Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-08-2014, 02:56 PM   #11
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: send na vise kanala..

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa sad... tehni?ki posmatrano, isto va?i i za reverb ? i to je nekakva halabuka u pozadini miksa

Za?to ne bi mogla zajedni?ka distorzija na nekoliko kanala? Uostalom, ?ta je stavljanje tape simulatora na master nego distorzija na svemu? Pitanje je vrste i doze distorzije, a ne principa.

@spartakus:
Vizuelni fidbek je koristan tek kad ?uje? da ima? problem, ?isto da bi mogao da vidi? gde se on nalazi (a onda je jako koristan), ali ne mo?e da ti objasni kako ?e se ne?to ?uti na 500W. Za to je jedini spas da ode? i da ?uje? kako to zvu?i na toj snazi. Kad to uradi? tridesetak puta skapira?e? kako da miksa? i na 15W. Otprilike

Pozdrav,

Vasa
Ovo je jedna od stvari u vezi koje se ne sla?em da je treba svesti na filozofski pristup Pretpostavljam, naravno, mo?da gre?im, da ?ovek ?eli zapravo da izvede onu ?estu foru kad se ispod bas gitare gurne distorzirana kopija iste te bas gitare, a za to je nu?no da je samo taj bas u distorziji i da se nakon toga taj dist frekventno oblikuje. Mada, send nije najsre?nije re?enje za to, ja bih radije napravio kopiju kanala pa je procesovao kroz dist i ?ta ve? drugo zatreba od FX-a. Ako samo eksperimenti?e no?en vetrovima inspiracije, onda ok, naravno, sve mo?e teoretski. Mo?da i Spartakus nije dobro postavio pitanje, nije sasvim jasno ?ta zapravo ?eli da postigne. A za ove sonograme i spektrume mi zaista nije jasno za?to bi ih koristio u ovom slu?aju...
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2014, 03:23 PM   #12
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Vidis dushane dao si mi odlicnu ideju.ja sam mislio da ako koristim istu distorziju(preko senda) za farbanje bass(u mom slucaju syntha) a takodje je i koristim i za vokal i za synth lead(u pojedinim delovima) da nedodje do konflikta u freqvencijama(nizim).trenutno imam zvucnike kojima freqventhni opseg naglo opada ispod 50hz pa zato posezem za spektrum analizerima.sve bo to bilo ok da to nije distorzija kojom farbam bass.razmishljam da uzmem jedan tcpowercore element uz njega ide onaj tubefix i reshim se muka(dok ne stigne novi cpu).ja bih i onaj njegov voice strip stavio na synhove..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2014, 04:53 PM   #13
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Ovo je jedna od stvari u vezi koje se ne slažem da je treba svesti na filozofski pristup
Pa nema tu nikakve filozofije. Odnosno, jedina filozofija je „sve može, ako na kraju zvuči onako kako hoćeš” A i ti, bata Dule, previše si mlad da bi upao u konfekcijski fazon — ništa bez eksperimenta

@spartakus:
Imaj u vidu jednu stvar: distorzija je praktično veštačko dodavanje harmonika (mislim na alikvote, ne na Dallape). U tom smislu, korisno je da RETURN iz efekta (svejedno da li ga vezuješ na send ili radiš paralelno, kako je sugerisao Dule) oslobodiš onih frekvencija koje već postoje na kanalu od instrumenta. Dakle, trebaju ti MID i HI, ništa BASS. Ili samo HI, zavisi šta ti je na umu... Uglavnom, pošto ukineš bas frekvencije na toj paralelnoj distorziji svakako nećeš imati ni problem sa njihovom kontrolom u slušanju (bar ne veći od onog koji i inače imaš).

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 12-08-2014 at 04:56 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2014, 09:09 PM   #14
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Evo ga album gde je ama bas svaki kanal hevi na distorziji, i sve radi onako kako treba.

Last edited by silicon science; 12-08-2014 at 09:20 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules