Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-05-2015, 02:06 AM   #11
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V. 3

ma konverziju ne trebas ni spominjati, 2015-ta godina, sve je to isto oduvek haha

da, ableton, reason, prica za sebe (sto se tice izgleda)

btw- puno bagovit!! sastavio dve virtual gitare u multi instrument , snimio trak,
stavio dva wavestation, snimio trakove, peti kanal ukljucih drum njegov sempler da snimim i zastopa ceo sound, program reaguje start stop i ostalo ali zvuka nema,
isto mi zabagovalo oko nekog preseta multi instrument, i izadje sam iz programa.

ako ste na verziji net za mase cim spojite na net necete moci uci u njega, kaze nelegalno, samo iskljucite net i ulazi odmah u daw, tamo na forumima vidim jos nisu to skontali, misle mora se odraditi ponovo a nisam logovan da im napisem.
isto mozete kad udjete u s3 se logovati na presonus sajt i skinuti sve sto hvali. probao radi.

sta sam jos otkrio, vuku procesor uzas neki njegovi preseti , ode quad na 40 posto za neki jebeni pad. znaci stavi jos jedan kanal i to je to pesma s dva kanala , hahah , a sve nesto optimizuju!! sto godine prolaze sve vise i vise to pojede procesor.
fakticki, ako nemas neki hardwer sint sa presetima jebi se. ili se muci sa freeze ili render to audio i onda sto si odsvirao odsvirao.

mislim da mi je sad kad malo sagledam sve, bitwig i dalje broj jedan (cak i mixcraft7)
a cubase 5 forewer rula i dalje haha

testirajte. javljajte bilo sta sto skontate..

Last edited by branoy; 22-05-2015 at 03:57 AM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 06:26 AM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Očekivao sam da će me S1 kupiti al mrk...

Odložio sam kupovinu Cubase 8-ice misleći da će mi se možda dojmiti S1 v3, al ništa... Sve što sam želeo pre od nema...

VCA grupe-nema.

Organizacija efekta iz inserta na mikseru - nema (ili makar neki search) nego mora drag n drop sa browser window-a.

Modifikovanje šta da bude na klik i eventualni hand tool na srednji klik (ala fotosop ili cubase) za screen panning i skrol kroz projekat nema.

Gui je lep ali je i spor, barem kod mene... Verovatno mi treba jača grafička karta.

Jedino što mi se sviđa je ovaj mikser što se uvećava sam od sebe i to je to...

Reaper će mi uvek biti daw broj 2, jer ima boljke preko kojih ne mogu da pređem plus uopšte mi se ne sviđa kako su rešene vca grupe za sada u beta verziji 5ice, plus nema kao Cubase variaudio ili kao S1 Melodyne...

Trenutno testiram novi Samplitude, uradiću jedan miks sutra u njemu i za par dana napokon odlučujem šta će biti, al izgleda da će biti C8pro. Ali 7ica mi je jako išla na živce jer mi waveform signala u 7ici izgleda neprecizno, kao da mu je smanjena rezolucija u odnosu na pređašnje verzije, nadam se samo da ako je tako isto na C8pro da ću se navići...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 12:48 PM   #13
tajna92
Member

tajna92's Avatar

Nisam siguran na osnovu cega @branoy "kudi" S1v3?

Ja ga imam od momenta kad je izasao, upravo dovrsio aranzman sa 10 traka u kojima na tri imam po 3 "multi" instrumenta I svi su kanali VST, nesto Presence XT, nesto Kontakt sa stock I Waves plugin efektima.

Jedini bug koji sam otkrio je scratch pad a na to se mnogi vec zale. Kod mene "zaglavi" samo u 32bit programu kad kliknem "delete scratch pad".

Ostalo sve radi besprekorno za sada.

Inace koristim Win 8.1 64-bit, i7 - 4770 @3.40 GHz, 16Gb Ram.

O opcijama ne bih jer je to ipak stvar ukusa I navike, meni je S1 u svakom smislu (audio i midi) savim dovoljan.
tajna92 is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 05:19 PM   #14
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

pa pravio sam i ja prvi demo sa mozemo reci proverenijim stvarima, klasika , malo veg samples, kontakt 5, nexus i to, drugi projekat , posao raditi zahtevnije. puce sound ,zakuca mi audio kartu, inace mi je na 4ms karta, morao restart kompa da dodje presonus firepod sebi haha.
stavio gitariste u multi split, radilo, dosao do petog kanala zakuca .. znaci bagova imaa i bice. a to mi se ni malo ne svidja ako tako krene odmah. ne bih mogao imati volju da pocnem nesto onda praviti ozbiljno ako ce to se kad tad sjebat, puknuti.
32bit sam koristio s3
branoy is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 10:33 PM   #15
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Veca potrosnja cpu-a nego u predhodnoj verziji, 64bit, mix u pitanju sa ne mnogo stock plugina.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2015, 05:14 AM   #16
tajna92
Member

tajna92's Avatar

Tacno je da je CPU vise opterecen u odnosu na v2.

@branoy Kad koristis 32Bit system onda si ogranicen na 4Gb Ram-a, bez obzira koliko imas ubaceno u masinu, sto je prilicno malo za ozbiljnije multitrack audio + VST projekte.

Ja bih na tvom mestu prvenstveno preistpitao system na kome radis pa onda software. Po tvom pisanju pretpostavljam da tvoj PC nije iskljucivo namenjen za audio rad...
Old 24-05-2015, 06:17 PM   #17
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ne znam zasto su napravili da gain reduction metri na mixeru rade samo sa presonusovim plaginovima, inace sa third-party plaginovima se ne prikazuju...nadam se da ce to ispraviti sa nekim updejtom...
a i kad se grup-uju plagini na nekoliko kanala, u pt i cb kad se glavni sa kog su kopirani parametri bajpasuje svi se bajpasuju, ovde svaki za sebe mora i ako su svi u grupi... to malo iritira i usporava rad... ima jos dosta stvari koje su trebali da srede, ali ipak, sto bi bata stojkovic reko - ljudi, pa ovo i nije tako lose...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2015, 01:18 AM   #18
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

To ni meni nije jasno za metre, mislim koja je fora samo njihovi plugin-i.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2015, 05:54 PM   #19
tajna92
Member

tajna92's Avatar

Verovatno su uradili neku vrstu integracije indikatora sa plug ina i onog sa fadera, kako bi uopste integrisali "third party" plug in???

Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules