Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-06-2015, 03:00 PM   #41
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Tegajte prijatelja koji tvrdi da moze cuti razliku izme?u analogne konzole i ITB

Quote:
Originally Posted by Plishani View Post
Hajd', kad već igramo ping-pong:
Massey L2007, Avid (Euphonix) channel strip, Sony Dynamics (onaj originalni, ugradjen u OXF-R3 konzolu), ovako, na brzinu.

Bajdvej, iz čiste radoznalosti, prilikom tog digitalnog raspadanja, koji je otprilike nivo (RMS) signala na ulazu u procesor (plug-in)?

p.s. meni taj Api zvuči raspadnuto čak i kad samo proturim signal kroz njega, bez kompresije... izgleda da imamo različito shvatanje raspadanja.
ja sam tome našao primenu . Ne kao first choice svakako.

Čak mi je suludo poslužio u mom izletu u SFX dizajn za scene 6.aprilskog bombardovanja. Nisam u bankama uspevao da nađem adekvatno jezivu exploziju da me kupi. Ali uz rbass pa u neku suludu gainstrukturu gde output level API2500 (pričamo o waves) igla, više sekundi ne silazi iz zakucanog položaja... ee taj neki KREEEK me je podsetio na detonacije kakve pamtim..

inače ga mećem na nedovoljno ubedljive rock doboše, 30ms attack pa po potrebi gazi
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2015, 03:00 PM   #42
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Tegajte prijatelja koji tvrdi da moze cuti razliku izme?u analogne konzole i ITB

Quote:
Originally Posted by Plishani View Post
Hajd', kad već igramo ping-pong:
Massey L2007, Avid (Euphonix) channel strip, Sony Dynamics (onaj originalni, ugradjen u OXF-R3 konzolu), ovako, na brzinu.

Bajdvej, iz čiste radoznalosti, prilikom tog digitalnog raspadanja, koji je otprilike nivo (RMS) signala na ulazu u procesor (plug-in)?

p.s. meni taj Api zvuči raspadnuto čak i kad samo proturim signal kroz njega, bez kompresije... izgleda da imamo različito shvatanje raspadanja.
ja sam tome na?ao primenu . Ne kao first choice svakako.

Čak mi je suludo poslu?io u mom izletu u SFX dizajn za scene 6.aprilskog bombardovanja. Nisam u bankama uspevao da nađem adekvatno jezivu exploziju da me kupi. Ali uz rbass pa u neku suludu gainstrukturu gde output level API2500 (pričamo o waves) igla, vi?e sekundi ne silazi iz zakucanog polo?aja... ee taj neki KREEEK me je podsetio na detonacije kakve pamtim..

inače ga mećem na nedovoljno ubedljive rock dobo?e, 30ms attack pa po potrebi gazi
Old 22-06-2015, 01:57 PM   #43
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Ukradoh od jednog FB prijatelja, naturalizovanog Kineza koji voli da postavlja duple postove:
Attached Images

Old 24-06-2015, 03:18 PM   #44
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a šta ću kad ovde sve ide preko VPN, dobro je i da uopšte vidim rumski. Baguje nešto pa lupa duple
Old 24-06-2015, 05:11 PM   #45
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Šalu na stranu, ima li tamo cenzure interneta kao što se priča?

Pozdrav,

Vasa

P.S. Srećom odlutasmo od Steven Slate Warsa

Last edited by awacs; 24-06-2015 at 05:11 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2015, 05:43 PM   #46
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne radi Google niti jedan njegov servis (gmail, drive, map, yt), ali je veći problem što ne rade ni sajtovi koji imaju google ads, a to je velika većina sajtova današnjice. Naravno, ne radi ni Facebook (ironično, juče sam bio do HongKonga opet, koji se vodi kao autonomna celina i ne važe kineski zakoni, svi piče FB ) Valjda ne radi ni twitter, ne koristim ga pa ne znam. Što meni još teže pada, ne radi ni Wetransfer, ni torrenti, ni manje više ništa glomazno ne mogu da šaljem ni da primam. U prevodu, uglavnom Kineski net i njihovi rade, Yahoo i malo te boranije.

ALI.

postoji workaround za sve to, a to je korišćenje VPN (virtual private networka). Jednostavno, instalirate softwer, koji vam kao proxy služi kao prozor u svet, tj, on prijavljuje sajtovima da niste iz Kine, već neka druga lokacija. Zapravo, vi i ne pristupate tim sajtovima, nego VPNu, a on u vaše ime ide dalje i tako "tunneluje" ceo saobraćaj. I onda sve radi.

ALI

nisu kinezi sisali vesla, pa budući da su najveća svestka piratsko-hakerska sila, izlažu sve VPN servere na svetu ozbiljnim napadima, od kojih se ovi sa manje ili više uspeha brane, i tu se situacija neretko menja iz sata u sat. Naravno, postoje besplatni VPNovi, koji su samim tim i manje uspešni u odbrani od istih, a postoji i par "jačih" igrača, koji se plaćaju (ne preterano skupo, 50ak USD za 6 mesečni subscription) i oni se dosta dobro drže. Rade i na smartphonovima. Ali čak i kad rade, imaju osetno niži protok, od inače suludo ozbiljne kineske internet infrastrukture . Ovde optika ide u sve novije zgrade, piči se po 100 i više mbit lagano, al džaba, samo za lokalne sajtove. Tako da iako imam 4g telefon i full 4g mrežu po celom gradu, optiku na gajbi , i dalje retko mogu da gledam YT klipove bez seckanja, HD je već zadatak, a ni download fajlova ne sija :/

Sve u svemu, frust. Al šta ćeš.
Old 24-06-2015, 05:49 PM   #47
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Sve u svemu, frust. Al ?ta će?.
Nije ni to lo?e, bar te situacija natera da se bavi? realnim ?ivotom.

Pun pozdrav,

Vasa
Old 24-06-2015, 05:58 PM   #48
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne, samo vi?e vremena gubi? blenući u ekran

?ta ću, ta sam generacija, kad gledam u taj ekran ko i da nisam oti?ao, tek kad ugasim skontam de sam. Sve je kao neka kulisa.
Old 24-06-2015, 06:35 PM   #49
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Odvići će? se, biće ti bolje

Pozdrav,

Vasa
Old 24-06-2015, 07:35 PM   #50
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ne, samo vi?e vremena gubi? blenući u ekran

?ta ću, ta sam generacija, kad gledam u taj ekran ko i da nisam oti?ao, tek kad ugasim skontam de sam. Sve je kao neka kulisa.
kad smo vec kod toga...jel si emigrirao sa sve porodicom na duze staze ili sam, onako gastarbajterski..da overis situaciju?
I kako ide? Sta radis tu?
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules