Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2014, 03:11 PM   #41
vakatt
Member

vakatt's Avatar

Default Re: Izrada melodija

Ja ovdje vidim tipican problem zelje za "instant znanjem". No posto nesto nemam previse strpljenja da sad o tome teoretisem evo jedan jednostavan savjet za momka koji je postavio pitanje/temu a koji on vjerovatno nece poslusati

Dakle dragi 77ari , ako sam ja dobro shvatio ti imas tu neku klavijaturu a i kompjuter i zvucnike, pusti neku muziku koju volis da slusas (nije bitno jel edm pop ili nesto trece bitno je da je ti volis) i uzmi da svirkas pomalo na toj klavijaturi uz tu muziku. I onda kad ti dosadi ti malo prosetaj/odspavaj/odmori pa opet ponovi proces. I tako svaki dan po nekoliko sati.

Ako ti je ovo dosadno da radis onda ti nisi "talentovan" za ovu rabotu pa idi dalje i trazi nesto drugo sto te zanima.
Ako ti je ovo zanimljivo ali posle par mjeseci gorenavedene "terapije" i dalje budes imao potrebu da na forumu postavljas pitanja tipa "kako da napravim melodiju" opet je zakljucak da nisi "talentovan" ali to ne znaci da trebas da trazis drugu rabotu, dosta je u ovom polju ljudskog djelovanja ovih "netalentovanih".
A ako ti posle tih par mjeseci neke stvari budu jasnije onda super , i zapamti da je u "bavljenju muzikom" na ovaj ili onaj nacin (a ima ih raznih) uvjek najbitnije slu?anje. Ko je naucio da svira a nije naucio da slu?a ni?ta nije naučio.

vakatt is offline  
Old 02-01-2014, 09:44 PM   #42
77ari
Member

Ukratko trebam odabrati pjesmu i svirati uz nju.

A ?to se tiče sviranja klavira, sku?io sam da se trebam jako skoncentrirati i čitati note i svirati ih. Jedino bi mi trebalo dosta vremena da se ispraksiram za sviranje. Ali to me ne spriječava da sviram uz neku pjesmu, kada sviram uz pjesmu onda radim po sve po sluhu.
77ari is offline  
Old 02-01-2014, 11:17 PM   #43
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by 77ari View Post
Po va?im komentarima mogu pretpostaviti da moja ?elja za produkcijom je potpuni proma?aj. To ?to mi melodije ne idu dobro se ne mo?e popraviti? Ako ne znam svirati niti jedan istrument, i nikada nisam znao ni?ta o notama, skalama i slčno svejedno bi trebao znati napraviti melodiju?

Ne znam ni?ta o notama i slično potpuno sam nov u ovome ?to sada učim, kako da napravim neku melodiju ako ne znam ni čitati note? To je isto kao da netko ne zna pisati a u glavi ima ideju za neki tekst.
Nazalost...nisi se rodio da pravis muziku. Neki ljudi (medju kojima sam i ja) se rode sa tom nekom muzikom i talentom u sebi...ja i dan danas neznam ni jednu notu niti gde je C na klavijaturi ali me to nije sprecilo da uradim dosta toga u dance muzici...Molili me ljudi da naucim note (Sloba markovic me preklinjao svojevremeno...kaze "Vrace, nije tesko...pokazacu ti sve!" A ja nisam hteo...namerno !!
Da ne pricam o ljudima kao sto su Guetta i slicni..on ne zna da svira i ne zna note ali zna nesto sto ti i ja ne znamo...OK, ja znam, alo malo losije od njega a ti bas ne znas...
Ali kao bas hoces da se bavis house muzikom...poskidaj puno "construction kit" biblioteka pa se lepo igraj i slazi samplove i melodije do mile volje....posle kazi da si sve sam smislio...to ionako radi 99% producenata danas !!
Samo navali !!!
DaBear is offline  
Old 02-01-2014, 11:27 PM   #44
77ari
Member

Koliko dugo ti je trebalo da sam iz prve napravi? neku melodiju? Ne vjerujem da si ba? odmah čim si upalio program da si napravio melodju.

EDIT: Ja kada napravim melodiju ona ne bude ba? "pre dobra", ima smisla ali nije posebna.

Last edited by 77ari; 03-01-2014 at 12:06 AM.
77ari is offline  
Old 03-01-2014, 12:11 AM   #45
vakatt
Member

vakatt's Avatar

Quote:
Koliko dugo ti je trebalo da sam iz prve napravi? neku melodiju? Ne vjerujem da si ba? odmah čim si upalio program da si napravio melodju.

EDIT: Ja kada napravim melodiju ona ne bude ba? "pre dobra", ima smisla ali nije posebna.
Evo 5 strana ovog topika ljudi pokusavaju da ti objasne da se muzika/melodija ne pravi "u programu" nego u tvojoj glavi. A prenosenje iz glave na papir/instrument/program je zanat ko i bilo koji drugi koji se savladjuje vjezbom, neko brze a neko sporije.

P.S. ja se potajno i nadam da je ona Psionic teorija o nekom starom forumasu koji iz dosade troluje stvarno istinita, jer drugacije ne znam kako ovo da protumacim

vakatt is offline  
Old 03-01-2014, 12:48 AM   #46
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Sva ova pitanja me podsecaju na ovu reklamu:

NIelectroy is offline  
Old 03-01-2014, 12:57 AM   #47
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Koliko dugo ti je trebalo da sam iz prve napraviš neku melodiju? Ne vjerujem da si baš odmah čim si upalio program da si napravio melodju.

EDIT: Ja kada napravim melodiju ona ne bude baš "pre dobra", ima smisla ali nije posebna.
Prvo da zamolim članove da poštuju novog člana!

(khm..)

Vidim da se baviš net advertising-om. Ili taj mail koristiš za to... ok.

Imaš 17 godina...ok.

Zagreb...rasad kvalitetnog zvuka i osoblja za isti! Sjajno, imaš odlične elementarne preduslove, dostupnost medija, opreme, ljudi, zbivanja...

E sad...

Šta si do sad radio sa muzikom i uopšte...imaš li kakve opreme, daj opiši, lakše ćemo ti svi pomoći...

Znaš, kad ovako uletiš sa nekim banalnim stvarima...prirodno je da ljudi malo "tvrđe" reaguju, pogotovo što ima spamera, raznih dokonih ljudi...

Pa ako očekuješ malo pomoći, ipak oduži nam se sa malo iskrenosti...

Bez veze je da upadneš na bilo koji forum u tom stilu..."ej , kako ja da budem mega kralj?"...

Hajde lepo opet:

Imaš li opremu?
Koju?
Šta si radio do sad?
Da li si radio?
Slušaš šta?
Želeo bi šta?

Nije strašno, samo lepo reci...

Prvi u ti reći sve što mislim da je dobro da znaš, ili bar uputiti na nekog ko može pomoći!

Bockie is offline  
Old 03-01-2014, 01:06 AM   #48
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ja sam mu odmah lepo rekao komentar u vezi svega toga: ako ima problem kako da exportuje ideju - tu smo da pomognemo. Ako ima ideju, lako cemo za ostalo...

Niko nije spamovao, naprotiv. Ako neko nije talentovan za fudbal (kao ja na primer), a hoce da ga igra i krene da trenira kao klinac (kao ja na primer) proci ce mnogo ruzan put poraza i neuspeha... Ne treba mu to u zivotu. A mi smo pokusali da mu damo smernice da sam moze da vidi jeste li ili nije za to sto hoce da radi. A i taj elektro stil, sabloncina je to teska, nema tu mnogo filozofije. Vise se svodi na tehnicko znanje rada u nekom softveru, nego na muziku.
psionic is offline  
Old 03-01-2014, 01:11 AM   #49
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ja sam mu odmah lepo rekao komentar u vezi svega toga: ako ima problem kako da exportuje ideju - tu smo da pomognemo. Ako ima ideju, lako cemo za ostalo...

Niko nije spamovao, naprotiv. Ako neko nije talentovan za fudbal (kao ja na primer), a hoce da ga igra i krene da trenira kao klinac (kao ja na primer) proci ce mnogo ruzan put poraza i neuspeha... Ne treba mu to u zivotu. A mi smo pokusali da mu damo smernice da sam moze da vidi jeste li ili nije za to sto hoce da radi. A i taj elektro stil, sabloncina je to teska, nema tu mnogo filozofije. Vise se svodi na tehnicko znanje rada u nekom softveru, nego na muziku.

Čekaj, ok, ali čovek je mlad, polako...razni strahovi i mećave su u glavi... Dovoljno je, kad uzmeš današnje generacije, to što je uložio trud da nađe forum i pita.

Moramo biti konstruktivni. Ja sam sa 17 ušao u "veliki" studio da snimam...nisam znao gde je levo...no današnji klinci su drugačiji...samo u odlukama više preovađuje strah i nepoverenje, pre svega u sebe, pa i okolinu. Sve podcenjuju, jer ne cene ništa, pa i ni sebe toliko...

Sinko, pitaj slobodno, ali uveri nas u tvoj problem...!

Dakle, žašto da ti pomognemo?

Bockie is offline  
Old 03-01-2014, 01:14 AM   #50
DzoniPFC
Pro Member

Malo pocinjem da verujem da je mozda ipak fake profil u pitanju ali ok
DzoniPFC is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules