Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-03-2014, 09:45 PM   #31
frag
Member

Default Re: Reveal Sound SPIRE - najnoviji utisci

Odosmo off topic al' nema veze...

Phatmatik je najjednostavniji i najbrzi, ali je tako mali na ekranu i nudi premalo opcija.

Geist opet nudi previse. Ja hocu da mi svaki slice bude poseban key, pocev od C1, zasto sam ogranicen na 16 pad-ova? Moze li to da se prevazidje? Da li ima neka funkcija tipa "remove clicks", zato sto ne sece uvek kako valja? Da li ima LFO ako vec ima solidne filtere? Kako da zumiram envelope i dodajem tacke na njima? Kako da iskljucim pattern mode - ne treba mi nikakav pattern, a jos manje song?

A mozda je za mene bas IL Slicex. Deo FL koji mi je potreban u C5.

Evo sad cackam Slicex stvarno je super. Ali sta koji k. pocinju semplovi od C3!? Kako da stavim da bude od C1 kao i obicno? Envelopu lepo vidim ali nije mi jasno, promenim attack nema promene u zvuku, iako sam bacio AMP na odgovarajuci "articulator". Menja se sve osim onog sto hocu. I najvaznije, kako da podesim "sensitivity", izgleda da mi secka po kvantizaciji a ne po tranzijentima uopste ne vidim gde se to podesava a to je elementarna stvar. Pa bre za SPIRE (a i Battery 4!) NIJEDNOM uputstvo otvorio nisam a ovo k'o da je rocket science.

Samo strpljivo
frag is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2014, 10:36 PM   #32
Mrgud
Member

Mrgud's Avatar

pa imas opciju na slicex da ti isjecka jos sitnije ako ti to ne odgovara . A sto ima veze sto krece sa c1 kad zvuci isto? Imas pitch slajder pa mijenjaj visinu!Obicno je na Patern tranzijent a ako nedje nije ti isjeckaj jos sitnije i potrefit ce rez na tranzijent!Sve moze samo ga malo cackaj !Mozes i iz njega da exportujes to isjeckano kao posebne semplove ,da koristis posle odvojeno..
Mrgud is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2014, 11:06 PM   #33
frag
Member

Ma nista ja nemam od toga.

Phatmatik je i dalje ZAKON.
http://www.izotope.com/products/audio/phatmatik/
A inace nisam jedini koji tako misli...

Cim ga upalis, odmah radis, a filteri i efekti se lako dodaju na DAW kanalu. To sto je sitan, i sto cak ne radi ni mouse scroll u browser-u, uopste nije bitno. Sve je tu, forward, reverse, kakva-takva envelopa, pitch, itd. Za svaki slice poseban setting, za svaki slice poseban key u jednoj sekundi. Ako nije dovoljno 4 izlaza, samo kopiras preko C5 preseta u novi Phatmatik i nastavis da radis.

Ja sam do prosle godine koristio stari LinPlug RMIV, tek kad sam video Battery 4 modernizovao sam se
Old 30-03-2014, 12:54 AM   #34
Mrgud
Member

Mrgud's Avatar

svasta je moguce,jedino mi je cudno to sto se phatmatik vise ne proizvodi a tako je dobar?Ja ga nikad nisam probao,cak ni slicex ne koristim mnogo,ali znam da ima sve to sto ti govoris da ima phatmatik!Te stvari su mi fine da napravim neku foru ponekad inace skoro sve sto mi treba napravim rucno
Old 30-03-2014, 12:14 PM   #35
frag
Member

Verovatno su shvatili da ako nesto unapredjuju onda to vise nece biti onaj isti jednostavan software, a i lako ga je pronaci na pijaci. Interface me podseca na AKAI sampler-e, ima tu nekih cudnih sitnica ali stvarno je brz. Veruj mi, nema brzeg seckanja i layer-ovanja nego s Phatmatikom. Ovi drugi samo opeterecuju ASIO suvisnim funkcijama. Phatmatik provuces kroz npr. Fabfilter Volcano 2, ili cak stari TC Filtrator, pa onda neka dinamika, delay, reverb, itd. Svaki zvuk/fx je tu.

Sto se tice SPIRE-a

Problem je u tome sto on jos uvek nije multi-core. Skoro sam instalirao najnoviji Lush-101, sad moze da koristi svih osam logickih jezgara tako da nema vise preset-a koji idu blizu 100% ASIO. Ja se nadam da ce najavljeni Spire 1.1 biti multi-core. Ali nije ni sad tako losa situacija, jer ako npr. otvorite jedan ogromni pad, drugi isti takav nece biti x2 ASIO opterecenje, nego mozda +10% na postojece. Stvar je da ovaj prvi izede buffer, zato sto radi samo na jednome jezgru...

Last edited by frag; 30-03-2014 at 02:41 PM.
Old 30-03-2014, 01:15 PM   #36
Mrgud
Member

Mrgud's Avatar

Odlican je Lush-101,po meni jedan od najboljih sintova !
Old 30-03-2014, 01:40 PM   #37
frag
Member

Da nemas slucajno Flight Path za Lush-101 (Aiyn Zahev)?
http://www.youtube.com/watch?v=Kilj4mWa3Tk
Old 30-03-2014, 02:10 PM   #38
Mrgud
Member

Mrgud's Avatar

nemam tu nazalost ,koristim samo default banku..
Old 30-03-2014, 03:00 PM   #39
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

LUSH je mnogo lud synth ali isto zahtevan.
NIelectroy is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2014, 12:15 PM   #40
frag
Member

Spire Synthesizer update to v1.0.12
=========================
+ Add: Filter Type "Combo" with 4 different modes
+ Add: Sound Bank Selector
- Fixed: Stepper HOLD button state issue

Nova besplatna banka!

http://www.reveal-sound.com/download...nds_Vol_01.sbf

Upravo sam krenuo da je sviram, cak mi se vise svidja od nekih komercijalnih - previse su orijentisane na onaj "big room" ostar sound, itd. Spire ce tek da zablista. Kad ga otkriju ljudi koji su radili banke za Access Virus.

Ocekujemo:

Multi-core support
Patch browser (a ukljucen je vec drop menu za banke sto dosta ubrzava rad)
razne CPU/ASIO optimizacije
Spire STANDALONE

U medjuvremenu sam zavrsio jedan projekat, upotrebio sam 14-15 Spire-a bez ikakvih problema. Sasvim pristojno zvuci... Mislim da je stvar u tome da se nista ne "perfekcionise" jer tako nikad ne moze ni da se zavrsi! Nego ono, zabavljas se, zezas se, radis najbolje sto mozes i onda se taj vibe prenese i na muziku. Ako track ima dobru pricu, bas i nije bitno da li je gain na 85Hz +3.2dB ili +3.7dB. Uostalom, neke stvari koje sam mnogo voleo da slusam su u tehnickom smislu cak zvucale "brljivo", ali vidi se dobra ideja i vidi se da je "umetnik" zadovoljan svojom kreacijom. To je najvaznije.

Pa ako moze onaj da izadje u Grand paradu, s nabacanim loop-ovima i miksom za pola sata BEZ IKAKVOG BLAMA, sta onda mi da kazemo?

Svako ima neku svoju "sifru": moja je izgleda C5 + Spire, Battery 4. A i pomoglo sto je sto sam krenuo da radim s MediaBay-om, stvarno olaksava rad s loop-ovima, skoro kao stari Acid

Last edited by frag; 05-04-2014 at 06:34 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules