Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-01-2015, 09:22 PM   #51
Ice Blue
Junior Member

Ice Blue's Avatar

Default Re: pocetniku treba pomoc! saveti iskusnih!!

@awacs nisi procitao nijedan post koji smo pisali i ne ocekuj da cu opet pisati jer sam ispisivao romane da bi bilo jasnije. Da si malo citao ,skontao bi da sam rekao da sam odustao od izolacije i monitora kako su me ljudi posavetovali jer nemam uslova a ni para za iste.
Da li je bitna informacija za tebe ako ti kazem kojim se poslom bavim? Mislim da je totalno irelevantna.

Jedino sto je ovde bitno , to je kako cu i sta cu dalje u buducnosti (muzickoj buducnosti). A da bi sve to bilo moguce ,potrebno mi je ono o cemu sam pisao.I NE pisi takve komentare ako si samo uleteo ne vezano ni sa cim.Hvala

Last edited by Ice Blue; 25-01-2015 at 09:29 PM.
Ice Blue is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2015, 09:36 PM   #52
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Vidi šefe, ništa to nije novo, ja opet koristim neku "lakše shvatljivu" priču zarad kvalitetnijeg približavanja materije. Ne pričam o tebi nego uopšteno.

Jako se lako danas koriste reči "produkcija, mastering, studijsko, aranžman" itd... Ako je kome lakše, svaka Božija oblast ima sličnu pojavu: Ljudi imaju tendenciju da nešto nazivaju nekim imenom čije značenje potpuno ne razumenju jer to zvuči cool.

Opet, rečnikom auto industrije - "Idem na reli...utegnuo sam Yuga!"

E sad, opet, slom vrednosti je toliki, da na žalost dobar deo ljudi poveruje u to.

Sad vidim...pazi...Awacs ti je uputio naj-ikad-moguće-dobronamerniji mogući reply... On i meni skače po "ganglijama" ponekad...

Vidi, niko nije "protiv" tebe, veruj, saslušaj, polako...zapravo...ok, normalno je da "ujedaš" malo, ok...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2015, 09:44 PM   #53
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ice Blue View Post
Mislim da nije lepo uporedjeno iz razloga zato sto kao sto kazes, imam "stop svetlo" i auspuh od mercedesa ali nemam mercedes i dalje....to znaci da su ljudi dzabe pravili studijske slusalice i zvucnu ,nicemu ne sluze i bacanje su para ako nemam monitore od 5000E sa strane i zvucnu od 10.000E?

Kako mislis da mi preporucis negde da ih cujem gde rade i u kojoj radnji? Cenio bi to

Naravno ,citao sam da je potrebno vreme da se razrade monitori slusajuci omiljeni zanr muzike ili generalno (sve) da bih se ta "opna" koliko sam citao "razradila" . I citao sam da se ne savetuje glasno produciranje muzike u makar prvih mesec dana ,iz razloga koji sam napisao iznad. Ako gresim ,cenio bih ispravku
Izvini sto smaram sa pisanjem ali ,ne razumem sta mislis pod 3/4 opreme je "jeftina oprema" ?
A ne razumem ni ovo zadnje sto si napisao (poredjenje auto industrije da bih lakse razumeo) ali mi je zapravo otezalo samo...:/

Situacija je takva kakva je. Uzmi šta moraš.

Opet ću se vratiti na "trud".

A ne kažem jer bih da te zezam, već mislim da može. U krajnjem, ima i ovde ljudi na forumu, imaju neka studija, pitaj, polako samo, ne misli da su tu zbog tebe. Dakle, ne znam iz kog si grada ili blizine istog... pogledaj i preko drugara , fejsa itd...otiđi na par mesta, ako si već čuo za te-i-te monitore...lako ćeš naći gde da ih čuješ...ponesi svoju ili tebi-dobro poznatu muziku...ako treba plati sat-dva studija za preslušavanje (uzmi to u obzir ako plaćaš, jer ne koristiš ništa drugo ) ...i onda imaš dve stvari: Iskustvo i saznanje o sopstvenim potrebama. Mislim da to vredi.

Old 25-01-2015, 09:46 PM   #54
Ice Blue
Junior Member

Ice Blue's Avatar

@Bockie naravno ,razumem i vidim da hoces da mi pomognes i zato si pokrenuo tu "lakse shvatljiviju pricu" .
Sad mi je jasnije sta si hteo reci "idem na reli...utegnuo sam yuga"
Koliko sam ja razumeo (evo za sve ljude opet koji citaju respekt za savete ,ali postavicu opet pa da ne bude problema da su preskocili 6 stranica threada kao sto je awacs ) dakle boki da se vratim na tebe ,koliko sam ja razumeo to znaci da http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...nica-ATH-M50x/ i Scarlett 2i2 bice okej i sluzice ,ali nije to to? ako je tako onda necu ni kupovatii nista.NIkako ne vidim svetlo ovog dugackog tunela...

takodje se slazem da ljudi imaju tendenciju da nazivaju nekim imenom cije znacenje potpuno ne razumeju ,pa onda dodju i kazu kako to i to zvucni konfuzno i cudno.

Pa i meni je iskako po ganglijama sada ,iako kontam da nije imao nameru ,ali jednostavno zna se neki red ,nista lose ne pricam iznosim samo svoje direktno misljenje uvredio se neko ili ne.
Znam i to da niko nije protiv mene ,ali sam se osetio napadnutim pa sam odreagovao ciste prirode kao ljudsko bice.
Old 25-01-2015, 09:52 PM   #55
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
@Bockie naravno ,razumem i vidim da hoces da mi pomognes i zato si pokrenuo tu "lakse shvatljiviju pricu" .
Sad mi je jasnije sta si hteo reci "idem na reli...utegnuo sam yuga"
Koliko sam ja razumeo (evo za sve ljude opet koji citaju respekt za savete ,ali postavicu opet pa da ne bude problema da su preskocili 6 stranica threada kao sto je awacs ) dakle boki da se vratim na tebe ,koliko sam ja razumeo to znaci da http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...nica-ATH-M50x/ i Scarlett 2i2 bice okej i sluzice ,ali nije to to? ako je tako onda necu ni kupovatii nista.NIkako ne vidim svetlo ovog dugackog tunela...

takodje se slazem da ljudi imaju tendenciju da nazivaju nekim imenom cije znacenje potpuno ne razumeju ,pa onda dodju i kazu kako to i to zvucni konfuzno i cudno.

Pa i meni je iskako po ganglijama sada ,iako kontam da nije imao nameru ,ali jednostavno zna se neki red ,nista lose ne pricam iznosim samo svoje direktno misljenje uvredio se neko ili ne.
Znam i to da niko nije protiv mene ,ali sam se osetio napadnutim pa sam odreagovao ciste prirode kao ljudsko bice.

Čika Awacs je "stara garda"...ima tu nesreću da zna 8 koraka unapred.
Koliko ima tu čast, nekad mu nije lako da nosi to breme......a i on je samo čovek...(bar sam tako čuo..)

Glupo je da ti kažem veliko DA za M50, opšte je poznato da se kunem u nji...a jbg...evo uradio sam to opet...

Scarlett 2i2 je jedna od najprodavanijih karti u svojoj klasi i to govori dosta o njoj! Dakle, vrrrlo dobar izbor.

Sad, šta ćeš sa tim...svet je tvoj...!

Old 25-01-2015, 09:56 PM   #56
Ice Blue
Junior Member

Ice Blue's Avatar

pa pazi ,necu da uzimam ono sto moram pa posle da se kajem. zato sam i ovde dosao po pomoc. Ajde opet da kazem posle 50 puta ,odustao sam od monitora i izolacije ZA SADA jer mi mogucnost i uslovi ne dozvoljavaju.
IZ beograda sam.
Nemam drugara koji ima studio ili sl. jer bih ja odavno znao vecinu stvari i mogao bih doziveti, i videti taj "feeling" koji je po meni neprocenjiv.

Ali vidi boki,ja sam odustao od monitora i izolacije za sada kao sto sam napisao iznad jer su me tako posavetovali ,sada koliko sam skontao ne vidim po tvojim recima kao resenje kupovine sluski i zvucne.(idem na reli...utegnuo sam yuga)
Ja onda ovde ne vidim nikakvo resenje
Old 25-01-2015, 09:59 PM   #57
Ice Blue
Junior Member

Ice Blue's Avatar

hoces da kazes da je moj izbor napomenutih sluski i zvucne super?
TO sam konacno zeleo da cujem ako si na to mislio!
Old 25-01-2015, 09:59 PM   #58
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Da li je bitna informacija za tebe ako ti kazem kojim se poslom bavim? Mislim da je totalno irelevantna.
Nije irelevantna. Tvoj život se tokom poslednje dve godine vrti oko muzike i zvuka, moj jedno petnaest puta duže. Moramo da nađemo nekakav zajednički jezički imenitelj za razgovor, a u muzičkom poslu ga izgleda nećemo naći. Verovatno ni u tvom poslu, ali hajde bar da vidimo ko je ko i ko odakle dolazi

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 25-01-2015 at 10:08 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2015, 10:05 PM   #59
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ako je budžet takav, onda je ta kombinacija apsolutno best buy! Obe stavke!

E sad, loše je da se gađam imenima , da reklamiram, ali na zvaničnim sajtovima firmi ćeš doći do zvaničnih distributera u Srbiji. Nemoj misliti da ti je život lakši što si u gl.gradu Srećom, "express kuriri" rade lepo , pakovanje je dobro za oba proizvoda, jedan proizvod stiže iz subotice, a jedan može i iz NS i BG... Trebalo bi da je ista cena gde god...

"Laktaj se", traži popust, traži bar komplet žica ili palice ili bilo šta kao motivaciju za kupovinu...

E jbt, ja kad sam kupovao mixer 2007...onaj u Mitr..khm...u radnji mi rekao...pitam ja jel ima FW mixeri...kaže: "Eno ti tamo su mixete, pogledaj jel ima...!"

Old 25-01-2015, 10:14 PM   #60
Ice Blue
Junior Member

Ice Blue's Avatar

@awacs ne zelim vise da se raspravljamo iskreno ,ja sam ti izneo svoje misljenje i drzacu se toga pa makar se naljutio ili ne.Ako si dovoljno stariji kao sto navodis ,onda ces razumeti bez dileme

@Bockie ti si jedini koji mi je konkretno dao odgovor na moje pitanje! svaka cast! (mislim na napomenute sluske i zvucnu)

Pa slobodno mi napisi o cemu mislis jer drugacije necu znati ako mi ne kazes
Zvanicni distributeri u srb? ne razumem
NE razumem zasto bih narucivao od nekud (subotica ili ns). Sta time hoces da kazes,da cu proci jeftinije ili ..?

P.S. ( u vezi miksera ) AHHAHAH ,sta hoces da kazes ,da su neozbiljni ili ? DD
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules