|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Skinuo demo - utisak/jedna rec - WOW
![]() Workflow je neverovatan, mixer sa razlicitim pogledima - fenomenalan (ima 4 vrste setupa mixera, sa playlistom kanala koja moze da se linkuje sa kanalima u arrange view-u!). Usudio bih se reci da je miksovanje mnogo bolje nego na Pro Tools-u a da ne pricam na Logic-u i Cubase-u. Folderi sa grupama za edit i za miksing, direktan bus na mixeru za folder itd. Sve informacije se nalaze na :http://studioone.presonus.com/ ![]() Video o ARA protokolu i Melodyne integraciji (MUST SEE ![]() http://www.youtube.com/watch?feature...&v=F3J8SFhoe10 Nekoliko clipova o S1V2 sa youtube-a: General overview: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Ih3nLeq0Cfg Track Management: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=RWwB0_GqA7A Comping: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=zLQ9-y5JD_g Project Page Enhancements: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=LCGiZhnRh7s Transient Detection and Editing: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=VYDJ_UpPFVY Presonus - svaka cast! Ovakav napredak i podrska, lakoca koriscenja i kreativnost workflow-a u S1V2. Konkurencija, drz'te se ![]() Cubase/Logic killer? ![]()
Imagination is more important than knowledge [Albert Einstein] Last edited by euphoric; 18-10-2011 at 05:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Odlicno su ga odradili,svaka cast za Presonus.Integracija sa Melodyne-om ce sigurno da isprasi turove ostalim uspavanim seq.Nadam se samo da ce ovaj potez biti stimulans svima da urade isto,ili nesto slicno, jer mi se bas i ne menja Logic u kome radim vec zilion godina.Inace sve ostalo je vec vidjeno,cak i gomila ovih tastera kao da je precrtana.Koliko je u sustini Presonus kao sequencer stabilan,brz???Kakva je integracija sa externim spravama?Interni plug inovi?Mozda bi cak i probao malo da se poigram njime
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Probao sam i prvu verziju Studio One-a i radio je odlicno, ultra stabilan i brz, ali su mi nedostajale stvari iz logica, pretezno editovanje vise partova midija odjednom, channel strip u inspektoru, groove templates, folderi itd.. Medjutim, danas kada sam probao sve ovo iz verzije 2, daleko prevazilazi sva moja ocekivanja od sledece inkarnacije bilo kojeg softvera, promene na bolje su ogromne.. Verzija 2 je bukvalno potpunila sve nedostatke sa kojima je kaskala za Logic-om/ Cubase-om i premasila ih u mnogim delovima, a stare stvari u kojima su bili bolji od konkurencije (workflow, workflow, workflow) jos su usavrsili! Koliko je samo godina trebalo Steibergovim i Apple-ovim developerima da krpe, nadogradjuju, menjaju stastavljaju delove koda koji su tu jos iz 80-ih godina i da dodju do danasnjih monstruma od softvera koji vladaju DAW marketom vec decenijama. Mislim da je upravo to problem, jer su se Steinberg, Avid (ex Digi), Apple (ex Emagic) i donekle Cakewalk veoma ulenjili (usled nedostataka prave konkurencije sa novim idejama), uzeli svoje parce trzista i pruzali korisnicima sacicu novih ideja i stvari u novim inkarnacijama softvera za velike pare.. Kako je vreme odmicalo, konkurencija se sve vise budila sa novim idejama i tu je sigurno najvece parce trzista uzeo Ableton sa Live softverom koji je "zaziveo" tek od verzije 4, uveo neke nove ideje i napravio "svoje trziste" - performance daw, koje je gradio sve do verzije 8 u kojoj je skoro 3 godine. I dalje Live u svom segmentu nema konkurenciju ali je poznato da uskoro dolazi novi "performance daw" od strane ljudi koji su nedavno (pre 2 god) napustili Ableton usled unutrasnjih "ne suglasica". Slicna je i situacija sa Studio One software..Kreiran je od strane ljudi (Wolfgang Kundrus koji je bio glavni arhitekta za Cubase, jos od vremena Atarija) koji su napustili Steinberg (cini mi se u vreme kada ih je kupila Yamaha, listu sa developerima mozete naci ovde http://www.presonussoftware.com/en_U...d=company-team ) a bili su glavni projektanti za Cubase/Nuendo i VST(i) standard (ni manje ni vise)..Otisli su jer je cika Karl (Steinberg) terao svoju pricu sa razvojem Cubase-a/Nuenda, nabacivanje jos funkcija i dzidza-bidza u cubase a i ovako glomazni kod i dalje sadrzi portove sa Atari-ja, sto je Wolfgangu smetalo jer je sa svojim timom hteo iznova da napise Cubase..Naravno, doslo je do nesuglasica i Wolfgang je sa ekipom napustio Steinberg, krenuo da radi novi engine, koji je kasnije otkupio Presonus i ceo softverski tim zaposlio! I eto nas sada sa Studio One-om koji ima nesto sto Cubase/Logic/Pro Tools nemaju - svez, optimizovan kod koji se definitivno oseti pri radu sa S1.. Eto nas i kod price o verziji 2 koja je definitivno stabilnija, utegnutija i nadasve brza od Logica narocito..Mnogo su promena napravili, mnogo korisnih detalja ubacili. Naravno, ne postoji savrsen DAW software, ali me neko pita, Studio One je definitivno na putu da to bude! Sto se tice tvog pitanja integracije sa hardverom, tu tek briljira! Pogledaj ovaj video i bice ti jasno koliko je napredniji i jednostavniji rad sa midi kontrolerima u odnosu na konkurenciju, a video je jos iz verzije 1, sada je jos prosirena podrska! http://www.youtube.com/watch?feature...&v=a56Rq7Z1LJM Sto se tice hardverskih efekata, ima odlican pipeline sistem preko plugina ili direktno sa ulaza (inputa). Interni pluginovi - efekti jako dobri (definitivno u rangu sa Logicovim, neki i bolji za moj ukus, kao npr EQ) ali ih je manje nego u Logicu. Instrumenti su definitivno ispod ranga Logica ali mi je sampler mnogo bolji nego EXS24 (ne racunam neke ogromne biblioteke od nekoliko GB) u Logicu, slican je Abletonovom Sampleru u kombinaciji sa Simplerom .. Uh, al' sam oduzio ![]() ![]() Pozdrav ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Superoperater
|
![]()
Mene konkretno zanima jedna stvar koja me je kocila da upotrebim taj Studio One i zbog cega sam pribegavao Sonaru: da li su konacno ubacili neki svoj cross platform sistem - da iz 64bit verzije mogu da pokrenem 32bit vst, ili cu i dalje da se patim sa jbridgeom (kog nikako ne volem) ? U tom segmentu, Reaper je svakako neprevazidjen. Koristi i x86 i x64 ravnopravno, kao da se nista i ne desava u pozadini! Posle njega je Sonar X1, pa tek onda drugi - sa ili bez kombinacije Jbridgea
![]() Druga stvar je SC issue. Cubase koristi svoj sistem za sidechain, Studio One opet svoj (oba, na svu srecu, rade sa VST3 standardom za SideChain), ali sta je sa gomilom dobrih VST2 pluginova koji koriste sidechain i lepo rade pod Sonarom, ali ne i pod Cubaseom i Studiom One ? Da li je tu nesto menjano ? Sto se hardverske kompatibilnosti tice... Cudi me da u verziji 1 nema ugradjenu podrsku za Novation liniju proizvoda. Prepoznaje on lepo klavijaturu, ali mi je cudno da nema neke naprednije fore, tipa da ima preset za studio one i automap... Utoliko vise sto je Novation ustvari deo Presonusa ? Pitam se jesu li to razresili u dvojci ? A kad smo kod Cubaje - niko nista ne prica detaljnije o 6. Voleo bih da cujem i o tome neki komentar... U momentu kad je izasao, nesto se svi uskomesali, neki ga pokupovase, ali od onda ni rec ... ? Quote:
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 18-10-2011 at 08:30 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Hmm..Sto se tice tog 64bit bridge-a, stvarno ne mogu da ti odgovorim, jer sam ja skinuo 32bit verziju, a i koristim OSX, tako da stvarno ne znam nista ni o jBridge-u .. Sidechain - meni sasvim lepo rade svi pluginovi koji podrzavaju sidechain, ali imaj na umu da ja koristim AU a ne VST, tako da ti opet ne mogu pomoci ![]() Sto se tice Novation-a, i ja imam Novation (Nocturn Keyboard 49) i radi mi super i preko verzije 3.7.4, ali moras da podesis da radi sa HUI protokolom..Koliko sam upucen, problem je sa Novation-om a ne sa Presonus-om i na forumu Novation-a su obecali native podrsku za Studio One u verziji 4 automap-a. Novation nije deo Presonusa, nego sestrinska firma Focusrite-a ![]() Slazem se da Cubase-ov VariAudio radi posao za pitch, ali ARA integracija radi daleko vise stvari od toga..Obrati paznju na onaj Melodyne video na 7:50 min pa nadalje ![]() S druge strane, vidim da koristis Sonar, a vidis i sam da je Cakewalk bio "primoran" da unapredi workflow na X1 jer je, ruku na srce, Sonar uvek bio iza Logica, Cubase-a i PT-a, pa je Studio One bio direktna konkurencija i opasnost za Sonar. Vidi se koga je Cakewalk uzeo za inspiraciju ![]() Feature-wise, Sonar deluje kao najkompletniji DAW, ali je njegov problem sto su Cakewalk developeri pokusali da implementiraju sve dobre stvari iz drugih programa, sto je odlicno, ali mislim da je krajnji rezultat iz nekog razloga uvek bio ne uspeh na trzistu, sto iz nestabilnosti softvera, sto iz (koliko sam cuo) lose implementacije.. Da li je Sonar (ne)pravedno zapostavljen na trzistu, znacemo tek kada veliki igraci padnu, ali su veoma male sanse za to. Sve u svemu, cini se da na trziste polako ali sigurno dolaze neki novi igraci, koji ce opravdati svoje proizvode kvalitetom a ne imenom..Pogledajte samo Softube, Celemony, Cytomic, Galbanum (2C Audio), PSP Audioware i drugi .. Ova kriza je definitivno poostrila kriterijume i konkurenciju, nema mesta za puno propusta .. Pozdrav ![]()
Imagination is more important than knowledge [Albert Einstein] Last edited by euphoric; 18-10-2011 at 08:59 PM. Reason: (addendum) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Hvala puno za informacije.Ja ovo barem probavam sigurno.U sustini mi komp u 90% slucajeva sluzi za guranje trackova i editing a editing je ono sto me je ovde odusevilo,mada ga ne podnosim...ali onda daj da barem bude brz
![]() ps.sorry,sada tek videh da si skinuo 32bit verziju.Pokusacu da nadjem negde na netu odgovor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Evo i mene je zainteresovao covjek.
![]()
![]() |
#8 |
Superoperater
|
![]()
*
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 19-10-2011 at 02:37 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superoperater
|
![]()
Focusrite, Presonus, Novation... Sve mi se pobrkalo, greska u koracima!
A sto se ostalog tice - ma nije mi Sonar X1 primarni alat, nekad se narodski Cubase zbuni sa vise od 50 traka u 24bita i mnogo nesto strimuje sa HDDa, pa u tim slucajevima exportovane trake finalizujem u Sonaru X1, koji to radi, za divno cudo - prilicno dobro. Valjda pomaze to sto je 64 bit, pa sabije sve u RAM... Inace X1 je direktno Cakewalkov odgovor na Studio One (cak su i izasli u kratkom vremenskom intervalu, jedan za drugim) i da bi Cakewalk sustigao konkurenciju, izbacili su X1 u debeloj alfa varijanti - totalno nestabilan, sa greskama tipa ne moze da se selektuje grid snap ili tako nesto. Tek sad radi, sa verzijom X1c, posle 15ak patcheva ![]() Moram da skinem taj demo da ga pregledam...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 19-10-2011 at 02:37 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania | shigumicu | Audio Software | 23 | 17-01-2011 04:05 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |
Presonus Studio One Demo !!!! | InsaneEyes | Audio Software | 34 | 11-11-2009 09:46 AM |