|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Po tome je automobil izmisio onaj koji je bio lenj da krene na posao biciklom 2 sata ranije, pa mu sada treba samo 20 minuta ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
@loscolorados: Nije mi palo na pamet da preslu?avam one primere jer ne verujem u superiornost analognih EQ-a, kompresora, sabirnica i ostalih sranja isto koliko ne verujem u superiornost SS (ili bilo čijih) virtuelnih konzola. Onaj kome je potreban analogni ?zvuk? da bi bio srećan je prilična budala, isto kao i onaj kome je potreban ?digitalni zvuk?. To su dva načina rada, a ne dve vrste zvuka. Zvuk je negde drugde. Mislim da se u tome sla?emo. Ima mo?da samo jedna stvar u kojoj se ne sla?emo: nije va?no da li je Lex Luger radio bitove na krekovanom FL ili na kupljenom MPC, va?no je i ko je brbljao preko toga. Pop muzika je zajednički poduhvat. Mo?da ti ume? da uradi? isto toliko dobre bitove, ama nema? kome da ih uvali?. Geografija i komunikacija su čudo. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 15-06-2015 at 08:20 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Ja cu samo reci: plugini se raspadaju pri vecoj vrednosti, na primer kompresije, to u hardveru nema, a i sire zvuci stereo slika kada prodje kroz hardver, bolja je separacija samih zvukova i dubina iz nekog razloga.
I vazi za vece vrednosti od 2db. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Lično mislim da je najgora stvar u digitalnom svetu proizvodnja pluginova koji „verno rekreiraju” hardver. Dubina, širina, separacija, „toplina” ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 16-06-2015 at 12:37 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
MAO
|
![]()
a šta te je u analognom domenu sprečavalo da to uradiš?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
VIP Member
|
![]()
Za početak to što u miksu nisam raspolagao sa više od tri reverba i jednog stereo kompresora
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#28 | |
Member
|
![]() Quote:
Koji se to analogni kompresori ne raspadaju pri većoj vrednosti (neću sad da se hvatam za onih 2 dB)? Koji to analogni mikseri i kompresori mogu da podnesu visoke nivoe? Mislim na sprave sa kojima si ti radio i sa kojima ima? iskustva. Iskreno me zanima. Većina analognih sprava koje sam ja koristio je bila sumnjivog kvaliteta, kada je integritet zvuka u pitanju. Mo?da nisam imao sreće do sada... ili sam sve to slu?ao na previ?e dobrim monitorima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pun pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
API 2500... E sada ti meni objasni, koji se plugini ne raspadaju kada stavis ratio veci od 2, i kada momacki nagazis kompresor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Konzole (mixeri) | Arthur | Analogija | 66 | 02-06-2015 09:58 AM |
Da li postoji pogram koji sam moze da utvrdi brzinu neke pesme? | disco violence | Audio Software | 9 | 19-12-2007 07:20 AM |
Ovo morate cuti - KRAJ!!!! | OFF | Promocija radova | 43 | 07-07-2006 01:17 PM |