Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 22-12-2013, 06:33 PM   #1
alen
VIP Member

alen's Avatar

Default Re: Mac Pro

Naravno da ima i toga,uz sve civilizacijske zasluge Jobsa i ekipe iz garaza Silicijumske doline,danasnji Apple zasigurno jos uvek naplacuje stari imidz u ovoj sveopstoj trzisnoj dzungli,neko malo ranije rece agresivnim marketingom.Pa kakav drugaciji danas i moze imati smisla i biti u svojoj svrsi,mozda samo inteligentnije upakovan,uz retke izuzetke,svaki veliki marketing je danas po prirodi agresivan.Apple jos uvek ima stari imidz,a to se placa,neulazeci dublje u filozofiju profita vs dobrobiti covecanstva.Ljudi koji imaju novac vise ga 'cene' od onih koji ga nemaju.Debelo poverenje moraju imati u to u sto ulazu.I to mnogi brendovi danas jos uvek koriste a oni koji imaju pare vole da "placaju" ...to je jednostavno tako
Moram malo napraviti offtopic i prepricati anegdotu od pre nekih 15tak godina,jos sam klinac bio i dugo mi je trebalo da shvatim neke stvari,jedan ugostiteljski objekat na limanu u Novom Sadu je tada medju prvima u gradu imao Bose audio sistem koji je tada bio za duboko postovanje.Igrom slucaja moj rodjak koji je bio prijatelj sa vlasnikom lokala,upoznao se sa lokalnim likom koji je pravio hand-made drajvere i zvunike,ono top klasa,ljudi mu donosili nove drajvere na 'nasviravanje' bla,bla,uglavnom je bio lik koji je u prici a mozda i za pravo mogao bilo koji zvucnik ili audio sistem da namunji i da radi bolje od bilo kojeg "fabrickog".Rodjak je nalozio gazdu tog lokala da se mani Bose-a(koji je tada bio placen 15tak kila DM ako se dobro secam) i pusti ovoga da mu odradi sistem da mogu svi da legnu na spavanje kad ga cuju.Bilo tada para,i lik je dosao,sa sveskom,krenuo da racuna,preracunava,ja kao klinac tada i rodjak i gazda lokala sedimo za stolom i cekamo da ovaj sve proracuna,dodje i kaze sta i kako.Posle nekog vremena je dosao sa konacnim proracunom,i krenuo u pricu zasto gde sta mora,vuferi,sateliti cuda,muda i tu ga ovaj gazda prekine sa pitanjem koliko ce to da ga kosta...Ovaj drhtavim glasom mu odgovori neku cifru od 2000evra na sta je ovaj gazda rekao:MRS NAPOLJE!!! (nista vise)
Dugo ali bas dugo vremena mi je trebalo da shvatim epilog te price....Da mu je odbrusio cifru od 30soma,bose bi verovatno zavrsio u kanti...Nebitno sta bolje radi

Last edited by alen; 22-12-2013 at 06:44 PM.
alen is offline  
Old 22-12-2013, 07:22 PM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

...a na kraju cilj apple-a je da covek koji to ima da se oseca drugacije i jedinstveno... Da! on, i jos milioni koji isto to imaju
BlasterMaster is offline  
Old 22-12-2013, 08:19 PM   #3
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ma jok bre, to je za glupake koji to mogu da kupe. A ne za ove pametne bez para.
LACKY is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules