|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Sve to stoji... Ali nije uopste tako losa situacija.
Ne moras da koristis Save As! Imas u preferences, General, Allow undo past Save - veoma vazna opcija. U praksi dakle, u SF je SAVE slicno sto i RENDER u WL. E sad, tacno je da ako iz nekog razloga pukne SF ili nestane struje, gubis originalni snimak. I tacno je da ako zatvoris file, gubis plugin chain (mora uvek da se snimi preset). Ja bih nastavio da koristim WL svakako da nema one gluposti s W9, ali posle jednog dana mogu reci da sam potpuno zadovoljan sa SF11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
@Jan, zar nisi pre?ao na Studio One? Ako jesi, ne treba WL. Puno bolje opcije daje 'Project' u SO nego WL.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Govorim o project mode-u, besmisleno je da mi fejdovi budu pre fx,a jesu. Dakle treba mi mogucnost da u mestu izrendam ono sto mi treba i tek posle toga da uradim fade-ove, to ne vidim u Presonusu, osim ako nisam u klasicnom song modu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ali zasto prvo render, pa onda fade?
Imas u Sound Forge-u Insert - Volume Envelope! Pamti se zajedno sa Plugin Chain-om. Ako sam dobro razumeo na sta mislis. Znaci, mozes da Volume da stavis pre efekata a mozes i posle efekata. Namestis sve u jednom potezu. I onda Save As. Ja sam namestio hotkey Ctrl+Shift+S, jer mi je to najbrze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Bas zato i radim u SF-u jer mogu da volume envelopu postavim post FX. Ali stvar navike mi je da idem na render (save as) pa da onda radim fejdove na obradjen audio, i kad sredim celi audio to je to, imam originalni mix i "master". Nisam uspeo da se snadjem da to uradim u Presonusovom projekt modu, da fejdove lako implementiram da budu post fx, ako neko moze da mi objasni bilo bi dobro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam u tom segmentu, jedino zadovoljan kada radim u Sequoi. Ali, avaj, ona je katastrofalna za midi, pa onda, ... , ... Heh., uvijek ne?to fali. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() A jedan moj klijent iz USA je Samplitude-ovac i stalno pokusava da me privoli u sektu ![]() Verujem da mi MIDI ne bi smetao, ja sam zadovoljan i Reaper-ovim midijem, ni ne koristim MIDI skoro uopste, ja u glavnom miksam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
WaveLab 7 | don corleone | Audio Software | 5 | 22-03-2011 11:27 PM |
Wavelab 7 | redroom | Audio Software | 1 | 28-03-2010 10:12 PM |