|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Vidis dushane dao si mi odlicnu ideju.ja sam mislio da ako koristim istu distorziju(preko senda) za farbanje bass(u mom slucaju syntha) a takodje je i koristim i za vokal i za synth lead(u pojedinim delovima) da nedodje do konflikta u freqvencijama(nizim).trenutno imam zvucnike kojima freqventhni opseg naglo opada ispod 50hz pa zato posezem za spektrum analizerima.sve bo to bilo ok da to nije distorzija kojom farbam bass.razmishljam da uzmem jedan tcpowercore element uz njega ide onaj tubefix i reshim se muka(dok ne stigne novi cpu).ja bih i onaj njegov voice strip stavio na synhove..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() @spartakus: Imaj u vidu jednu stvar: distorzija je praktično veštačko dodavanje harmonika (mislim na alikvote, ne na Dallape). U tom smislu, korisno je da RETURN iz efekta (svejedno da li ga vezuješ na send ili radiš paralelno, kako je sugerisao Dule) oslobodiš onih frekvencija koje već postoje na kanalu od instrumenta. Dakle, trebaju ti MID i HI, ništa BASS. Ili samo HI, zavisi šta ti je na umu... Uglavnom, pošto ukineš bas frekvencije na toj paralelnoj distorziji svakako nećeš imati ni problem sa njihovom kontrolom u slušanju (bar ne veći od onog koji i inače imaš). Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 12-08-2014 at 04:56 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Evo ga album gde je ama bas svaki kanal hevi na distorziji, i sve radi onako kako treba.
Last edited by silicon science; 12-08-2014 at 09:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sta ne valja Send and Return konekcija Cubase? | Nemania | Audio Software | 3 | 04-07-2014 02:20 PM |
Send na kartici koja nema isti | rastamankg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 07-11-2011 12:22 AM |
Send/Return koji vidi panorame? | analog | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 28-04-2008 01:00 PM |
Mute i Solo vise kanala u Cubase-u | Kockalone | Audio Software | 19 | 31-05-2006 08:24 PM |
Drum set na vise kanala i Kontakt 2 + Nuendo | Anjamen | Audio Software | 6 | 04-03-2006 05:53 PM |