Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2014, 04:40 PM   #21
frag
Member

Default Re: Wavelab 6.1 i Waves 9r17

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Ja sam sa ovim imao problema (i pitao sam ljude na forumu) ali sa CuBase 5***
U WL6 nisam nikada imao problem sa ovim. Sve radi O.K.
Mada, kako sam definitivno prešao na PreSonus Studio One, sve špila kako treba, i nikada nikakav problem nisam imao u ovom daw sa bilo kojim i bilo čijim plaginom, pa ni sa W9rXX (osim par džabnih, koji su mi i onako bili sumnjivi).
Win7/64bit/SO64bit/jBridge32->64bit i sve O.K.
Pronasao sam tvoju temu...
Mozda bi kod mene upalilo ako bih stavio neki Windows generic driver, ljudi to isto preporucuju, ili barem najstariju verziju ATI driver-a.

Ali: posto ATI driver ipak nudi mnogo vise podesavanja, sto je nekad neophodno, i posto ja za osam meseci nisam ni primetio da mi ne rade Waves 9 u WaveLab-u, necu to da radim

Ionako sam od sinoc prakticno presao na SF (tj. posle dugo vremena sam opet na njemu). Ovaj Janov layout je extra resenje, bas sam zadovoljan.

Ne znam ni zasto sam stavljao r17. Kao, zbog MetaFilter-a?

EDIT

Sad vec mogu da uninstalliram Wave Lab. Hvala jos jednom Janu za ideju kako da napravim "hibrid" WL & SF.
Necu nista vise da cackam... Jedino Reveal Sound Spire cu uvek da update-ujem posto mi je to glavni synth.

Last edited by frag; 05-04-2014 at 06:37 PM.
frag is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2014, 06:40 PM   #22
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ne znam, meni je malo kocnica da radim ovako u SF-u, ipak bih vise voleo da to radi u WL... Jer u Wavelabu mi se chain cini pregledniji, plus kad pritisnes render izrenda ti se pa ides na save as, ovde nema toga, ides na save as i cekas da se snimi, pa kad se snimi chain se automatski bajpasuje, a desilo mi se i da se ne bajpasuje sam od sebe pa sam dva puta lupio isti proces, ne znam, jos uvek nisam potpuno naviknut da radim u SF-u ovako, ali eto zamene bar za sada
Jan is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2014, 09:29 PM   #23
frag
Member

Sve to stoji... Ali nije uopste tako losa situacija.

Ne moras da koristis Save As! Imas u preferences, General, Allow undo past Save - veoma vazna opcija. U praksi dakle, u SF je SAVE slicno sto i RENDER u WL. E sad, tacno je da ako iz nekog razloga pukne SF ili nestane struje, gubis originalni snimak. I tacno je da ako zatvoris file, gubis plugin chain (mora uvek da se snimi preset).

Ja bih nastavio da koristim WL svakako da nema one gluposti s W9, ali posle jednog dana mogu reci da sam potpuno zadovoljan sa SF11.
Old 06-04-2014, 09:28 AM   #24
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

@Jan, zar nisi pre?ao na Studio One? Ako jesi, ne treba WL. Puno bolje opcije daje 'Project' u SO nego WL.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2014, 01:00 PM   #25
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
@Jan, zar nisi pre?ao na Studio One? Ako jesi, ne treba WL. Puno bolje opcije daje 'Project' u SO nego WL.

Probao sam, ne odgovara mi
Old 06-04-2014, 01:11 PM   #26
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Probao sam, ne odgovara mi
Jel' generalno, ili samo u dijelu masteringa?
Old 06-04-2014, 01:16 PM   #27
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Jel' generalno, ili samo u dijelu masteringa?
Govorim o project mode-u, besmisleno je da mi fejdovi budu pre fx,a jesu. Dakle treba mi mogucnost da u mestu izrendam ono sto mi treba i tek posle toga da uradim fade-ove, to ne vidim u Presonusu, osim ako nisam u klasicnom song modu
Old 06-04-2014, 02:23 PM   #28
frag
Member

Ali zasto prvo render, pa onda fade?

Imas u Sound Forge-u Insert - Volume Envelope! Pamti se zajedno sa Plugin Chain-om. Ako sam dobro razumeo na sta mislis. Znaci, mozes da Volume da stavis pre efekata a mozes i posle efekata.

Namestis sve u jednom potezu.

I onda Save As. Ja sam namestio hotkey Ctrl+Shift+S, jer mi je to najbrze...
Old 06-04-2014, 02:46 PM   #29
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Govorim o project mode-u, besmisleno je da mi fejdovi budu pre fx,a jesu. Dakle treba mi mogucnost da u mestu izrendam ono sto mi treba i tek posle toga da uradim fade-ove, to ne vidim u Presonusu, osim ako nisam u klasicnom song modu
Znam ja da niti jedan od ovih alatića tipa WL / SF, kako god, nemaju svaki detaljić koji bi sjeo na njegov izvor CuB ili Sonny ili ?ta već.
Ja sam u tom segmentu, jedino zadovoljan kada radim u Sequoi. Ali, avaj, ona je katastrofalna za midi, pa onda, ... , ... Heh., uvijek ne?to fali.
Old 06-04-2014, 02:52 PM   #30
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by frag View Post
Ali zasto prvo render, pa onda fade?

Imas u Sound Forge-u Insert - Volume Envelope! Pamti se zajedno sa Plugin Chain-om. Ako sam dobro razumeo na sta mislis. Znaci, mozes da Volume da stavis pre efekata a mozes i posle efekata.

Namestis sve u jednom potezu.

I onda Save As. Ja sam namestio hotkey Ctrl+Shift+S, jer mi je to najbrze...

Bas zato i radim u SF-u jer mogu da volume envelopu postavim post FX. Ali stvar navike mi je da idem na render (save as) pa da onda radim fejdove na obradjen audio, i kad sredim celi audio to je to, imam originalni mix i "master".

Nisam uspeo da se snadjem da to uradim u Presonusovom projekt modu, da fejdove lako implementiram da budu post fx, ako neko moze da mi objasni bilo bi dobro
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules