|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Ali jos uvek ne znamo, da li ima pojacala, koji mixer ima, sa efektom, bez, da li mu treba monitoring, sta radi, nappolju, unutra, koliko muzicara, koja vrsta muzike, kakve svirke.... Samo bez veze nabrajamo nesto
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Ljudi me i u stvarnom ?ivotu često pitaju za savjet u vezi kupovine razglasa, miksera, pojačala, mikrofona... i ono ?to sam ja skontao je da svi polaze od pretpostavke da postoji neko univerzalno rje?enje koje će da rije?i sve ?to im padne na pamet. Kad na to doda? "crno-bijelo filozofiju" odnosno kategorisanje stvari po principu valja - ne valja... onda dođe? do zaključka da je savjetovati nekog - ekstremno zajebano.
Na kraju dođe? u situaciju da ti neko ka?e: "Ti si meni rekao da ovaj mikser valja, a grozan je" Jedino ?to na to mogu reći je: "MENI valja, jer znam ?ta da radim s njim." Poenta priče je da ljudima uvijek treba prvo skrenuti pa?nju na va?nost edukacije i da rje?enje nije samo u hiljadama evra, kuna, maraka, dinara...
![]() |
#23 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
razglas bi se u vecini slucajeva koristio za ozvucavanje evenata sa elektronskom glazbom, do 400-500 ljudi kao sto rekoh vec. islo bi se do 40-45 tisuca kuna sto je oko 6tisuca eura. iako, razglas uzima udruga te tako postoji sansa da posluzi za neki rock/punk/metal etc. koncert. mixer imam 16ch mackie, za sada ce mi bit dovoljan. monitore imam, pa isto tako za sada nisu potrebni. stalke i ostale stvari ne planiram sada jos uzimat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Sta mislite o FBT mitus 118sa +2 x 206 LA po strani i da li je ovo bplje od KV2?
Ovo je ujedno i pitanje i mozda preporuka,jer i ja zelim za svoj bend uzeti neki novi razglas koji bi koristili iskljucivo za svadbe do 500 ljudi.Ovo me kosta 8000e ovde u Mostaru za gotovinu.
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]()
na kraju se dvouimm izmedu ova dva kompleta, pa mi treba strucnjo misljenje.
znaci prvi odabir bi bili : 4x bassevi http://www.franc-music-shop.com/zvuc...ered-subwoofer i 2x gornje kutije http://www.franc-music-shop.com/zvuc...owered-speaker ili http://www.njuskalo.hr/razglasi/razg...-oglas-9542293 hk audio su 15" bassevi i 12" gornje, i razlika u sznazi je nekih 2 kw. e sad mene zanima, koliko je na kraju tih 2kw razlike? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
niko nis?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neke preporuke | Rhino | Monitoring | 7 | 14-07-2012 01:02 PM |
Mastering Slusalice... vase preporuke | Ficus | Monitoring | 23 | 11-08-2009 12:34 PM |
MONITORI - preporuke | matija | Monitoring | 4 | 20-01-2009 05:57 AM |
-=PREPORUKE: Nova Izdanja=- | ProkDu | Razno | 29 | 26-12-2005 04:38 PM |
preporuke za analogni filter i osciloskop? | dlukace | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 17-09-2005 09:08 PM |