|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Nije da mi je neki problem, ali evo par cudnih stvari koje ne mogu da resim...
Posto skoro sve radim u C5 tek sad sam primetio da mi Waves 9 ne radi kako valja u Wavelab-u. Imao sam r12, i pluginovi su se otvarali ali je Wavelab pucao kad se zatvori plugin (dakle select None, a i close). Onda ja stavim najnoviji r17, ima tu jos nekih novih pluginova, i sad nema pucanja u Wavelab-u ali je Waves GUI potpuno crn. Znaci radi plug, mogu cak i paramateri da se nabadaju na slepo, ali je sve crno. Citam da su ljudi bas dosta problema imali sa W9, meni hvala bogu sve dobro radi tamo gde treba, u C5, ali me bas interesuje zasto ne radi u Wavelab-u. I Cubase 5 i Wavelab 6.1 su iz 2009. godine, a ako Waves 9 radi dobro u C5 onda znaci da nije problem u grafickoj karti, driver-ima i sl. Stvarno nemam pojma zasto se to desava bas u WaveLab-u. Da, probao sam i s reinstalacijom WL6. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]()
Naleteo sam na nekog ko ima potpuno isti problem.
Bas kao i njemu, prva dva plugin-a, Aphex Vintage Mono i Stereo mi se vide normalno, a sve ostalo je crno u Wavelab-u 6.1. Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Sad sam uradio update driver-a na grafickoj, i dalje je ista situacija.
U C5 sve odlicno, u WL nista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Instalirao Sound Forge 11, i rade Waves bez problema kao u C5.
Bas svasta s tim WaveLab-om 6.1 ![]() EDIT Jos zanimljivije, posto je Forge izmenio default VST folder WaveLab se skroz zbunio, i nakon vracanja istog, nije se povratio tj. ispovracao... Znaci uopste vise nije ni u stanju da skenira plugin-ove kako valja. Ocigledno je vreme da se nakon 6-7 godina ponovo vratim Sound Forge-u! A i vreme je da malo odspavam! Last edited by frag; 05-04-2014 at 02:31 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]()
možda ovo pomogne:
Quote:
http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" Last edited by DADDY Z; 05-04-2014 at 06:29 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Au to nikako, necemo da mesamo dve verzije
![]() Ja sam prvo skinuo r12 pa stavio r17 i u C5 je sve super... Sto mi je najvaznije... A ovo za WaveLab, moze biti do samog WaveLab-a. Mozda ne komunicira dobro s graphics driver-om, a mozda je crack nesto zeznuo. Probacu jos sa brisanjem plugins.set! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Nebitno dali je r12 r 17,krivi su samo crakovi.Kad tad nece vise nista da radi kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pa jeste, ali gomila ljudi sa kupljenim Waves se zali na probleme sa grafikom. Mnogo gore nego sto ja imam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ja kosristim isto wave zadnju verziju 17 za sad nemam nikakvi problem.Doduse korsitim Cubase 7.5 full verzija.Wavelab i nekoristim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Da, u C ni ja nemam problema... Citam da je cak Waves preporucivao odredjene graficke karte (mada nemam pojma koje)...
Mislim da je problem negde u komunikaciji izmedju WaveLab-a i graficke obrade u Win. Waves koristi nesto sto WaveLab ne koristi kako bi trebalo, da li sam driver, ili onaj Visual C++, OpenGL, sta ja znam nisam programer. Dakle ne bih rekao da je crack glavni uzrok. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
WaveLab 7 | don corleone | Audio Software | 5 | 22-03-2011 11:27 PM |
Wavelab 7 | redroom | Audio Software | 1 | 28-03-2010 10:12 PM |