|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#28 |
Superoperater
|
![]()
Jesi mi dosta pomogao, najvise me je zanimalo kakva je dirka i nesto sam verovao da su ti slajderi dobri, jer mogu lako da dobiju feedback od programa - na kojoj su vrednosti ustvari trenutno postavljeni - najveca glupost vecine tih sprava je sto kada pomeris potenciometar, on nema pojma na kojoj je bio vrednosti, pa neki npr ustelovani parametar hoces da mrdnes za mrvu, a on lepo reset na 0 pa se zezaj ti posle od pocetka...sem ako nije specijalno podesen kao novation i automap i motofejderi i ....
![]() Isto tako - potsetio sam se muka sa Novationom. Instalirao sam ponovo softver od neke Ultranove (novation ultranova soft synth) i aj - rekoh sebi - da ubacim automap. A onda se iznenada setih sto me smara toliko taj automap - pored milion i dvesta plaginova koji tamo stoje na kompu, on napravi jos toliko sa ekstenzijom automapa, koje je posle moguce lako kontrolisati. A covek ciji je studio nije bas kompjuteras, pa se smorio kao puz u rikverc ![]() ![]() Inace moram da se pohvalim da smo se ponovili za doticni Native Instruments Maschine studio! Saren kao igracka, ali su padovi daleeeeko ispred svega sto sam video i osetio. Ima 16 velocityja na njima, ali velocity se aktivira bukvalno na dodir. Jos da su ga opremili touch ekranom, bilo bi predivno za neki studijski rad - ali mozda je cak i bolje sto nisu - zbog toga sto je to ipak LIVE sprava. Takodje tu je i trenutni feedback sa softvera koji ga pogoni, bez mnogo palamudjenja i setovanja, na potove i padove koji sijaju u 16 triliona hiljada boja, sto je svakako veliki plus, dakle nece cutoff krenuti od nule svaki put kad krenem da ga zavrcem i slicno... Nisam jos probao da ga koristim kao neki midi kontroler, mada i to moze - udje se u obican midi kontrol rezim. A sto rece skynet - i ja sam old school - misem mi je nekako najbrze i najpreciznije - kao produzetak mojih misli i ruke. Bar sto se nekog rada u studiju tice. Za svirke, ipak... EDIT: Eh, zaboravio sam da dodam - slazem se da su se zeznuli oko ciljne grupe - korisnika CV komandi nije mnogo, a mislim da bi umnogome umanjilo cenu sprave da su to izostavili, ili napravili jos jedan dodatni model sa CV kontrolama - pa kome treba, neka se lati novcanika!
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Keyboard controller za Reason !! | DaBear | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 27-11-2011 02:46 PM |
midi controller | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 10-06-2007 06:50 PM |
koji od ova tri midi controller-a: | makaay | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 08-05-2007 11:54 PM |