Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2015, 03:31 PM   #11
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Tegajte prijatelja koji tvrdi da moze cuti razliku izme?u analogne konzole i ITB

em offtopičarite em se međusobno razumete ko ja sa kineskim taksistom na engleskom jeziku.

elem, ako neko ima realno naložen, neg baci uvo na ovo, živo me zanima dal iko čuje išta.

Boki opet prosipa vojvođansku melanholiju, valjda će se opet samobanovati u nekom trenutku :wicked:

a taj mali što je na poluispravnom pciju i fruity loopsu napravio 5 miliona, svaka mu čast, sasvim sam ubeđen da bi da se rodio 20 godina ranije, to isto uradio i na taskamovom 4kanalcu, ili nečemu još opskurnije, što samo znači da je TRUE posvećenik tome što radi i da ima neku IDEJU šta ko želi da čuje i plati. To ne znači da će svako sa fruitijem to uraditi, naprotiv, niti će svako sa AMS NEVE dobiti gremija za produkciju.

A opet mislim da si i ti Loscolorados mašio poentu tj pucaš van ose kad misliš da svi starci ne veruju da je išta moguće uraditi na ITBu. Niti je teško dokazati da skoro svaki ozbiljniji komad opreme koji košta neke novce, zapravo doprinosi kvalitetu zvuka, samo je pitanje ko šta želi i kome je koliko stalo do superiornosti zvučnog kvaliteta, ko što je pitanje koliko to uopšte donosi novca.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2015, 03:58 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Tegajte prijatelja koji tvrdi da moze cuti razliku izme?u analogne konzole i ITB

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Po meni je impresivno to sto je sa svojih 19 godina Lex uradio.
I po meni je impresivno, to ne dovodim u pitanje. Impresivno je i šta su Bitlsi i Stonsi uradili kao klinci, ali radi se o tome da niko od njih ništa nije postigao s?m. Industrija (kad ju je već @loscolorados pomenuo) i njeni parametri su kudikamo komplikovaniji od cene i vrste tehnologije.

Kenjam na ovu temu čisto da ne bi ispalo da je tehnologija uopšte bitna, jer nije, a i zato što je Boki (koliko god bio nasekiran i žučan) više u pravu. Ili je makar manje u krivu od našeg mladog kolege. Makar zato što ima malo više realnog iskustva u komunikaicji sa realnim ljudima.

Pozdrav,

Vasa

P.S. @Arthur: Bilo koji off topic na teme poput ove je bolji od on topica.

Last edited by awacs; 11-06-2015 at 04:01 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2015, 04:14 PM   #13
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post

Boki opet prosipa melanholiju, valjda će se opet samobanovati u nekom trenutku :wicked:
Hehe, nece cika Arthure...

To ja samo volim da "poplasim" ljude malo. Nezadovoljstvo je najjaci pokretac. Da su ljudi zadovoljni, jos bi ziveli u pecini.

...sto i nije tako losa zamisao ponekad...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2015, 06:58 AM   #14
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Da su ljudi zadovoljni, jos bi ziveli u pecini.

...sto i nije tako losa zamisao ponekad...
Dobra akustika.
Old 12-06-2015, 02:25 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Nezadovoljstvo je najjaci pokretac. Da su ljudi zadovoljni, jos bi ziveli u pecini.
Lenjost je jo? jači pokretač. Da ljude nije mrzelo da hodaju ne bi smislili ni točak, ni telefon, ni internet. A da ih nije mrzelo da sviraju ne bi smislili sempler.

Pozdrav,

Vasa
Old 13-06-2015, 12:20 AM   #16
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Lenjost je jo? jači pokretač. Da ljude nije mrzelo da hodaju ne bi smislili ni točak, ni telefon, ni internet. A da ih nije mrzelo da sviraju ne bi smislili sempler.
Kao ?to reče Mirko Ilić, plug je izmislio onaj ?to je bio previ?e lenj da na vreme okopa njivu, pa je upao u cajtnot.
Old 13-06-2015, 05:29 PM   #17
loscolorados
Member

zanimljivo da mi jo? niko nije odgovorio na temu, a svi puni pri?a o "analognoj toplini" niko ni da proba
loscolorados is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2015, 07:02 PM   #18
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Pa, na temu su ti odgovarali ovi koji su ipak malo i radili zvuka, a to su ljudi kojima to pitanje razvuce osmeh, kad su u dobrom raspolozenju

Toplina analogije mladosti lepa li si.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2015, 09:23 PM   #19
bole
Member

Danas uz racun za racunar dobijas gratis diplomu muzicara, dj a, producenta, snimatelja, miksadzije, dizajnera, programera, fotografa, montazera, reditelja i to te cini srecnim... pa zato treba da shvatis tu frustraciju ljudi koji su ranije godinama rintali i godine trosili da bi dosli do zvanja koje imaju i nemoj im stajati na muku. Vjerovatno im je krivo sto se nisu rodili prije 20 god. u ova divna vremena youtubeova, fejsbukova, sajber produkcije svega i svacega gdje mozes postati sve ovo sto ti racun od compa pruza...Ali nije toliki problem da li ce neki "staronja" cuti ili nece detalje zvane "analogna toplina sprave" jer je to jedan od 5000 elemenata muzike koju uzmes da snimas, nego je problem sto mladi vlasnik racuna racunara ne cuje i ne razumije razliku izmedju Jimi Hendrixa i Jay Z a. Bitno je u ovoj prici da budes svjestan da trenutno u svojoj sobi imas vece mogucnosti od vecine producenata koji su bili aktuelni do dig. ere snimanja ....i da, da nema tolike razlike u itb i otb , ali treba da budes svjestan da takvih kao ti sa racunima racunara trenutno ima na stotine miliona koji imaju ambiciju da budu neki X faktor, pa ti vidi cije je vrijeme bilo gore ili bolje, lakse ili teze... i da li je bitna traka ili hdd

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
Old 14-06-2015, 01:37 PM   #20
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Ovakve priče me uvek podsete na intervju sa jednim projektom zvanim
X-Dream. Na pitanje "mac ili pc" su odgovarali "oba".
Tako i ovo. Koristimo najbolje od oba sveta i lepo nam. Barem meni.
Elf is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules