije re?enje!

nego, imam ja pitanje za sve prisutne!
?ta vi mislite o ovim ETY?Plugs? High-Fidelity ER20 ear plug-ovima? cena im je 12,95$ par ...
imaju 2 veličine, standard & large ...
ka?u da se muzika i glas čuje potpuno prirodno, dok redukuje ostalo ?to nije zdravo. nekako mi se čine kao best buy!
e sad, ja mislim da poručim ovo, ako neko hoće da poručim i njemu nek se javi na pendulabgd@gmail.com da se dogovorimo, podelićemo po?tarinu ... ja mislim da ih poručim za jedno 20-tak dana.

?ta vi mislite o njima?

ili pak neko ima neki drugi predlog?
Pendula is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 07:43 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pendula View Post
nego, imam ja pitanje za sve prisutne!
?ta vi mislite o ovim ETY?Plugs? High-Fidelity ER20 ear plug-ovima? cena im je 12,95$ par ...
imaju 2 veličine, standard & large ...
ka?u da se muzika i glas čuje potpuno prirodno, dok redukuje ostalo ?to nije zdravo. nekako mi se čine kao best buy!
e sad, ja mislim da poručim ovo, ako neko hoće da poručim i njemu nek se javi na pendulabgd@gmail.com da se dogovorimo, podelićemo po?tarinu ... ja mislim da ih poručim za jedno 20-tak dana.

?ta vi mislite o njima?

ili pak neko ima neki drugi predlog?
Hehehehe, ako malo bolje pročita? ?ta su ti ljudi pisali do sada mo?da naiđe? i na prvi odgovor koji si dobio:

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Licno sam probao 4-5 varijanti ( vosak, pena, plastike ... itd. ) ali su mi se ove pokazale kao najbolje i najudobnije ( sto je jako bitno) http://www.etymotic.com/ephp/er20.html
Stize postom provereno
Pozdrav,

Vasa
Old 02-11-2010, 11:18 PM   #18
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Interesantno, ljudi pitaju a ne citaju dobijene odgovore

Da ponovim, ti pomenuti cepovi su mi do sada najbolje legli po svim parametrima

- Nivo atenuacije u praksi jee oko 20db na freq od 500hz pa na vise, ispod 500hz je oko 15db
- Udobnost odlicna
- Estetika takodje dobra, vrlo malo vire van a i to sto se vidi je prozirna plastika
- Cena i pakovanje

U veoma bucnom prostoru sa jakom reverberacijom (hale, klubovi sa puno stakla.. itd. ) rade sjajno, osecaj je kao da je neko stinuo MUTE na visak refleksija i samim tim se sve cuje veoma jasno. U situaciji kada neko hoce da prica u extremnoj buci vrlo cesto moram da se odmaknem od sagovornika jer mi se deranja u usi a ja ga savrseno cujem i sa pola metra i vise razdaljine. Itd. .... Eto nadam se da sam ti pomogao, pod uslovom da procitas

Last edited by Moritz; 02-11-2010 at 11:22 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2016, 10:08 AM   #19
Darsus
Member

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
U veoma bucnom prostoru sa jakom reverberacijom (hale, klubovi sa puno stakla.. itd. ) rade sjajno, osecaj je kao da je neko stinuo MUTE na visak refleksija i samim tim se sve cuje veoma jasno. U situaciji kada neko hoce da prica u extremnoj buci vrlo cesto moram da se odmaknem od sagovornika jer mi se deranja u usi a ja ga savrseno cujem i sa pola metra i vise razdaljine. Itd. .... Eto nadam se da sam ti pomogao, pod uslovom da procitas
Bas ono sto bi meni trebalo. Hvala! Sto se velicine tice, znam da je svako uvo drugacije, ali koju si odabrao? Jel ima uopste potrebe za large fit?

Jel zna neko ima li ih kod nas sada ili moram ipak da narucim? (na netu ne nalazim)
Darsus is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2016, 03:38 AM   #20
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Ko je iz Bg-a ima da se uzme alpine pro atenuatori. Low profile, vide se tek kada vas neko zagleda, imate 3 nastavka da birate u zavisnosti koliko cete da ubijete feeling tj zvuk.Udobni su, dobijate i nastavak sa kojim gurate sto dublje u usni kanal. Jeste smor prvih 10-20 min ali kasnije se naviknete. Ja hocu da umrem kada treba da ih skinem jer mi je onda preglasno u klubovima.

Atenuatori su MUST s obzirom da se bavite ovim poslom i da vam je sluh najbitniji !

Cena oko 3000din barem kada sam ja kupovao ...
ugljesa is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ko ih izradjuje u srbiji?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules