|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
cao ljudi pozdrav. Treba mi pomoc oko izolacije u mojoj sobi.Bavim se produkcijom elektronske muzike (house/big room/dubstep),i planiram da u proteklih nekoliko meseci dok skupljam pare od plate ,odradim izolaciju u mojoj sobi da valja koliko toliko.Nemam puno para i budzet je ogranicen,tako da bih voleo da prodjem najbolje za najmanje para ( Do 25.000 dinara posto mi je tolika plata). Planiram kupiti KRK Rokit 6 G3 (ima LF u novoj generaciji tako da je dobro da mogu optimizovati bass u odnosu na moj sobu -smanjiti ga ili pojacati ako je potrebno ako se ne varam) i zvucnu focusrite scarlett 2i2.Ljudi iz muzicke prodavnice u Beogradu su mi rekli da bi kombo napomenutih monitora i zvucne kartice davao odlican zvuk.Soba mi ima 11 kvadrata i dal se tu nesto moze uraditi - tacnije ,da li se isplati ? I sa druge strane komsije do mene su u garsonjeri tako da ih cujem kao da su u drugoj sobi u mom stanu.Zivim u zgradi btw.Treba mi hitno neka izolacija sobe em zbog komsija em zbog produkcije (jer bilo bi glasno zar ne?
![]() Last edited by Ice Blue; 20-01-2015 at 07:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Izolirati ne mo?e? za te novce nikako. Akustički tretirati sobu mo?e? donekle, ali to ti neće rije?iti problem sa susjedima. Teoretski bi absorberi trebali smanjiti buku koja ide van i unutra (ali to je teorija, realno neće pomoći).
Ovo da će zvučnici zvučati super u toj kombinaciji je vrhunska provala ![]() Koliko sam ja upućen, taj LPF nije za popravljanje mana prostorije, već za slučaj da se doda subwoofer u sistem, pa da ne pokrivaju oba isto frekvencijsko područje bespotrebno. I pogledaj si druge teme o monitorima i izolaciji (ima tona na rumskom). Svi hvale JBL, a izgleda da je i jeftiniji ako se ne varam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
@bubu ideja mi je da se prekoputa u garsonjeri gde komsije zive nista ne cuje(ne zelim da mi lupaju u zid kucaju na vrata i sl.) ,a da pritom mogu da radim glasno produkciju jer mi je neophodno. Usput ,u tom stanu zivim ,dakle tu sam svaki dan ,tu spavam blejim itd i nisam podstanar student ili slicno. Iz tog razloga zelim uloziti u svoju sobu u smislu izolovati je ili akusticki opremiti kako god
![]() ![]() ![]() Nesto sam citao i o azmafonu ,ali iskren da budem to je za mene spansko selo,nista nisam razumeo.Tako da sam zbunjen i ne znam sta cu :/ Sta mislis o kartonskim jajima ili slicno? Kao sto sam naveo ,znaci hocu da prodjem najjeftinije a najbolje. pozzz Last edited by Ice Blue; 20-01-2015 at 08:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]() ![]() i po ko zna koji put, neko trazi da mu se potvrdi njegova zamisao jer mu se ne svidja ono shto se toliko puta vec ponavljalo po forumu i van njega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
@granata okej druze ,verovatno mislis na monitore? ajde da batalimo onda monitore...kad bude legla plata oticicu u mitros,poslusati ih i kraj price...ja sam samo trazio savet za taj kombo a ne moja zamisao
![]() sta cemo onda za ostalo? ima li resenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
ima reshenja, uloziti malo vishe i unajmiti akustichara ako vec ne razumesh kako akustika funkcionishe, ili da je nauchish... ili da lepo nabavish slushalice, a da kontrolu radish tiho na zvuchnicima. Last edited by Granata; 20-01-2015 at 08:46 PM. Reason: dopuna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Da dodam samo, da se ne zeznes pa da ih vracas posle
![]() Na ovim kutijama se neces naslusati valjanog basa u radu...nikako. Jednostavno, odlicne su, ali male da bi reprodukovale niske, posebno kod Dubstep-a...
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
@ awacs hvala na savetu za sluske
![]() ![]() ![]() @Granata budzet mi ne dozvoljava da iznajmljujem akusticare,hocu sam da pokusam zajedno sa vasim misljenjem da prodjem sto bolje ako vec uzimam monitore ![]() @Filip hvala filipe na savetu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Re?enje je ili da nauči? da radi? sa tihim slu?anjem ili da nauči? da radi? sa slu?alicama. Dobro, postoji i re?enje da uradi? ?sobu u sobi? ali to je jako daleko i od tvog bud?eta i od bilo kakve poslovne logike.
Za razliku od prodavaca u muzičkoj radnji (koja god ona bila) ovde niko nema nameru da ti i?ta proda, nego da te posavetuje. Motivi su nam potpuno različiti. Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc! Treba mi neki dobar plugin all in one! | NewProducer | Audio Software | 30 | 02-03-2014 08:24 PM |
Pomoc,saveti,misljenja | Njole | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 05-11-2013 04:50 PM |
treba mi pomoc oko glasackog tela tzv lajkovi | Everbeatz | Pricaonica | 6 | 11-11-2011 10:06 PM |
Treba pomoc oko povezivanja PCM 91 i EMU1616m | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 15-02-2010 02:13 AM | |
treba mi mala pomoc oko samplovanja | saki | Audio Software | 11 | 14-03-2005 11:29 AM |